Jump to content

Rüzgar ve Lastik Sesi


chuey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

  • Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    4

  • Selman

    3

  • M.E.G

    3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yıllardır mazda kullanıcılarının sorunu olan bu konuda benim artık öğrendiğim bir şey var: astarı yüzünden pahalıya geliyor ama sen danimarkada olduğun için farklı olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rüzgar sesi dediğiniz kapılardaki rüzgar sesi ise bütün Cmax sahipleri bu işi iyi bilir :(

würth veya başka marka silikon spray alın (danimarkada fiyatını bilemem burada 10 TL falan) kapı fitillerine sıkın ...5-6 ay rüzgar sesini kesiyor sonra yine yapmak lazım...

2deki toyo lar sanırım dünyanın en sesli lastiği. Konforu çok kötü bazen müzik sesini bile bastırıyor. 20-30 sonra  ilk fırsatta daha sessiz lastiklere yöneleceğim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kulak vermeyin, zamanla alışılıyor....

ABi alışılmıyor yavf :) ben 40 bin oldum sanki daha bir sertleşti Turanza Er 30 lar... Bir 10 bin daha sıkıp(lastikler hala taş gibi :) ) 5 bin civarları ya nokian ya da michelin alıcam bozuk yollarda(İstanbulda sağkam yol yok maalesef, her yer çukur) dayanılmıyo arabanın her yeri kütlüyo resmen... Teber Usta ile konuşuyorduk, bu yeni servislerden biri(İsmini ısrarla söylemedi) müşteriye bilyalar, porya(sanırım) vs. yürüyenden bir sürü şeyi hatalı değişecek demiş, bana geldi, lastikleri değiştirip gönderdim diyor teber Usta... O kadar yani :) Sen nasıl alıştın abi, var mı bu işin bir narkozu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...

92323 sedan var bende malum aynen şunu yaptım. kapı fitillerinin arasından 0,75lik elektrik kablosunu geçirin bide kapı ayarlarını tazeletin ne ses kalır ne bişi ayrıca önden çeker araçlarda illaki ses olur oda lastik değil aks sesinir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra ...
Guest zaloğlu

Tek çare Michelin kullanmak sanırım.

Bridgestone'lar eskisin diye sabrediyorum.

Lastik sesi olduğu zaten Adana'da farklı asfalt yüzeylere geçince sesin melodik yapısından belli oluyor :)

Otobandaki ince nağmeler şehir içinde hard rock'a dönüşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lastik sesi özellikle şehirler arası yollarda daha belirgin ve rahatsız edici boyutlarda  hissediliyor .ben bu sorunu çözmek için önce lastikleri yeniledim michelin taktım.aracın sürüşünün nispeten iyileştiğini farkettim ama ses çok az farketti yol gürültüsü devam etti .Daha sonra araç içi tüm döşemeyi kaldırtarak altına yalıtım yaptırdım ve  kabin içi yol gürültüsü belirgin bir sekide azaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

sanırım yeni mazda 3 lerde bu işi halletmişler.Ben ses namına hiçbirşey duymuyorum en azından. Orjinal lastik olarak Toyo kullanmışlar ama bilemiyorum iyisimidir, kötüsü müdür :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

toyolar iyidir memnun olmayan görmedim ama düşük ebat için mishnelnler çok iyi değiştirirsen aklında bulunsun ;)

205/55R16  olarak geçiyor ebat Wukill. Orjinal olarak üzerindekiler Toyo ama gerçekten memnunum. Toyota'da Michelin kullanıyorum, yumuşak güzel bir lastik ama seçecek olursam yine Toyo diyebilirim. Kaliteli bir Toyo olmak şartı ile tabi. Michelin de aklımda saolasın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim araçlarda (mazda 2) lastik sesi felaket dercede. Ben de işlerden dolayı bir türlü karşıya (Küçükçekmece) tarafına gidemiyorum ki; gitsem Amcaoğlunun yeni açtığı lastik ve jant showroom'unu kutlayıp yeni 4 lastik ve jant kapacağım ama  :D Kendisi bu işi 25 yıldır yaptığı için lastikte kesinlikle michelin tavsiye ediyor O0

Bu arada site üyelerimiz için jant ve lastiklerde özel fiyat isteyeceğim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

arkadaşlar bende 2006 corolla hb var. eski lastiklerim bridgestone b390 idi. şubatın başında değiştirip yokohama AA01 aldım. 195/60/15 ebatlarında. 1500 km yol yaptım. araçtan soğumak üzereydim ama şimdi sürmek için bahane arıyorum. lastik ve yol sesi maalesef hemen hemen tüm japon otomobiller için kabus. ama 40000 km bence bir lastik için yeterli bir ömür. ben 50000 de değiştirdim. ama hata etmişim. lastiklerde en son nerdeyse 1 cm ye yakın diş vardı ama dişe aldanmayın yol tutuş resmen yarı yarıya düşüyor. güvensiz ve sessiz bir sürüş haline geliyor. tavsiyem değişime lastiklerle başlayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 ler kötü asfaltta inanılmaz ses yapıyor bana kalırsa.lastikler toyo yumuşak dediler ama yine de ses çok fazla bana sorarsanız.dişli asfaltta sanki jant üzerinde gidiyor gibi hissediyorum kendimi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastiklerin üzerinde imal yılı ve haftası vardır. O yıldan itibaren 3 yıldır benim bildiğim ömürü, diş izi ne olursa olsun.

Bir de biz yazlık ve kışlık diye ayrı lastikler kullanmadığımız için kışı soğuk geçen illerde yaz lastikleri sertleşiyor ve yol tutuşunu yitiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...