Jump to content

Gaz Yememe ve Silkeleme Sorunu (89-94)

labtek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 60
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ugurince

7

• dogan_u

13

• FATİH38

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

arkadaşlar bu modül arızasının belirtileri nedir...bu aralar sabahları arabayı ısınana kadar benzinde kullanıyorum ve kısa bir süre gaz yememe problemi oluyor sonra geçiyor sabah lpgde deneyeceğim onda bişey varmı diye ama sanki lpg de yok gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg li araçlar benzinde bahsettiğiniz gibi sorunlar çıkarabilir. karbiratörün bir ucu bantlı diğer tarafları kapalı azıcık bir yerden hava alıyordur. lpg havayı sewmez benzin havasız zor çalışır zengin karışım olur. Lpg de deneyin eğer sorun yoksa ve aracın yakıt tüketimi normal ise aracınızda sıkıntı yoktur. lpg de normal ama yakıt tüketimi fazlaysa, çekişinde düşüş yokuşlarda yığılma vs var ise. arada birde titreme geliyor ve hatta stop ediyorsa o zaman distribütör modülünü ve bobinini değiştirin. bujileriniz yeni mi kablolarınız ne zamandır sizinle birlikte? bunlarda önemli. buji kabloları bir süre sonra plastiğinden elektirik kaçırır duruma gelir mesela...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca forumda birçok yerde aynı sorun yazılmış diye biliyorum. hiç yoktan en az 3 kere ben yazdım. 323 90-94 model kullanıpta bu sorunu tatmayan kimse yoktur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca forumda birçok yerde aynı sorun yazılmış diye biliyorum. hiç yoktan en az 3 kere ben yazdım. 323 90-94 model kullanıpta bu sorunu tatmayan kimse yoktur...

kesinlikle doğan kardeşim bi çok kullanıcı bu sorunu tatmıştır ama çözümleri hep farklı çünkü 18-19 yaşında araçlarımız farklı yerlerinden sorun verebiliyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bujilerim yeni daha 1000 kmlik orjinal buji. evet bu gün denedim lpgde gaz yememe yapmadı ama benim aracın sanırım iyi bir lpg ayarına ihtiyac var ama bulunduğum yerde bunu bile yapabilecek usta yok malesef bende çok acele etmiyorum çünkü mayıs haziran gibi aracımın yağ değişim vaktinde iyi bir ustaya gidip motor bakımı sonra elektrik bakımı ateşleme ve kaborta bakımı yapmayı düşünüyorum...Bu arada aracım şehir içi lpgde 240 - 250 civarı yakıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben ankarada lpg nin litresini 1.65 ten alıyorum. aracım otomatik vites. 260 kr yakıyor. toplam 230 km gidiyor 5 eksik 5 fazla... düz vites olanı muhtemelen 40-50 kr az yakar. lpg yi bu fiyattan alsaydınız 220 kr ortalama sizin için normal olurdu diye düşünüyorum. sanırım lpg yi 2 tl gibi bir rakamdan alıyorsunuzdur ve normal bir yakıt tüketiminiz var. karbiratör borularınız vs kurumuştur muhtemelen aynen benim ki gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet lpg yi 2.05 den alıyorum ve sanırım aldığım firma lpg de bazı dalaverelere girmeye başladı çünkü yakıttan ziyade lpg göstergesi çok az litre gösteriyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

1993 model mazda 323 hb otomatik vites bir arabam var.arkadaşlar arabamın çok kötü bi problemi var ve uzun zamandır devam ediyor motor ne kadar ısınırsa ısınsın araba drive modundayken frene basıp durduğumda arabada devir düşüklüğü ve çok şiddetli titreme oluyo ve en sonunda motor duruo ve bunu benzinde yapıyo bu arada araba otomatik vites.bu problem neyden kaynaklanır ve nasıl çözebilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hasan dediklerin için teşekkür ederim saol bu arada arabanın şanzımanı daha yeni tamir edildi ve karbüratör de yeni ama gel gör ki araba rölanti tutmuyo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı  sorun  bende de vardı  usta usta gezdirdim...

hepsi  rölant  ayarı yaptı durdu  olmadı...

ve en son  bi usta  söylediler  ama ne usta  önce  benzin  rölant nı  ölçtü

sen dedi  buna hiç  baktırtmadın mı?baktırdımda dedim  hep  tüp ayarına baktılar dedim  ben anlamam dedim o kadar...önce  benzini  ayarladı  sonra tüp  sorun kalmadı.... :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorunu yaşadım. şanzımanı bu sorun nedeniyle yaptırmamışsındır umarım. gazda ne kadar yaktığını litresinin kaç tl olduğunu söylersen sonuca çabuk ulaşırız. muhtemelen distribütör bobinin arızalı. bizim araçlar karbiratörlü ve motorun sağlamsa taş koysan yakar. eğer araç gazda çok yakıyor ve arada bir D modunda rölantide beklerken stop ediyorsa tekleme vs yapıyorsa sorun belli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323 98 model otomatik mazda practicam var;

motor yapıldı,şanzıman yapıldı,hava akış metre,full distribütör,full buji kablosu,vs vs aynı sorun haala dewam.motor soukken sorun yok...ancak ısınınca viteste ışıklarda bekliyorsak vay haline....tirtir titriyor...kimsenin çözebileceğini sanmıyorum bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdacı444 ve doğan teşekkür ederim bu arada doğan dediğin gibi araba çok yakıyor ve d modunda rolantide stop ediyor ama kurduğun cümleden pek anlayamadım eğer bu sorun varsa mı distribütör bobininde sorun var yoksa sorun daha mı başka.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...