Jump to content

Mazda RX-8 Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

sercan34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda RX-8 için galericiler "kupon araç" diyorlar yani satması zor anlamında, bu deyimi daha önce duymuşsunuzdur.  Benim elimde bir zamanlar kupon motosiklet vardı, satmak için 1 sene kadar bekledim.

Bu arada ben de elimdeki RX-8'i (ilk üye olduğum zaman mesajlarımda bahsettiğim gibi) tesadüfler sonucu aldım! Dış görüntüsü haricinde en ufak bir şeyini bilmiyordum aracın alırken. Arkadaş uzunca süredir satmak istiyordu ancak satamıyordu. bu tür araçtan hiç anlamayan kişiler aracı görmeye geliyordu. Bence görüntüsü hakkaten güzel ve özeldi. Fakat alıcılar görüntüsünden çok, ne kadar işlerine gelir onu düşünüyorlardı herhalde. Yani aldıkları takdirde km başına ne kadar yakar, kaçtan alıp kaçtan satarlar vs.. Bakıp bakıp sonra almıyorlardı, fiyatı zaten indirilmiş üstüne daha da düşük fiyat veriyorlardı ki onu da almak istemedikleri için öyle yapıyorlardı.

Bu şekilde aylar geçince arkadaşı rahatlatmak ümidiyle kendi Ford'umla takas teklif ettim, Benim Ford en fazla 23bin TL yapıyordu, araçsa 40bin TLydi ve bir Ford parası daha verecek halim yoktu.  Ancak yine de takas istememin sebebi görüntüsüydü, görüntüsü sarmasaydı asla takasın almamın söz konusu olmadığı bir araçtı.

Takas teklifim karşısında arkadaşın gözleri parladı. Anında olur dedi! Üstüne istediği rakamı sordum, rakamını iletti ve ben de anında kasamı açıp parayı verdim, ertesi gün noterde takası gerçekleştirdik! RX-8 park edildiği yerden günlerce kullanmadım, hayatımda hiç o kadar alçak araba kullanmamıştım cunku, bir yerini sürterim diye... Ve sonrası. (uzun hikaye) bugünlere bu forumlara geldik...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda RX-8 için galericiler "kupon araç" diyorlar yani satması zor anlamında, bu deyimi daha önce duymuşsunuzdur.  Benim elimde bir zamanlar kupon motosiklet vardı, satmak için 1 sene kadar bekledim.

Bu arada ben de elimdeki RX-8'i (ilk üye olduğum zaman mesajlarımda bahsettiğim gibi) tesadüfler sonucu aldım! Dış görüntüsü haricinde en ufak bir şeyini bilmiyordum aracın alırken. Arkadaş uzunca süredir satmak istiyordu ancak satamıyordu. bu tür araçtan hiç anlamayan kişiler aracı görmeye geliyordu. Bence görüntüsü hakkaten güzel ve özeldi. Fakat alıcılar görüntüsünden çok, ne kadar işlerine gelir onu düşünüyorlardı herhalde. Yani aldıkları takdirde km başına ne kadar yakar, kaçtan alıp kaçtan satarlar vs.. Bakıp bakıp sonra almıyorlardı, fiyatı zaten indirilmiş üstüne daha da düşük fiyat veriyorlardı ki onu da almak istemedikleri için öyle yapıyorlardı.

Bu şekilde aylar geçince arkadaşı rahatlatmak ümidiyle kendi Ford'umla takas teklif ettim, Benim Ford en fazla 23bin TL yapıyordu, araçsa 40bin TLydi ve bir Ford parası daha verecek halim yoktu.  Ancak yine de takas istememin sebebi görüntüsüydü, görüntüsü sarmasaydı asla takasın almamın söz konusu olmadığı bir araçtı.

Takas teklifim karşısında arkadaşın gözleri parladı. Anında olur dedi! Üstüne istediği rakamı sordum, rakamını iletti ve ben de anında kasamı açıp parayı verdim, ertesi gün noterde takası gerçekleştirdik! RX-8 park edildiği yerden günlerce kullanmadım, hayatımda hiç o kadar alçak araba kullanmamıştım cunku, bir yerini sürterim diye... Ve sonrası. (uzun hikaye) bugünlere bu forumlara geldik...

Bende böyle bi araç denk getirsem ne güzel olur  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz şans gerekli. Şu ana kadar RX-8 hariç 5 kez araç aldım, onların 2'sinde şanssızdım, çeşitli kazıklar yedim veya beklediğimi bulamadım, 3'ünde çok güzel fiyattan çok güzel araçlar aldım. 6. aldığım araç olan RX-8'de şansım iyiydi, araç beklentimin ötesinde güzel çıktı. dediğim gibi RX-8'in görüntüsü dışında hiçbirşeyini bilmiyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Konuyu açan arkadaştan çok benim gönderim oldu gibi :)

2010 ustu baktıgımdan bununla pek ilgilenmedım eski kasa içi sıkıcı gelıyor biraz 2 renk koltuklar falan

geçen hafta benim aracın içerden resmini çektim, direksiyonu tam siyah. Normalde direksiyon 2000'lerde moda old için çift renkti ancak önceki sahibi değiştirmiş (büyük ihtimalle öncekinin derisi eskiyip, temiz bunu bulduğu için) ve çok daha sade , ciddi ve güzel durmuş bence.

qcnv0.jpg

Koltuklardaki çift renge dikkat edersen sadece oturma yüzeyleri kırmızı, geriye kalanı siyah. Yani 2 kişi oturduğunda bir tek kapı yanlarındaki kırmızı görünüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

revivo73  ; aracımı eldem cıkartma zamanım yakın 1-2 müşteri var bakalım kayserideki araç fiyat düşürmüş biraz daha zorlanıp mantıklı fiyata olabilir sonuç da izmirden gidip almam gerek yol v.s oda masraf benim için kayseride nereye gösterilir acaba araçı tanıyan bilen yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilen biri Kayseri'de bulana kadar; sen bazı birkaç temel şeylere kendin baktırabilirsen daha güvenilir sonuç alabilirsin. Şu anda aklıma gelen kendin bakabileceğin birkaç şey sıralayayım:

1- Kompresyon testi muhakkak yaptır. Motor sağlığını en iyi o test ile görebilirsin. Kompresyon testi yaptırmadan RX-8 alınmamalı.

2- Mümkünse motor soğukken ilk çalıştırmayı dene. Soğukken dahi marşın 1 saniyeyi çok geçmeden motoru çalıştırması lazım. En fazla 2-3 saniye. 3 saniyenin yukarsında bir çalışma gözlemlersen dikkatli ol. motor soğukken çalıştırmayı test edebilmenin bir yolu kaputu açıp motorun bloğuna elle bir dokunarak sıcaklığına bakmaktır ancak bu yol tam değildir cunku motor 5 saat önce çalıştırılmışsa blok soğur ancak iç kısımlar sıcak ve yağlanmıştır, marş basınca yine kolayca basar.

3- Aracın bakım kayıtları var mı yok mu sor, varsa dikkatlice gözden geçir. 5bin km'yi çok geçirmeden yağını değiştirmiş mi değiştirmişse hangi yağ ona bak; Mazda Dexelia 5W30 olmasına dikkat et.

4- Km'si düşük olsa bile buji ve kablolarına dikkat et.

5- Hava filtresini yetkili servis dışında değiştirmiş ise orjinal olmayan/görünmeyen filtre kullanabiliyorlar. Alttaki resimde sağdaki yetkili servisten aldığım orjinal filtre, soldaki ise aracı aldığımda çıkan ne kadar orj olduğu belirsiz bir filtre.

----

Motor kontrolünü sorunsuz geçerse, şanzuman testi de yap.

1- Birinci vitesten 2'ye redline'da atmayı dene. Senkro sürtmemesi lazım. Diğer vitesleri de tek tek yüksek devirlerde dene. Bunun için otobana çıkman gerekebilir. Redline'ı zorladığında egzostan herhangi bir patlama sesi gelmemesi lazım. Çoğu spor araç kullanıcısı egzostan patlama gelme sesini güzel bulur ama aslında sağlıksız motor göstergesidir.

Hasbelkader redline a yakın devirde egzosta tek adet dahi olsa patlama sesi gelirse ilk işin bobinleri sormak olsun. km'si gelmediği halde başka marka veya y.servis dışı Mazda bobin ile değişmiş ise bobinlerin sorunlu olma ihtimali var.

---

Difreansiyellin durumu içinse alttan baktır, yağ kaçırma yoksa ve (otobanda) 6 viteste gaz verirken ses yapmıyorsa difereansiyelde çok büyük bir sıkıntı yok demektir.

---

Tırtıklı yolda iç kabinden pek ses gelmemesi lazım. Benim araç 120bin kM'de ve hala iç kabinden ses yok. Ancak dış takımlardan belki ses gelebilir, gelirse o seslere fazla takılma. Değişim setleri pahalı değil, sonra yenileyebilrsin.

qqm9b.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bugün turistler geçti bizim sokaktan ve RX-8'imi her zaman park ettiğim kuytu köşede görüp resimlerini çektiler, pes dedim. Geldikleri ülkede görmemişler mi diye düşündüm. Güvenlik kameramdan gördüm. Bu arada kendim aynı zamanda sıfır güvenlik kamerası da satıyorum, IP Kamera.

Araca yapışan pilli kameralardan var mı? Ön cama trafik takibi için takmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...