Jump to content

Mazda MX-5 Arıyorum


batu1709

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 3-4 aydır aklımı meşgul eden mx5 için hem bilginizi hem de varsa satan kişilerle beni alakadar etmenizi istiyorum. Buraya nasıl geldigimi anlatıcak olursam  kardesimin aracınında boyut bakımından coupe olmasından ailemin 4 kapılı alalım fikirlerini mantıklı bulup bundan  dolayı bmw 1.16i (f20) lere yönelmistim gerek motor teknolojisi ve iç ayrıntıları ve sundugu imkanlar bakımından sehir içi için oldukca mantıklı hafif spor 4kapılı güzel bir araba oldugunu söyleyebilirim hatta bostancı kosiflerde beyaz renk birazda dolu diyebilecegimiz bir arac için siparis verdirmistik taa ki altunizadede acılan bostanlar mazda subesinde mantıksız bulup vazgectigim eski heyecanımı görene kadar. o anda 1 serisinin  içinde degilde mx-5 in içinde olmak istedigimi farkedene kadar. beklendigi sekilde ertesi gün kosiflere gidip siparişten cekildik ve verdigimiz parayı sundukları güzel sistemden dolayı hic eksilmeden almıs olduk.Sımdi ise tamamen mx5 e odaklı bir sekilde günlerimi geciriyorum. belirtmemde fayda var almak istedigim mx-5  max 30 bin km de en az 2011 model temiz kazasız sert tavanlı bir mx-5 olmalı. Bütçem 70 bin tl. daha ötesine cıkamam. sıfırını almayı mantıksız buluyorum piyayası olmayan bir model oldugundan cok zarar edecegimizi düşünüyorum. Artık yorum sırası sizde degerli kardeslerim ve abilerim saygılar :)

Edit : Konu başlıklarında imlaya dikkat etmemeye devam etmeniz halinde konularınız düzeltilmeden silinir, tekrarında ise ceza kuralları uygulanır, Site Kuralları'nı okuyunuz. Konuları doğru yerinde açmaya gayret gösteriniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayriyetten kafamı mesgul eden bazı sorular ve düşünceler mevcut;

1-) mx-5 de göstergelerde yag göstergesi mevcut bu alısık oldugum birsey degil, bu aracın motoru yag konusunda diger motorlara göre hassasiyeti mi mevcuttur? wankel olmadıgını biliyorum sıralı 4 silindir atmosferik motora sahip ama araç hakkında bilmedigim baska seyler mi var siz degerli arkadaslar beni aydınlatırsanız cok mutlu olurum

2-) acılıp kapanabilen tavan sisteminin herhangi bir sıkıntısı sonradan cıkabiliyor mu zayıflıkları var mıdır?

3-)atmosferik motorların turbo motorlara nazaran uzun ömurlu oldugu düşüncesine sahibim bu konuda dogruluk payım nedir ve haricinde eklemek istediginiz bilgiler varsa cok iyi olur

4-)mx-5 in otomatik sanzımanı konusunda bilgi sahibi arkadasların yorumlarını bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1-Aracın yağla ilgili normal araçlardan başka hiçbir hassasiyeti yok. Eğer dikkat ettisen o gösterge yağ seviye değil, yağ basınç göstergesi. Ya da ısı göstergesi idi, tam hatırlayamadım. Sadece spor araçlarda bu tip göstergeler popüler olduğu için yer verilen bir gösterge. Yoksa motor temel olarak bir önceki Mazda 6'da kullanılan motorla aynı.

2-Açılır kapanır tavan sistemleri Mercedes, BMW dahil her markada hassastır. Mazda'nın ki, gerek Japon yapımı olması, gerekse dizaynı gereği en hafif ve küçük tavanlardan biri olması sebebiyle en sıkıntısızlardan biridir.

3-Kesinlikle doğru bir düşünce. Hele de atmosferik motor Japon olunca, Dünya'nın en uzun ömürlü motoru anlamına gelir.

4-Jatco yapımı 6 ileri, tiptronik fonksiyonlu, direksiyondan vites değiştirme fonksiyonlu, araç ve motor ile mükemmel uyumlu harika bir şanzıman. Bence Mazda'nın bugüne kadar ürettiği en iyi otomatik kombiasyonu.

MX-5 test ve görüşler adlı forumu okumanı tavsiye ederim ve 2. el almak konusunda haklısın. Yenisini alırsan müthiş bir kayba uğrarsın. Ben tam senin istediğin aracın 2010 modelini, 1 yaşında, 3 bin küsür km'de, çiziksiz bir de 2 bin km'de bakım yapılmış hali ile 63 bin TL'sına sattım. Yanında da bir set daha yedek lastik verdim. Sattığımda sıfırı 78-79 bin TL civarındaydı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle degerli yorumların için cok tesekkur ederim abi. Özellikle yag konusunda derin bir nefes aldırdın bana :) olası bir hassassiyet durumu olsaydı arabadan sogumamam elde degildi . arabayı bir çok yazılı kaynak ve test videolarında gözlemleme kıyaslama inceleme fırsatım oldu yazdıgınız yorumlarada bakarsam fazladan mazda kullanıcısı oldugunuz cok belli artık teknik konuda mx-5 için içim rahat. bu arada sattıgınız mx-5 e keske ben sahip olabilseydim düşük km si ve o zaman ki fiyat derecesi bu zamanda bulmak istedigim degerler fakat günümüz için nafile. sahibinden.com da 2-3 tane istedigim kasa mx-5 den mevcut. daha ayrıntıya girebilecek olursam biri 2011 model 28 bin km de otomatik vites sert tavanlı bir mx5 . fakat ön sag camurlugu degişmiş,ön tamponda ise lokal boya var. 75 bin lira ilanda yazıyordu fakat sonraki dialoglarımızda bu fiyat nakitte 62 bin e kadar indi. sizin düşüncelerinizi alabilirsem bu konuda cok güzel olur. mx5 bakarken izlemem gereken politika nedir sizce? Nerelere bakmam gerekir bir tavsiyeniz var mı . saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MX-5 için alırken bakman gerekenler normal bir araçtan farklı değil. Bir yetkili serviste iyi bir mekanik, kaporta, boya kontrolü yeterli. Sadece açılır tavanı ekstra dikkatle kontrol ettir. Ataşehir'de olduğun için sana özellikle Koşuyolu Merser Mazda'yı öneririm.

Sıfır MX-5 herhalde 90 küsüre alınabilir bu aralar. Bu açıdan bakılınca 2012 modelinin en fazla 70 olması lazım. Ne de olsa 2014 model yılının eşiğindeyiz. 2011 modeli ise 60-65 aralığında almak normaldir. Bu söylediğim fiyatlar az km ve çok temiz araçlar için tabii. Kupon bir araç olduğu için doğal olarak raicinin üzerinde de altında da satan olabilir. Ben 63'e ilan verdim 24 saatte sattım, bir doktor da kapımdan döndü, geç kaldığı için. Benden bir süre önce bir Mazda bayisi 73'e sattı benzer bir otomobili ki benimki daha iyiydi. Ama onlar bu fiyata satmak için 6 ay beklediler... Yani biraz da satıcının ne istedigine göre de fark ediyor fiyatlar...

Ben 2.el uzmanı değilim. Sadece bir fikir vermek istedim. Bütçenin 70 olduğunu söylemişsin. Bence bu bütçeden cebine para kalmalı bu satın almadan sonra. 2011 model için bence 70 çok fazla, muhteşem durumda bir 2012 olursa belki. O bile biraz altında olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haklısın abi  cok degisken bir fiyat aralıgı var internette 2011 üzeri mazda mx5 olmadıgı için 2012 sini göremedim bile. dedigin gibi satıcıya endeksli bir fiyat aralıgına sahip.

mesela bu asagıdaki linkte 2011 olmasına ragmen verilen fiyat etiketi gibi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2011-mazda-mx-5-2.0-cabrio-hardtop-lu-nasyonel-den-137955295/detay

en cok yogunlasabildigim ise fiyatını 62 ye indirmesinden dolayı bu linkteki arac

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2011-mazda-mx5-28000km-otomatik-yeni-kasa-137766560/detay

yeni kasası yolda mx-5 in 2014 de satısa cıkartılacagına dair bir sürü yazı var tabi TR için kesinligi bilemiyorum ama cıktıgı zaman yüksek fiyata bir mx5 almak istemis olmam çünkü daha da deger kaybedicegi kesin. 60 dan fazla verme taraftarı degilim keske satıcılarda aynı sekilde düşünebilse.

varan 3

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3846454

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende allah allah diyorum gözümden mi kactı acaba fakat evet aynı linkler maalesef koca türkiyede internette 3-5 araçtan fazlası yok satılık...

füme rengi bencede daha güzel. beyaz hem eski göstermis hem de sportifligi bir anda  maksimum sadelige cekmis gibi gösteriyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok hacım yok ben görmemişim senın koydularını :D evet beyaz biraz daha basit duruyo füme daha havalı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlanlarda şimdilerde görünmeyen bir MX-5 daha vardı, satılık. Satıldı mı ya da satmaktan vazgeçtiler mi bilmiyorum. Youtube üzerinden ulaşıp sorabilirsin istersen.

Neyse, detaylı satış videosu var; youtube'deki üyeliğimden çıkardım. Bir iki soru sormuştum oradan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada videonun sonunda isim ve telefon numarası da belirtilmiş. Oradan daha rahat ulaşabilirsin.

Fiyat olarak 62 bin liraya kadar da düştüğünü hatırlıyorum sanki ama yanılıyor da olabilirim. O sıralar  MX-5' e sığamayacağımı çoktan anlamıştım galiba :(

Yoksa MPS ve Rx-8' den çok daha keyif veren bir araç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilginiz icin cok tesekkur ederim o videoyu bende gormuştum fakat benim istedigim mx-5 en son makyajli üretilen yani su an mazda  galerilerinde sıfır  satılan araç  . Bu videodaki 2009 model eskisi oluyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4-)mx-5 in otomatik sanzımanı konusunda bilgi sahibi arkadasların yorumlarını bekliyorum

Otomatik sanziman konusunda soyle bir kotu yanini gordum, manuele aldiginizda arac 120km ustune cikmiyor(2010 model icin belki 2011 ve ustunde farkli olabilir). Ayrica teknik nedenini bilmemekle birlikte aracin normale gore daha yavas hizlandigini farkettim; vites gecisi keyfi beklemeyin bence fazla manuelde kullanarak. Acikcasi 4 aydir kullanan birisi olarak araci keske manuel alsaydim diyorum her seferinde, trafik yoksa tabi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Izlediğim kadarıyla f1 modunda 120 nin ustune çıktığını bir cok videoda gordum fakat belki dediğiniz gibi sizin arabanızda oyle bir durum vardır cok ilginc ama niçin 120 nin üstüne çıkmasın ki , sorun olmasın?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Izlediğim kadarıyla f1 modunda 120 nin ustune çıktığını bir cok videoda gordum fakat belki dediğiniz gibi sizin arabanızda oyle bir durum vardır cok ilginc ama niçin 120 nin üstüne çıkmasın ki , sorun olmasın?

Servise gittigimde sorayim bunu ben oyleyse :) sinirlayici var tahminimce, cunku 150 ile giderken araci manuele alip gaza sonuna kadar bastigim zaman arac hizlanmiyor, yavaslamaya basliyor 120 ye dusuncede sabitleniyor mesela. Ilginc geldi bana da acikcasi fazla isinamadim o yuzden o sekilde kullanmaya belkide sorun vardir gercekten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatiği kötü değil fakat mx5 gibi kullanım zevki yüksek bir otomobilde manuel tercih edilmelidir kesinlikle. Ayrıca manuel olan 170hp ve kilitli difransiyelle geldi diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bencede manuel ve hafif olan yumuşak tavan olmalı. Elektrikli sert tavan ağırlığı artırıyor. Aynı zamanda ağırlık merkezini yukarı taşıyor.  Sonuçta bir spor otomobil. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...