Jump to content

Trafikle selektör yapan yandı !


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

hqfg9fez.jpg

Bu kararın ardından trafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.

Habertürk'ün haberine göre yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken, selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor?

Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...

Çünkü, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı.

Erzincan'da yaşayan A.Y., şehir merkezinde arabasıyla giderken, K.H.'nin arabasıyla kendisini yakından takip ettiğini, selektör yaptığını, arkadaşlarıyla beraber yan tarafına geçip gülüştüğünü, polis merkezinin bulunduğu tarafa dönünce takipten kurtulduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Şikayeti değerlendiren Erzincan 1. Sulh Ceza Mahkemesi, K.H.'yi trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan mahkum etti. Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay, emsal bir karara imza atarak K.H.'yi "kişilerin huzurunu ve sükununu bozma" suçunu işlediğine dikkat çekti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adam öndeki aracın arka tamponuna  bakarak araç kullanıyor,  durmadan sellektör yapıyor geçecekmiş, yahu kardeş önümüzdeki otobüs otobüsü solluyor nereye gideceksin, Ankaraya kadar bütün otobanı boşaltacaz mı senin için...

Birde 200 m ileride kırmızı ışık yanıyor adam yine geçmek için zorluyor, bir sağ bir sol yapıyor , geçti muradına erdi ama durdu, ne kazandı ? 1 boy fark attı, 0,5 sn..

Allah akıl fikir versin bunlara, sığır gibi öndekinin tamponuna bakarak araç kullanılmaz, yola bakacaksın...Sonra öfkeleniyorlar,  millete musallat oluyorlar yol vermeyince bu arızalar...

Yarışanlar var  onlar da ayrı tehlike,  gece gece başka araçla  kapışıyorlar sellektör yapıyor öndekine, yol verirken yarıştığı araca çarpsın diye  düşünmüyor ki ne olur  millet ölür mü kalır mı diye...

Baktın önde yavaş gidiyor bayan, kasma geç sağından kardeşim zor mu yani senin gibi hızlı şöfer için sağdan düz devam etmek...

Sellektör yapanın gerçekten acelesi de olsa ,ki kimse bunu bilemez, her zaman temkinli şekilde aynalardan başka gelen varmı diye kontrol ederek yavaş yavaş kontrollü yol vermeli...

Ben otoban hariç, şehirler arası yolda 120 civarı giderken genelde pek yol vermem ya,  geçen bayram baktım ileride Radar var arkamda da sellektör yapan Q7  bende verdim yolu yavaşladım  :) (orta sınıf  olsa vermez onuda yavaşlatırdım söyliim) hoop hemen aldılar ileride koçeroyu :D , aynı zamanda 15 dk  oyalıyor bunlar polisi vatandaş da ceza yemeden geçebiliyor bu arada, bunlara acımayın böyle durumlarda yol verin arkadaşlar  :) ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adam istediği kadar sellektör yapsın ,bir tarafını yırtsın..hiç umrumda olmaz.Önce frene dokunurum ,sonra sakin sakin sağa geçerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelde şehirler arası yollarda sağ şerit bozuk oluyor kamyonlar nedeniyle, buralarda  120 ve üzeri gitmek riskli oluyor, araç zıplıyor baya, şimdi zaten hız limitlerini zorlamış ve aşmışken niye yol vereyim ki risk alıp diyorum, çok acelesi olan zaten uğraşmaz geçer sağdan, bazıları ego tatmin ediyor böyle millete yol verdirerek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sol şerit = sollama yapılan şerit.

benden hızlı gelen kim varsa başımın üstünde yeri var. buyursun geçsin.

yarışmanın alemi yok.

ammaa...ben kaptırmıuş gelirken solu kapatana arkada çok fena saydırıyorum çoookk...

birde bişi söylemek isterim.

orta şeride geçerken mecbur değilseniz fren yapmak bazen çok tehlikeli oluyor, bunu tavsiye etmem.

-------

ayrıca; sol şeridi tıkayan o tipler benim huzurumu bozmuş olmuyor mu? bu bir

sadece şikayetçinin beyanına bakarak ceza kesmek nasıl bir uygulama? bu iki

bir keresinde başıma geldi bu iş.

TEM bahçeşehir-mahmutbey arsında bir kadın sürücü solu kapamış gidiyordu, selektör yaparak geçtim.

manyak kişi beni şikayet etmiş gişelerde polis ceza kesti....şikayet eden kimsenin beyanına dayanarak...

resmen bir muz cumhuriyetinde yaşıyoruz...hiç farkı yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her şey tamam ama sol şerit sollama şeridi... Trafik müsaitse inatla 120 ile kapatmak bence yanlış Emre. Bir sağdaki şerit kullanılmalı. O şeritte sellektör yapanı bende sallamıyorum eğer hızım trafiğin akışına uygun ise...

Söylediğinde haklısın Kadir. İlkokulda hayat bilgisi dersinde anlatılırdı, sol şerit devamlı işgal edilemez, sadece sollamak için kullanılır diye.  Nasıl ya, nasıl olur diye bir türlü idrak edemedim senelerce bu durumu. Benim bildiğim, gördüğüm sol şeridi hızlı arabaların kullandığı idi :D Sol şeride giren oradan devam ederdi.

Ne yazık ki pratikte mümkün değil böyle birşey.  Trafik biraz yoğunlaştığında o da sıradan bir  şerit oluveriyor.

Herkesin hız sınırına ve takip mesafesine  uyduğu uzun konvoylar oluşur her akşam. Adam arkama geçmiş, sıkıştırıyor, selektör yapıyor, sağ sol yapıyor. Beni geçse aynısını önündekine yapacak. Konvoy nerden baksan 30 km var. Nereye kadar gideceksin böyle milleti tehlikeye ata ata? Bu kadar insan, yoğunluğun müsade ettiği en yüksek hızda nizami bir şekilde gidiyor da sen paşa torunumusun? Ayrıcalığın nedir?

Diğer tipler daha beter. Bomboş yolda en sol şeritte 60 km ile gidiyor, ne aynaya ne sağa sola bakma var. Tam bildiğiniz odun. Geçiyorum önüne, frene basmadan yavaşladıkça yavaşlıyorum. Ta ki odun odunluğunu anlayana kadar. Beni geçmek için sağa geçiyor ve bir daha sola girmiyor. Ben de basıp gidiyorum. Trafik bana bir teşekkür borçlu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yasanın iyi yönleride var. ama önünde adam cep telefonu ile sol şeridi kapatmış mubarek kordon boyunda sanki aheste aheste gidiyor ne yapıcan şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trafikte bu kadar agresif bir toplum için havada kalacak bir karar diye düşünüyorum. Buna 1 yıl hapis vereceklerse, daha emniyet şeridini nasıl kullanacağını bilmeyenlere ne yapacaklar? Önce denetim ve eğitimi sağlasın devlet. Sen sal milleti sonra ceza ver !?!

Ali'nin cevabı çok hoşuma gitti, başka yapacak birşey kalmadı hakkaten :)

Sol şeritte 60la gidene de camı açar küfür ederiz artık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...