Jump to content

Mazda RX-8 Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

sercan34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda3 bile aynı fiyatlara geldi neredeyse, böyle araç bu fiyatlara bedavadan da ucuz... Yıllık vergisi düşük, onu da hesap edin, 2-3 kişi olup Mazda6 alanın aklına şaşayım bu araba halen bulunabilirken, artık klasik oldu, alan satmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 2011 RX-8 için 2013 'te 66.500TL fevkalade yüksek

Bursa'da aynı renkte ve temizlikte fakat 32bin km'de 2011 RX-8'ini satan bir arkadaş uzunca bir süre ilanı  65bin TL civarında tuttu, sonra yavaş yavaş indi en son geçen Nisan'da 61bin TL'ye indiğini gördük ve sonra satıldı, tahminen 60bin TL veya az aşağısından gitti.

İlandaki araç 12bin km'de ancak sürücüs titiz değilse 12bin'de dahi motoru veya yürüyen aksamı zorlanmış olabilir, bence kaçtan alırsan al gerekli testleri yaptır. Kompresyon testi, redline 'da vites değiştirme testi, fren testi deneyip alırım ben olsam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 2011 RX-8 için 2013 'te 66.500TL fevkalade yüksek

Bursa'da aynı renkte ve temizlikte fakat 32bin km'de 2011 RX-8'ini satan bir arkadaş uzunca bir süre ilanı  65bin TL civarında tuttu, sonra yavaş yavaş indi en son geçen Nisan'da 61bin TL'ye indiğini gördük ve sonra satıldı, tahminen 60bin TL veya az aşağısından gitti.

İlandaki araç 12bin km'de ancak sürücüs titiz değilse 12bin'de dahi motoru veya yürüyen aksamı zorlanmış olabilir, bence kaçtan alırsan al gerekli testleri yaptır. Kompresyon testi, redline 'da vites değiştirme testi, fren testi deneyip alırım ben olsam

cevap için teşekkür ederim aslında 65 banada fazla geldı ancak aracımı takasa verıcektım fiyatta anlaşma o yuzden sağlanmadı aracın durumunu fiyatta anlaşma olmayınca ıncelemedım dısdan gorunen neyse o yanı bakınmaya devam o zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence sen eski kasa RX-8'lere bak. Aslında eski kasa dememek lazım, orjinal kasa diyelim.

Orjinal kasa RX-8'ler daha eski, km'si daha fazla diye sakın çekinme aralarında temiz ve masraf çıkarmayacak olan bulabilirsin ve fiyatı 45bin TLyi çok geçmez.  Bakacağın en önemli şeyler

1- Kazasız olması (kaza derken ciddi kazalardan bahsediyorum, şehir içi trafikte ön tamponu, çamurluğu çarpmayı kazadan sayma)

2- Motoru değişmiş olanı tercih et, cunku motor bir kere değiştikten sonra bakım hususlarını her kullanıcı tam uyguluyor. Motoru değişmemiş ve 50-60bin km yapmış olanlara karşı dikkatli ol, kullanıcısını çok iyi sorgula, durumu iyiyse ve fiyatı bayağı kırıyorsa düşünülebilir ancak.

3- Bence 2011 bile alsan şanzumanı dene, 1'den 2'ye redline da nasıl geçiyor viteslerin hepsini bir dene. Ayrıca liftte kaldırıp alttan bak, özellikle diferansiyele bak, sürekli yanlama yapmış araçlarda diferansiyelde yağ kaçağı baş gösterebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence sen eski kasa RX-8'lere bak. Aslında eski kasa dememek lazım, orjinal kasa diyelim.

Orjinal kasa RX-8'ler daha eski, km'si daha fazla diye sakın çekinme aralarında temiz ve masraf çıkarmayacak olan bulabilirsin ve fiyatı 45bin TLyi çok geçmez.  Bakacağın en önemli şeyler

1- Kazasız olması (kaza derken ciddi kazalardan bahsediyorum, şehir içi trafikte ön tamponu, çamurluğu çarpmayı kazadan sayma)

2- Motoru değişmiş olanı tercih et, cunku motor bir kere değiştikten sonra bakım hususlarını her kullanıcı tam uyguluyor. Motoru değişmemiş ve 50-60bin km yapmış olanlara karşı dikkatli ol, kullanıcısını çok iyi sorgula, durumu iyiyse ve fiyatı bayağı kırıyorsa düşünülebilir ancak.

3- Bence 2011 bile alsan şanzumanı dene, 1'den 2'ye redline da nasıl geçiyor viteslerin hepsini bir dene. Ayrıca liftte kaldırıp alttan bak, özellikle diferansiyele bak, sürekli yanlama yapmış araçlarda diferansiyelde yağ kaçağı baş gösterebiliyor.

İlginize teşekkür ederim bu yaşıma kadar hiç 2.el araç almadım biraz kılım bu konularda :) o yuzden duşuk km peşindeyim makyajlı kasalar daha çok hoşuma gidiyor 2. el araç işi uzun bir süreç bakalım niyetlendik ne cıkıçak sonunda .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda aracın kaçıncı sahibinden satılık old iyice araştırmanız yerinde olur. Galeriye bırakılan araçları galeri sahibi kullanıp herhahngi yerine zarar verebilir.

Hatırladım da, 2011 'de satılması için ilk sahibi olduğum Yamaha XJR1300 motosikletimi galeriye bırakmıştım, adi insanlar bana sormadan izin almadan motorumu 40k kadar kullanmıştı, adiler. Oysa ki motosikletin anahtarını sadece ve sadece potansiyel alıcılara motorun sesini dinletebilmeleri için bırakmıştım. Motorun arka panelinde yüzeysel sürtme izleri ve başka çeşitli eskime izleri görmüştüm, hatırlıyorum. Acaip sinir olmuştum ve motoru hemen oradan aldım garajıma çektim.

RX-8 gibi hassas motora sahip araçlar için de galeride benzer sorunlar geçerli. Motoru ısınmadan redline a yakın devir vermek motoru eskitiyor diye biliniyor. Galerideki fırlama bir tip onu bilmeden yapabilir.

Benim RX-8 neyse ki galeriye hiç uğramamış. ben dahil sadece 3  sahibi kullandı, bu tabi ki şansıma.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında satmayı düşünüyor olsam, benim RX-8 'i önerirdim sana :) 2006 model ve tam 120.300km'de ancak motoru 29bin km'de her 5bin'de bir yağı değişmiş, sıfır gibi motor. Ayrıca disk, balata, debriyaj gibi aksamlar da yepyeni, sıfır ayarında. Benim araç şu anki bakımı ve benim uyduğum kullanım şekliyle motoru dahil bir 120bin km daha çıkarır :)

Kim bilir belki temiz RX-8'ler satmayı düşünmeyenlerdir.

Bu arada 2009'dan sonraki RX-8'lerde sunroof yok. Sıcak havalarda araca ilk binince üstten havalandırma amaçlı kullanıyorum onu, güzel oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 sonrası RX-8'lerin GT (grand touring) versiyonlarında sunroof var ama bu model Türkiye'ye ithal edilmedi. R3 versiyonunda gövde rijitliğini arttıracak sportif takviyeler nedeniyle tavan içinde sunroof'a yer yok. Ama sıkışık trafikte eksoz gazı yemeden hava almak için sunroof gerçekten yararlı bir donanım. Ya da otoban da aracın aerodinamik yapısını bozmadan taze hava almak için. Tercih meselesi, ben sunroof'u yararlı bulan bir kişi olarak olmasını tercih ederdim. Ancak olmamasının sebebinin ciddi bir mühendislik dayanağı olması benim bundan sıkıntı duymamı engelliyor.

Aslında satmayı düşünüyor olsam, benim RX-8 'i önerirdim sana :) 2006 model ve tam 120.300km'de ancak motoru 29bin km'de her 5bin'de bir yağı değişmiş, sıfır gibi motor. Ayrıca disk, balata, debriyaj gibi aksamlar da yepyeni, sıfır ayarında. Benim araç şu anki bakımı ve benim uyduğum kullanım şekliyle motoru dahil bir 120bin km daha çıkarır :)

Kim bilir belki temiz RX-8'ler satmayı düşünmeyenlerdir.

Bu arada 2009'dan sonraki RX-8'lerde sunroof yok. Sıcak havalarda araca ilk binince üstten havalandırma amaçlı kullanıyorum onu, güzel oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 ustu baktıgımdan bununla pek ilgilenmedım eski kasa içi sıkıcı gelıyor biraz 2 renk koltuklar falan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006-2009 arasının hepsi çift renk koltuk değil yanlız. Tek renk siyah koltuklu da bayağı var.

Bu arada benim araç ta koltuk ve kapı içleri ikirenk fakat önceki sahibi direksiyonu siyah tek renk ile değiştirmiş ki bence de isabetli olmuş. Daha ciddi görüntü veriyor.

Arkadan çektiğim resimlerden biri, direksiyon az çok görünüyor:

pky28.jpg

Bir de ilk sahibi arka spoyleri kırmızı yapmış ve Mazda logosu yerine RX-8 logosu koydurtmuş, Mazda logosunu kaldırtmış. Onu neden yapmaya gerek gördü bilemiyorum ancak şu anki haliyel sade bir görüntü veriyor. Öndeki Mazda amblemine dokunmamış, o duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2010-mazda-rx-8-96655436/detay

bu aracı bilen varmı burdanmı sahibi acaba nedir durumu fiyat pazarlıkla mantıklı seviyye çekilir gibi.

Valla araç ve  fiyattan ziyade, süspansiyonu kısaltılmış bir araç gibi görünüyor. RX-8'lerde süspansiyon mesafesi fabrika çıkış en ideali zaten, neden kısaltırlar akıl almaz. Görüntü için yapıyorlarsa daha kötü görünüyor. Tost makinasında bastırılmış hamburger gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla araç ve  fiyattan ziyade, süspansiyonu kısaltılmış bir araç gibi görünüyor. RX-8'lerde süspansiyon mesafesi fabrika çıkış en ideali zaten, neden kısaltırlar akıl almaz. Görüntü için yapıyorlarsa daha kötü görünüyor. Tost makinasında bastırılmış hamburger gibi duruyor.

Doğru tespit bence dikkat etmemiştim teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...