Jump to content

2004 - 2009 Mazda3 Direksiyondaki Mazda Logosu

fkafka
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 53
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• okkko

6

• fkafka

19

• domestos

6

• özkan

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Çıkartmayı beceremedim henüz, şimdi amerika kökenli forumları okuyorum, çıkarmaya çalışırken direksiyonu çizen çok insan var :) Amblemin görüntüsünü ekleyeyim;

P1050442.jpg

post-6601-141695294832_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle bir bilgi buldum yine airbagi çıkarmak gerekiyor ama;

*if you want to take out ur emblem its totally doable and i found the *right* way to take it out.. (assuming the airbag can be unclipped from the plastic which i know it can) all you have to do is undo the airbag and unclip it from the plastic, the emblem is right there all it is 6 pegs that have been melted so u cant pull them out nicely all you have to do is either cut them so they can fit though the holes or just melt them so they can fit though, than its out, do what u need to do with it and put it back it (prolly better to just put a lil glue around the pegs so it sits back it and wont fall out or re melt the pegs so they wont fall out.)"

Yani arkada tutan plastikleri çıkarmak pek mümkün değil airbagi çıkarmadan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben patlak airbagden bile arka tırnakların kırmadan sökememiştim...

benden söylemesi...

hmm, dışarıdan sökmenin yolunu bulamadım ben de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tornavidayla değilde tornavidanın ucuna benzer plastik bir şeyle çıkar. Dreksiyon plastiğinede zarar vermezsin. Ama önce takacağın amblemin tırnaklarına bak ona göre sökersin

öyle kolay değil sökmek. patlak airbag incelediyseniz arkasında bir karşılık var. o karşılığı çeviriyorsunuz bir tırnak kurtuluyor diğeri sıkışyor. diğer yöne çeviriyorsunuz başka tırnak sıkışıyor. yani airbag kapağını açmadan bunu yapmak imkansız. fırsatını bulursam fotoğrafını koyarım. ama kapağı sökmeden imkansız diyorum. zaten imkanı olsaydı mazda yedek parça olarak satardı, dimi?

zaten bukadar sıkı bağlanmasının sebebi airbag açılırken amblem fırlayıp biyerlere zarar vermesin diye..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sorunu yaşayan üye sayısı fazla gibi yani garantiden direksiyon simidini değiştirmek daha mantıklı eğer garanti yoksa carbon fiber le kaplatmak da mantıklı :)  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda bir de amblemin kaplamasını sağlam yapsaymış :) Neyse kozmetik bir problem, gözümün önünde olduğu için rahatsız ediyor sadece :)

Garanti yok 2009 olduğu için, carbon fiber kaplama nasıl yapılıyor veya nasıl durur bilemiyorum, orijinal hali soyulmasa gayet güzel aslında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Problem şu ki amblemi airbagi çıkarmadan sökmenin bir yolunu bulamadım :) Airbagi sökmek de benim yapabileceğim bir iş değil elim de patlar bu beceriksizlikle :D Bir de spray boyayla boyama yöntemi var internette ama taşması veya boyanın dengesiz dağılması olası. Şimdilik dursun bakalım, amblemi çıkarmanın kolay yolunu söyleyen olursa değerlendiririm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amblemi sökmek çok zor,bunu söyleyim size denemeniz direksiyon simidine zarar verebilir,ben bu işlemi amblemi sökmeden yaptım,oraya yetecek kadar karbon fiber bulun sonrada ince çalışmayla ambleme uygun neşter yardımıyla kesin,tabi neşteri kullanırken fazla bastırmayın direksiyon simdini kesebilirsiniz.tabi kaplama yaparken sıcak hava üfleyen bir alet da var,ben onu kullanmadan yaptım bir sıkıntı olmadı evlayidelik oldu desem yeri var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amblemi sökmek çok zor,bunu söyleyim size denemeniz direksiyon simidine zarar verebilir,ben bu işlemi amblemi sökmeden yaptım,oraya yetecek kadar karbon fiber bulun sonrada ince çalışmayla ambleme uygun neşter yardımıyla kesin,tabi neşteri kullanırken fazla bastırmayın direksiyon simdini kesebilirsiniz.tabi kaplama yaparken sıcak hava üfleyen bir alet da var,ben onu kullanmadan yaptım bir sıkıntı olmadı evlayidelik oldu desem yeri var :)

hmm çıkarmadan yapılabileceği aklıma gelmedi, tabi yapışkan oluyor :) Güzel olmuş gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir öneri;

Tam tersi işlem ile amblemin altında kalan kısımlar kamuflaj yapılarak amblem boyanabilir gerçi boya uzun ömürlü olmayabilir...

8:)

Yabancı forumlarda gördüm yapan var ama pek hoşuma gitmedi. Genel de sprey kullanmışlar, ne kadar kenarlarını kapatsalar da yine de boya taşmış. Üstelik pütürlü gözüküyordu hoşuma gitmedi o yüzden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çıkarılmadan boyanması çok zor çıksa çok güzel boyatılabilir hatasız,permanent kalem ile boyamayı deneyebilirsiniz iyi bir kalem alın kalın uçlu deneyin güzel olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...