Jump to content

Xenon ve Bi-xenon Far Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var?

savga
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6000  gün ışığına daha yakın. 8000 maviye kaçar biraz.

İyi aydınlatma istiyorsan 6000. görünüm güzel olsun diyorsan 8000

yani biraz sana kalmış.

Philips iyidir, bende var 1 senedir prpblemsiz. Uzunlar ayrı olduğu için takamıyorsun bizim araçlarda sadece kısalara.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• Selman

4

• S.Halilduru

14

• savga

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Abi uzunlar için ayrı balast konduğu sürece takılabilir.. Bu arada ben 4300K'yı tercih etmeyi düşünüyorum..

Selektör yapacaksın ya, bence o bozar gibime geliyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzunlari Xenon olanlar Bi-Xenon degil mi ? Onlarda tek ampul var, mercek hareketi ile uzun yakiliyor diye biliyorum

Evet o şekilde, yönü değiştiriyor sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sonradan takılmış xenonların far ayarını yapmaktan bi haber olanların kulaklarını her seferinde çınlatıyorum...

özellikle akşamları eve dönerken yorgun gözlerle o ışıklar çok yorucu...

bence abartmamakta fayda var ve her zaman far ayarını güncel tutmakta...elektrikli far yükseklik ayarı hemen her araçta var ama kimse kullanmıyor beni delirtiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sonradan takılmış xenonların far ayarını yapmaktan bi haber olanların kulaklarını her seferinde çınlatıyorum...

özellikle akşamları eve dönerken yorgun gözlerle o ışıklar çok yorucu...

bence abartmamakta fayda var ve her zaman far ayarını güncel tutmakta...elektrikli far yükseklik ayarı hemen her araçta var ama kimse kullanmıyor beni delirtiyor...

Sonradan takılan eski araçlarda far ayarından ziyade far mercekli olmadığından dolayı ışığı dağıtma problemi mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenon ilk anda tüm gücü ile yanmadığından selektör yapma anında yeterli olmadığı için tavsiye etmezlerdei eskiden ama tepki süresini kısalttılarsa bilmem ama karşıdakini kör etmek bence hiç mantıklı değil o da aynı şekilde cevap verirse iki kör karşılıklı yol almış olur.

Özellikle merceksiz farlara ( ki uzunlar bu sınıfa giriyor ) xenon takmak sadece yediğiniz küfrü arttırır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzunlara kesinlikle xenon tavsiye etmiyorum. hem gereksiz maliyet olur hem de bir işe yaramaz... sırf sellektör yaptığında beyaz yanması için 550 lira verilir mi? ayrıca xenon ampül ilk yakıldığında yanabilmesi için balast yüksek voltaj gönderiyor ve ampülün içinde bir patlama oluyor ve daha sonra yanıyor. ilk açtığınızda da bir dakika sürer tamamen yanması yolu aydınlatması ışığın renginin kendine gelmesi... o yüzden uzunlar yerine sislere takın ve park ampüllerine LED takın daha güzel olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu gelince aklıma geldi bilgi olsun diye söylüyorum, park ampullerini değiştirince "Uygun olmayan park ışığı rengi" gibi bir ifade ile hafif kusur yazıyorlar muayenede ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 lerde mercek far olduğu için uzunlara xenon uyumlu değildendi opan ank tarafından.  onun yerine uzunlara h 11 xenon beyaz ampul takılmasını tavsiye ettiler. ancak ellerinde Philips marka yok. Umarım yakın zamanda temin ederler...

Birde bu konu ile ilgili değil ama bazı mazda 3 sedan araçları bagajındaki fren lambasını led ile değiştirmiş.nerde yapıldığını bilen var mı??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 lerde mercek far olduğu için uzunlara xenon uyumlu değildendi opan ank tarafından.  onun yerine uzunlara h 11 xenon beyaz ampul takılmasını tavsiye ettiler. ancak ellerinde Philips marka yok.

Hem uyumlu değil deyip hem de nasıl "h 11 xenon beyaz ampul takılmasını tavsiye" edebiliyorlar anlamadım ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben planı yaptım Abi.. :D

Burak Abi, siz bayramdan sonra İnşallah gelirsiniz bize, ben teslim alırım senin 3. stopu. Genelde her hafta illa ki geçiyorum ben Vatan'a, bırakırım Savaş Abi'lere.

Artık yapıldıktan sonrasını da siz planlayın.. :D

O zaman Yunus bu Cumartesi çıkarmayı sana yapıyorum. Esenyurt'a geleceğim :)

İyi ki söyledin boşuna gelmeyelim Burak :D

Bu arada sen yine de sök herhangi biri ile görüşürsen verirsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...