Jump to content

Aracın Dizel Gibi Ses Yapması ve Yağ Eksiltme...

Guest sistempro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

YAg eksiltme konusunda bir başlkk buldum. subab lastikleri değiştirilmesi gerekebilir demiş biri.başöıgı paylAŞIRIM birazdAan

Benim forumda gördüğüm açıklama yağ eksiltme ile ilgili değil, lifter sesini kesme yöntemi ile ilgiliydi...

Yağ eksiltme ile ilgili olanı da okumuştum, hafızan beni yamultmuyorsa; apojitsu yazmıştı sağolsun.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 56
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

12

• roadless_2

2

• domestos

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest sistempro

Benim forumda gördüğüm açıklama yağ eksiltme ile ilgili değil, lifter sesini kesme yöntemi ile ilgiliydi...

Yağ eksiltme ile ilgili olanı da okumuştum, hafızan beni yamultmuyorsa; apojitsu yazmıştı sağolsun.

;)

http://www.mazdaclubtr.com/29710/yag-eksiltme-ilk-calismada-eyaletinin-duman-gelmesi-99-626/msg496060/topicseen/#new

Aynen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

arabama eklediğim en son yağ bu. lpg li araçlar için miş.

Shell Helix HX5 G Gas

15W-40 3 Litre

Premium Multi Grade

bu yağdan önce 10W-40 markasız yağ vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabama eklediğim en son yağ bu. lpg li araçlar için miş.

Shell Helix HX5 G Gas

15W-40 3 Litre

Premium Multi Grade

bu yağdan önce 10W-40 markasız yağ vardı.

En son değişimde bende bu yağı kullandım şimdilik sıkıntı yok gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

demekki yağdan değil o zaman.

Eğer o ses lifterlerden geliyorsa tamamen yağ ile ilgili... Lifterlerin araları pisliklerle tıkanmış ve işlevini görmüyorsa kalın yağ veya ince yağ çok fark etmez çünki artık oralar işlevini yapmıyordur...

Geniş bi vaktinizde forumdaki anlatılan şekilde yağ değişimi yaparak kesilmesini sağlayabilirsiniz veya;

http://kolayurl.com/u7g

Linkteki ürünü yeni değişim yaptığınız yağa koyarak deneyebilirsiniz.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Eğer o ses lifterlerden geliyorsa tamamen yağ ile ilgili... Lifterlerin araları pisliklerle tıkanmış ve işlevini görmüyorsa kalın yağ veya ince yağ çok fark etmez çünki artık oralar işlevini yapmıyordur...

Geniş bi vaktinizde forumdaki anlatılan şekilde yağ değişimi yaparak kesilmesini sağlayabilirsiniz veya;

http://kolayurl.com/u7g

Linkteki ürünü yeni değişim yaptığınız yağa koyarak deneyebilirsiniz.

;)

forumda anlatılan yağ değişimi hangi linkte usta. bu lifter katkısı liftleri mi temizliyor. olmazsa onu kullanayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forumda anlatılan yağ değişimi hangi linkte usta. bu lifter katkısı liftleri mi temizliyor. olmazsa onu kullanayım.

Forumda "lifter" diye aratırsan çıkan konuların birisinde detaylı anlatım vardı, şimdi nerede hatırlamıyorum...

5-6 sayfalık bir konu ama ismini hatırlayamadım. Orada çok güzel şekilde anlatılan yöntem vardı... Deneyen oldu mu bilmiyorum, ben hem vakitsizlikten hem de o yağ değişimini yapacak ustayı bulamamaktan denemedim, ama ilk fırsatını bulduğumda motor sağlığı açısından da denemek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni yağ değişimi yaptığın için lifter katkısını dene önce derim... Gerçi sen yılda 1000 km kullanıyorum aracı demiştin bir dahaki yağ değişimi için epey beklemen gerekecek ya neyse...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Yeni yağ değişimi yaptığın için lifter katkısını dene önce derim... Gerçi sen yılda 1000 km kullanıyorum aracı demiştin bir dahaki yağ değişimi için epey beklemen gerekecek ya neyse...

:P

yani şehir için 1000 km. 15000 km ye kadar çıkmaya başladım. bir de şehir dışı git - gel 1000 yapıyorum 2500 km. normalde 3 lt yağ eklendiğinde kaç km de bitmesi normaldir? hee bide benim conta kapağından yağ kaçıyor, onu söylemişmiydim  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın sistempro aracınızın yağının bitmesi hiçbir zaman normal olamaz , sizin motorunuzun tipi normal aşırı yağ yakan sıkıştırma oranı yüksek bir motor değil , normal şartlarda 10.000 de bir yağ değişim süresince 250 gr yağ anca kaybeder , sağdan soldan sızan olur oda yağ çubuğunda belli bile etmez.

1- Aracında yağ kaçağı olabilecek Krank keçelerini, Silindir kapak contasını, Blok kapak contasını, Distribötörün ordaki keçeyi, yağ filtresinin etrafını iyice kontrol et kaçak vede problem varsa değiştir.

2- Aracınızın yağı nasıl eksilttiğini tespit etmek için egzozdan çıkan dumanı konrol et mavi ve koyu renkli ise ki kokusundan da anlaşılır yağ yakıyor demektir. başkası arabaya binip gaza bassın sende bak iyice ölece daha iyi anlaşılır. Yoo normalse yağ yakma yok sızdırma vardır. sızdırmayıda 1. şıktaki sebeplerden yapar .

3- Aracına uygun yağ kullan.

4- Değişeceğin keçe ve contaların orjinal olmasına dikkat et.

5- Aracın motorunu bakımlı ve temiz tut ufak yağ kaçaklarını önemseme ama böle akma varsa aşikar şekilde problem var demektir, arabanı sabah durduğu yerden ileri al vede inip durduğı yerde bir yağ akıntısı olup olmadığına bak. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

sayın sistempro aracınızın yağının bitmesi hiçbir zaman normal olamaz , sizin motorunuzun tipi normal aşırı yağ yakan sıkıştırma oranı yüksek bir motor değil , normal şartlarda 10.000 de bir yağ değişim süresince 250 gr yağ anca kaybeder , sağdan soldan sızan olur oda yağ çubuğunda belli bile etmez.

1- Aracında yağ kaçağı olabilecek Krank keçelerini, Silindir kapak contasını, Blok kapak contasını, Distribötörün ordaki keçeyi, yağ filtresinin etrafını iyice kontrol et kaçak vede problem varsa değiştir.

2- Aracınızın yağı nasıl eksilttiğini tespit etmek için egzozdan çıkan dumanı konrol et mavi ve koyu renkli ise ki kokusundan da anlaşılır yağ yakıyor d

emektir. başkası arabaya binip gaza bassın sende bak iyice ölece daha iyi anlaşılır. Yoo normalse yağ yakma yok sızdırma vardır. sızdırmayıda 1. şıktaki sebeplerden yapar .

3- Aracına uygun yağ kullan.

4- Değişeceğin keçe ve contaların orjinal olmasına dikkat et.

5- Aracın motorunu bakımlı ve temiz tut ufak yağ kaçaklarını önemseme ama böle akma varsa aşikar şekilde problem var demektir, arabanı sabah durduğu yerden ileri al vede inip durduğı yerde bir yağ akıntısı olup olmadığına bak. geçmiş olsun.

araba altına yağ akıtmııyor.söylediğin yerleri srrvise gösteririm.thx nofear

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

araba altına yağ akıtmııyor.söylediğin yerleri srrvise gösteririm.thx nofear

sanayideki ustaya göstersek o da anlar herhalde. serviste çok para alırlar. değişecek parçası olursa servise danışırız olmazsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Şimdiye dek kendine sağlam bir usta/servis edinmiş olman gerekirdi...

;)

Sanayide sağlam ustam var. işte onuda her zaman yakalayamıyorum. Çoğunlukla kalfası bakıyor arabalara. O da benzindeki teklemeye gaz kelebeği demişti. ama benzin deposunu doldurunca tekleme kesildi. Meb Başayerde Mazda servisi. Ama onlarda arıza tesbite 70 tl alıyorlar. Arıza tesbit uzun sürerse bu artabilir diyorlar. ama orda yapılırsa arıza tesbiti almıyorlar. En iyisi o ustamdan randevu alıp gitmek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...