Jump to content

Mazda3 1.6 Impressive Almak İstiyorum Ama....


byloner

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle merhabalar herkese  :hi:

İsmim Ahmet İstanbul'da yaşıyorum 28 yaşındayım,

    2011 model/  Mazda 3 16 impressive almayı planlıyorum ama bundan önce bazı kuşkular beynimi kemiriyor demeden edemiyorum. Aracın 2. el piyasası olmadığına inanıyorum alırsam satmak durumunda kalırsam sıkıntıya düşeceğime inanıyorum. Bir de daha önce 2005 model Bmw 1.16i  almayı düşünüyordum yada audi a3.

    Sıkıntım şu ki 3 araç arasında şu şekilde kaldım. Mazda 3ü tanımıyorum! hayalimde hep bmw yi almak vardı ama performans olarak sanki a3 ondan daha iyi gibi duruyor oda ayrı bir sıkıntı tabi önceliğimi bmw den kullanırım. Sorun şu ki 2005 yada 2008 model araçlara bu kadar para verip 2-3 yılını bunlara bağlamaktansa sıfır ayarında temiz olduk full dolulukta olan Mazda 3 'ü ayrıca 1-2 yaşlarında alıp yıllarca sorunsuz kullanmak daha mı mantıklı olur bilemedim.

    Aramızda daha önce bu araçları da kullanmış insanların olduğunu düşünüyorum bana tavsiye ve  ayrıca mazda 3 alırsam pişman olurmuyum kafamda soru işareti olurmu bilmiyorum.

    Son olarak mazda alırsam manuel olması eksi mi artımı hangisinden yana kullanmalıyım tercihimi. Arada çok uçurum fark eder mi?

Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim. :dua:

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7-8 Aydır bu forumdayım daha henüz Mazda 3 alıp'ta pişman olan üye görmedim. Saymış olduğunuz araçlardan Bmw 1 serisini kullanmış birisi olarak araçla ilgili eleştrilerim. Tavan çok basık özellikle arka  koltukta oturanlar için, torpido çok küçük ve kullanışsız, aynı şekilde bagaj hacmide Ehhh diyebilirim. Kısacası genç ve bekar otomobili diyebilirim. O yüzden Bmw'yi elerim. Audi A3'e gelince Temiz ve Km'si düşük olacak, fiyatıda hesaplı olacak zor iş iyi araştırıp belkide beklemek gerekir.

Mazda'ya gelince bu araçların 2.el fiyatına sıfır Mazda 3 alabiliyorsunuz. Donanım olarak çok dolu bir otomobil almış oluyorsunuz. Sizin için hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japon araçlarının tümünün ortak sorunu, avrupa araçlarına göre ses yalıtımı problemidir. Daha önceki aracım Honda'ydı. Yoldaki diğer araçların ve asfaltın sesini saydığınız araçlara göre daha fazla içeri aldığı kesindir. Bu çok rahatsızlık verici boyuttamı hayır değil bence. Şirket aracımız Corolla ve Honda ile kıyasladığımda Mazda 3 onların yanında çok daha sessiz.

Konfor ve güvenlik olarak eşdeğer bir marka Mazda 3.  Tam bağımsız arka süspansiyona sahip, araçta Dsc standart. Alacağınız modele göre değişkenlik gösterebilen Rvm özelliği var Mazda'da.

Mazda sorunsuz bir otomobil olup, yetkili servis ücretleride saydığınız markalarla kıyaslandığında çok ama çok daha makuldür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 1.6 impressive AT kullanıyorum. 2011 model. 2. el piyasası yok diyenlere bende zaten olmasın arabamı almasınlar benden diyorum. özellikle uzun yolda evde TV koltuğunda ne kadar rahatsam aracın içinde de öyle. bu donanımda ve sağlamlıkta bir araç almak yaptığın en iyi şeydi belkide. tavsiye ederim ama karar sizim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 aydır  2011 Impresivve AT kullanıyorum. Önceli aracım 20011 Merdeces B160 idi(AT).

1 aylık kullanımda inanılmaz keyifli yolculuklar yaptım,yol tutuş güvenlik,donanım,direksyon tepkisi,stil ve tarz sahibi kesinlikle makine.

Eski aracım rampada bayıyor extra gaz istiyordu otobanda filan.İnanılmaz ama gerçek,gazı köklüyordum Mersoda  6-7 saniyede kendine geliyordu anca araba.Araç sollamak imkansızdı zaten...

Bende sedan var, 7 aylık birde kızım var  o nedenle daha sağlam yapısı olan Mazda tercihim oldu,güç olarak bana fazla fazla yetiyor,otobanda 140 limit koydum,uyarı veriyor aşarsam zaten ayarladım bilgisayardan.

Otobanda kayıyor yağ gibi araç,140 130 filan gidiyorum daha istiyor araç gram zorlanmıyor,rampalardada canavar gibi maşallah.

Keşke hayatımızın her alanında seçimler yaparken bu kadar isabetli ve yerinde seçimler yapabilsek,kandırılmasak üreticiler tarafından ama nerdeee..

Hiç düşünme al derim aracı, piyasa olayı tamamen hikaye,eskidendi o .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6-7 yaşında kimsenin dönüp bakmayacağı, eski, garantisi olmayan araca binmek veya Mazda 3 almak . Mazdayı bir bayide test etmenizi öneririm . Forumda ciddi sorun yaşayan kimse yok ve herkes aracından son derece memnun. Alın , keyfinize bakın :)

Mazda 3'te kesinlikle piyasa sorunu da yok . İciniz rahat olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem Bmw 1.16i hemde audi a3 harcadıkları benzinin hakkını vermeyen ve veremeyen araçlardır. Donanım olarak zaten Mazda ile kıyaslanamazlar. Her ikiside tabiri caizse "odun" gibidirler. Laftan anlamazlar. Aralarında sadece bmw 1.16 viraj kabiliyeti açısından Mazda 3 ten sadece bir tık daha iyidir. (skidpad). Yalıtım olarak her ikiside Mazda 3 ten yine 1 tık daha iyiler. 2. el konusunda evet haklısınız, biraz daha zarar ederek Mazda aracınız yinede satabilirsiniz(hala buna inanıyorum), ben mesela şubat ayından beri 9500 km. deki bakımlı, garantili, sorunsuz ve full olan aracımı 37000 liraya kadar düşmeme rağmen satamamış bulunmaktayım.. Oysa 80-90-100 bindeki audiler -bmw ler çatır çatır satılmaktadır..

Araçtan ne beklediğinize bağlı, çok kilometreli bu araçları arkadaşların dediği gibi neredeyse hiç km. yapmamış, artı sorunsuz, artı ikiye katlayan donanımı ve daha düşük yakıtıyla aynı fiyata alarak yine Mazda 3ü satarken edeceğiniz zararla fazlasıyla telafi edebilirsiniz.

Hayırlısı olsun diyorum.

Not: Keşke Mazda 3 ü Subaru Impreza ile kıyaslasaydınız :)

edit: imla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...