Jump to content

Mazda 626'ya O Para Verilir mi Diyenlere Deneyimlerim (Fikir Olsun)


bluemouse
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sene 2011 de

Bebeğimin ve babamın ameliyatları sebebi ile elimizde düğünümden kalma ziynet eşyalarımı satıp bir araba alayım diye düşündüm eşimde olumlu karşıladı.

Samimi olduğum bir abi de 1990 model 626 vardı. Araç 350.000 km de .Yeni motor, baskı-balata, ön takım, bujiler, benzin hortumlarını yeni yaptırmış.

Sağolsun bebeğimin ve babamın ameliyatlarından sonra hastaneden eve getirmişti. Bende kendimi borçlu hissedip abi bu arabayı bana sat diyerek tuttum elinden doğru notere aracı hemen üstüme aldım. Sonra gel gidelim sarrafa, bunlar bizim ziynetler ister bunları al ister paraya çevir dedim. Artık evin kapısında bir mazda 626 vardı.

ve benim ilk arabamdı. Ehliyetim vardı ama kullanmayı bilmiyor derecesinde çekiniyordum. Gece yarısı hanımdan gizli arabada şunu unuttum deyip iner, direksiyonuna oturup bu ne, o ne diye kurcalardım.

Bir sonraki gece geç saatlerde sakin sokaklarda tırsa tırsa bir tur attım.

Sabahı dedim bu iş tamam. Arabanın sürüş keyfi beni deli etmişti.

Hanıma dedim hazırlan seni annenlere gezmeye götürüyorum.

Çekine çekine de olsa çaresiz bindi. O sabah balıkesir-düzce 396 km molasız yol yaptım. (rabbimize emanet gittik)

Düzceye vardığımızda eşimin kardeşi çok farklı arabalar kullanmış hemen enişte ver anahtarı dedi. Bindiği gibi ağzından aynen şu kelime döküldü " enişte ben niye bir mazda denememişim şimdiye kadar" oldu.

Gel gezelim derken benim direksiyonum gelişti. 

Yahu kardeşim bize ne senin arabandan diyenlere şu notları ekleyeyim.

- Mazda 626 ile 110 ile giderken arkamdan gelen kamyon şoförünün hızlanması ile ( belki de uyuyordu) mecburen yolun sağ viraja girmek zorunda kaldım ve araba devrilmeden 2 tam tur spin attı. Yanımdaki olaydan habersiz bir arkadaşım " abi hangi kızlara hava atıyoruz. biz bu klubeyi 2 defa mı 3 defa mı gördük ?" sorusu beni kendime getirdi.

- Yine bir gün kavşaktan ana yola çıkacağım kırmızı ışıkta beklerken arkamdan 90-96 arası bir model şahin gelip çarptı. Bir cam sesi geldi. Ben el frenini çekip dörtlü lambaları yakıp araçtan inene kadar, arkamdaki araç geri vitese takıp kaçtı. Ben araçtan indim elimi bagaj kapağına koydum ve içimden dua ediyordum. inşallah farlara bişey olmamıştır. Sabah fenni muayeneye girecektim. Baktım yerde far kırıkları eğildim benim mazdaya bir baktım hiç birşey yok.

2011 yılından beri arabamın kaputunu sadece ben açtım o da yağına veya suyuna bakmak için, yada 2-3 ayda bir motor yağı katkı maddelerinden bir kutu dökmek için açıyorum.

Dersen ki tamirci hiç açmıyor mu Aralık aylarında Anti-freeze koymak için o kadar

Normal Kullanım 110-120 km/saat

03 Ağustos 2012 Araç 40 TL lik Gaz (litresi 2.17tl) ile 204 km şehir içi (04-10 ağustos) ---Araç 60 TL  lik Gaz (litresi 2.32tl) ile 398 km şehir dışı (22.ağustos-Düzce/Balıkesir) yaktı.

03 Kasım 2012 Balıkesir - İzmit (litresi 2.58tl) (261km) 40 TL

03 Kasım 2012 İzmit - Düzce (Otoban 125km) (Hız ortalama 165km/saat) 49TL

Şimdi Ben Bir Mazda Sahibi Olayım Mı ?

Mazda Nasıl Arabadır ?

Mazda mı yoksa vs. vs. marka mı?

Sorularına tek cevabım

Önce Bir MAZDA 'nın koltuğuna oturun ve arkanıza yaslanın, aracın sahibinden kontak anahtarını isteyin ve aracı çalıştırın, sonra derin bir nefes alıp 3-5 km aracı kullanın.

Sonrasında aklınızdaki tüm sorulara cevap bulduğunuz sanırım.

Herkese Kazasız Belasız Günler ve Sürüşler

İsmail MİRZA

Balıkesir

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Unutmadan ekliyeyim.

Şimdilerde tanıdıklarda gördüğüm araçlarının anahtarı isteyip az da olsa bir tur atıyorum.

Ama Mazda nın keyfini veren çıkmadı daha

Denediğim Modeller

Toyota Corolla 97

Toyota Avensis 2011

Hyundai Getz 2006

Ford Escort 96

Renault Broadway 98

Renault Fluance 2012

Fiat Fiorino 2008

Tabiki Bunlar benim düşüncem katılmayan olabilir

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizde de 1993 model 626 var çok temiz denk geldi makam arabasıymış vaktiyle şu an 70,000 km de daha arabayı kayınbabama bu yaz aldık bende kendi arabamı satmıştım C4 üm vardı. Bu arabaya binince keşke dedim ilk aldığım araba bundan olsaydı halen biniyor olurdum. Zaten 1993 yılı altın direksiyon ödülü var arabada klima var ESP bile var şimdikiler ESP opsiyonel bir donanımdır bilen bilir. Öyle oturaklı öyle seri bir araç ki inanamadım. 2.0 motor olmasına rağmen yakıtı çok düşük ne kadar derseniz 15 litre gaz ile 237 km yol yapıyor (içten bir maşallah deyin) hemde şehiriçi ufak bir kısmı 90 km üstünde hızda gidildi. O kadar araç kullandım bundaki tepkileri verebilen bir kaç araç vardı ama sadece C segmentinde Hyundai Accent Era 1.5 CRDi 110 hp olanı verebiliyor o da zaten dizel ama konfor olarak 626 nın yanından geçemez geçse geçse çok uzağından geçer :). Oturumu kullanımı herşeyi aşırı rahat bir araç. Bazen alıp kullanıyorum çünkü kayınbabamın iş yeri yakın olduğu için yürüyerek gidiyor bende akü şarj olsun bahanesiyle alıp turluyorum biraz gaza basınca gitmem demiyor. Bence almak isteyenler hiç çekinmeden yakıtı vergiyi dert etmeden alabilir temizini bulursalar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda arayanlar, ve özellikle 626 arayanlar için çok güzel bilgiler. Mazda'yı zaten kullanandan çok, koltuğuna dahil oturmayanlar yorum yapıp ahkam kesiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten bizim milletin genel özelliği bilgi sahibi olmadığı herşeyde fikir sahibi olmaktır.

Ben Subaru aldım ama alacağım dediğimde herkes bana git megane al corolla al focus al golf al dediler neymiş yedek parçası kolay bulunuyormuş pazarı hızlıymış. O kadarını bende biliyordum ama Subaru yu siz biliyor musunuz deyince çok yakar dediler. Şu an aldım 6 aydır kullanıyorum ve çok memnunum bana önerdikleri arabaların hepsini de kullandım konfor ve kalite olarak yanına bile yaklaşamazlar hiçbiri. Çok yakar olayına gelince  Honda Civic 1,6 AT lerden de az yakıyor.

Birde diyorlar parçalarını nerden bulacaksın kime tamir ettireceksin diye de anlamadıkları bir nokta var bu araçlar o bana al dedikleri araçlar gibi sürekli sanayi servis dolaşan araçlar değil ki Japon ların mühendislik takıntısından haberleri yok.

Bizim aldığımız Mazda626 da daha bakımdan başka servis yüzü görmemiş araç ve 20 yaşında bir araç bunu bilmeyenler ülkemizi yedek parça pazarı olarak kullanan markalarla karıştırıyorlar Mazdayı Subaru yu ...

Hani Cem Yılmaz diyor ya "Anasını satayım adamın aklı yok fikri var " diye o hesap. Bence en direk bilgi kullanıcısından alınmalı. Bu forumlar bu konuda çok faydalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

4 yıl önce, bende de 93 model 626 HB Vardı. 1,6 Motorlu, deri döşemeli, SS LPG'li.

Takasla geçti elime. Yok paraya almış oldum. Araç çok bakımsız kalmış, ben de önemseyip bakmadım, 1,5 yıl kullandım, ve aldığım gibi yok fiyata sattım, elimden çıkardım.

Sonrasında "ucuz" diye bir Uno aldım, Unoya yaptığım masraf kendi parasını geçti.

İşte o zaman çoook büyük pişmanlık duydum. Bu kadar masrafı mazdaya yapsaydım, kimse eline su dökemezdi.

Orta ve alt sınıfta çok farklı arabalarım oldu.

Konfor ve güvenlikte, Mazda 1 numara olma özelliğini hala koruyor.

Şu an Proton kullanıyorum. Çok memnunum. Birgün satarsam yine Proton veya Mazda bakarım.  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 sene 626 kullandık :) bir araba hiç mı arıza yapmaz ? Masallahi vardı . Ağacı kucaklayana kadar iyiydik :D şase de çok sağlam . O kazada başka araba olsa burun arkaya gelirdi. e2ysevyj.jpg

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih başka bir araç olsaydı vay halinize olurdu... Önce Allah sonra Mazda korumuş...

:D

Aracıma bindiğimde kendimi ayrı bir güvende hissediyorum, fotoğrafa bakacak olursam sebebi açıkmış oysa.

Değiştirmesem mi ne??

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginc kaza valla. Peder uyumuş,90-100'le ağacı kucaklamış . Aracın tekerler dönüyor . Motor - Şanziman iptal . Hurdaya verdik :( ortaokuldan beri ne anılarım vardı o araçta ;(

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

mazdanın 90 lı yıllardaki arabaları harikadır , bütün modelleri birbirinden konforlu, rahat vede sağlamdır , bütün mazda kullanıcıları öle sölüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdanın 90 lı yıllardaki arabaları harikadır , bütün modelleri birbirinden konforlu, rahat vede sağlamdır , bütün mazda kullanıcıları öle sölüyor.

ama şimdi yeni modelleri fordun ürettiğine dair söylentiler var. mazda 3 gibi. Fordun geçtiğimiz 30 yıl önceye kadar adı çıkmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Bende  1990 mazda 626 aldım. Arabadan çok memnunuz. 1990model aracta müthiş bir suruş keyfi rahatlık var. Ben yeni öğreniyorum ama aracı alıp turluyorum yavaş yavaş öğreniyorum. Ehliyeti de yeni alıyorum. 18ekim sınav var:)) abd de mazda 626 çık tutulmuş. Turkiyede herkesin dilinde aynı name parçası pahalı. Guzel kardeşim japon otomobili parçası pahalı ama araç ariza yapmıyor ki. 6ayda bir agir bakım yaparsın. Paşa gibi kullan. Soranlara aynen böyle diyorum. Aractan çok memnunuz. İşte. Bir dahaki aracımdada model yukseltirim zaten :) kesinlikle mazda dan şaşmam. Bilen biliyor bu arabaları. Motor omru de 800-900.000 diyor ustası. Usta ellerde 1milyon gorur diyordu. Devirli kullanıp arabayı uzmessen bakımını yaparsan ustanın dediği 1 milyon km;)) yapar bu. Boşuna japon mercedes demiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Aracınız hayırlı olsun, bir araba sağlam olduğu kadar, iyi bir kullanıcıya ve iyi bir yamir ustasına ihtiyaç duyar, onun dışında zaten kolay kolay sorun yaşamazsınız eski 90 lı yıllardaki mazdalarda ben kendi aracımdaki konforu son model arabalarda bulamıyorum, bana yeni arabaların  hemde koltuk ve hemde esneme ekipmanları çok sert geliyor başka arabaya bindiğimde at arabasında gibi hissediyorum, yeni nesil araçların yol tutuşunu artırmak için süspansiyon sistemelerinide sert yapıyolar veya bana öle geliyor, benim aracımla viraja girdiğimde aracın koltuğuyla berabr yatıtormuşsun gibi olur, ama başka arabalarda koltuk yeride duru, sanki yan camı kucaklayacak gibi oluyor insan , son sözüm şuki bizim arabaların yanında çoğu arabayım diyeler kütük gibi kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya bu gün 7000liraya muhteşem bir performans aliyoruz. Motor için arkadaşım,motor ustası dediği şu 1milyon km devirir.2gunde1500km gittik ve ne bir yorulma ne bir sıkılma aracta ses yok. Araç son derece konforlu. Koltuklar yumuşak zaten yaslanıyorsun evindesin sanki. Millet hem arabadan anlamaz model yılına bakar bitmiş bu der. Araçlar bakımları yapıldığı mudetçe sorunsuzca uzun yıllar kullanılır. Parçası pahalı pazarda satamassın ekolu var. Parçası pahalı saçmalığından bıktım ;) bu araba bitmiş parçası pahalı yaw arkadaş nasıl o,zaman 2gunde 1600km yol devirdik;)) yani millet bir enteresan. İnşalllah kullanmayı iyi ce kavrayacam;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...