Jump to content

Kontağı Kapatınca Far ve Park sönsün Çakmak Çalışsın İstiyorum

tulgacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar zenon soketide sıkıntı vard uğraşırken +- Oldu. Şimdi park yanıyo farlar yanmıyo. Sigorta tablasında atmış sigorta yok. Başka biyerde sigorta varmı far için.

Golay neyin gessin... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

4

• domestos

12

• tulgacan

16

• ismail1903

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Tulgacan arabayı terk ettiğinde unutkanlıkla farların açık kalmamasını istiyorsan en garanti çözüm fotocell far sensörü taktırmak. Benim arabaya eski sahipleri taktırmış camın üst köşesinde duruyor. hava kararmaya başlayınca kendiliğinden farlar yanıyor ve anahtarı kontaktan çıkardıktan 7-8 sonrada farları kapatıyor.

Farları yakıp söndürme derdinde olmuyor acep açık unuttum mu derdinde olmuyor.

Çakmak için ise direk kablo çekip arayada 1 amperlik sigortalardan atarsan sıkıntı olmaz. telefon takacaksan şarj olduktan sonra zaten akım kesilir aküyü bitirmez 1 haftada dursa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benim bildiğim parklar kontak kapalı iken bile yanmak zorunda, arac arıza yaptığında veya bir şekilde durduğunda dörtler ve parklar yanmalı bu yüzden bu ikisi hiç kontağa bağlanmaz. ve bizim araçlarda parklar açıkken kapı açıldığında uyarı veriyor doğrudur ama Tulgucan xenon takarken sanırım birşeyler ters olmuş. benim tavsiyem parkları kesinlikle normalini bozmamak ve çakmaklıktan enerji istiyor isen teyp arkasındaki kontaksız enerjiden bağlatmak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Oziyal  Arıza durumunda anahtar kontakta yokken dörtlüler zaten yanıyor kardeş o iptal olmayacak zaten ama far sönmeli parklarla birlikte. Birde dostum zenon zaten vardıda elektrik kablosunda bi gevşeklik vardı, kabloyu kesip tekrar bağlarken far sistemi açıkken yaptığım içün kısa devre yaptı. İçerde sol alttaki sigorta kutusunda atmış sigorta yok. Aracın parkta dahil tüm ışıkları yanıyo. Far için ayrı biyerde sigorta varda omu attı acaba bunu anlamadım dün akşam.Ayrıca bende park/far açıkta olsa kapalıda olsa kapıyı açınca uyarı veriyor, sistem belkide normal. Kapıyı açınca göstergede door ışığı yanıyo ve sesli uyarı veriyor. Far kapalıyken açıp bi bakın bakalım veriyomu uyarı kapıda.

@İsmail1903 kardeşim senin dediğin güzel birşeye benziyor ama mesela kontak açıkken gece durduğum yerde o fotosel karanlığı algıladığı için farı sürekli yanık tutarmı yoksa koldan kapadığımda kontak açıkken misal kenarda beklediğimde farı kapıyormu?

@Domestos  sağol gari be yaa

@Sabox kardeş teşekkürler

@NoooFearrr kardeş sağolasın yok kapı kapalı iken kontaktan anahtarı çıkarınca uyarı sesi yok malesef, tesisatla oynanmıştır muhakkak

Ayrıca dün tekrar baktım. Sigorta tabladında en üst arkadan 2 kablo çekilmiş tek uçtan bağlanmış. Birisi teybe gidiyor teyiptende baktım çakmağa paralel bağlı. Diğeri nereyegidiyor bakamadım. Anahtar yokken teyp çalışıyor ama çakmak anahtarı çıkarınca şarjı kesiyor.

Ben kısa bi yol var mı diye sordum maşallah bazı arkadaşlar elektrik ustasına git demiş. Sağolunda onu zaten yaparım gitmek para bayılmak aracımızı tanımaktan kolaya kaçmaktır. Herşeyde ustaya gidilmez, madem kısa yol yok bende uzun yoldan çözerim.

Yinede fikri beyanda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler. Bugün ben yarın sen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anahtar yokken teypte çalışmamalı, sanırım sizin teybi takarken kontaktan ayırmışlar, bide demişsin ki ; bazı arkadaşlar elektrik ustasına git demiş, ben dedim sebebi de şu ; bu tip ayrımların yapılabileceğini herkes bilir zaten  eğer bu bağlantı ayrımını yapabilecek elektrik bilginiz varsa zaten sormanıza gerek yok, burada niye sordunuz onu çözemedim, biz,  zarar görmeyesin diye boşuna hataya düşmeyesin diye , bir aksilik olmasın diye önerilerde bulunduk, araç senin, keyf senin, sök dağıt bakalım, umarım ki yaparsın. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kolay gelsin diye yazmamın sebebi, sana kurcalama, yaptırma diye tavsiyede bulunulmasına rağmen bu duruma gelmen...

Motorun oralarda bir yerlerde ana sigorta vardır, oradan atmış olabilir... Ayrıca; çakmağı ve farları geçtim, bari bu tavsiyemi dinle;

Müzik sistemini kesinlikle kontaktan ayırma ayrı ise de; kontağa bağlat, akü ömründen "KESİNLİKLE" yersin... Bu ihtimal değil gerçek canım kardeşim...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@NoooFearrr kardeş az çok elektrik bilgim var tabikide lakin ilk yazımı okusaydın ben varsa kısa bir yolu onu sordum zaten. Yani sigortaların üzerinde bir role vardır orda birsürü role var belki birini değişmek yada içinde bi switch türü birşey varsa onu ters çevirmek belki işe yarıyodur onları bilmiyorum diye sorduğum kısa yol budur. Yoksa iş uzun yola geldimmi herşeyin içine girer yaparım. Evden çıkmadan 5dk önce kapılar kilitli arabayı çalıştırır motoru ısıtırım uğraşırım bağlarım alarm kumandasını yaparım. Zaten yok değil piyasada. Ama dedim aynı aracı olan Mürsel gibi üstadlar var ve biliyorlarsa yada varsa öyle bir yöntem söylerler zaten. Yoksa zaten yoktur.

Bilgi paylaştıkça çoğalır diye yazdıkta kimisi yapma etme.....

Ya adamlar toprağın altından demiri çıkarıp araba yapmış kaza yapan ölüyo, bırakın bende anahtarı çıkarınca kontak kapansın yada çakmak direkt elektrik alsın. Kaderden öteye yol yok arkadaşlar. Kaderimizde ne varsa o.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş far sensörü kontak anahtarı camlara elektrik veren konuma gelince aktif oluyor. teyp elektrigi açıkken farlara müdahele yok yani. bu arada ben bu otomatik far rölesine birde anahtar taktırdım istediğim zaman otomatik devreye girmesini iptal edebiliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende kendimi tutamıyorum bende de Zeki Müren'de bizi görecek mi demek geliyor çok enterasan zevklerimiz var teknoloji gerimizden geliyor;))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Örnekleri çoğaltalım. Beyazıt Öztürk psikopat tiplemesi..Arıcımın aküsü olsun istemiyorum ama bütün elektrik aksamı çalışsın istiyorum anlıyorsun beni dimi yoksa seni cezalandırmak zorunda kalıcam aaaeeeiii

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu akşam radyonun soketini çıkarıp çakmak kısmını söktüm. - kutup radyodan kablo ile bağlanmış ve + kutupta kontaktan bağlanmıştı. kontaktan gelen + kutupu elektrik bandı ile bağlanmış yerden ayırıp ucunu bantlayıp kapadım, sonra çakmağın boşta kalan + kutbunu parkları açtığımda yanan lambanın + kutbuna bağlamayı düşünüp doğal olarak vazgeçtim. 30-40cm uzatma kablo yapıp bir ucunu boşta kalan çakmağın + kutbuna diğer ucunuda arkadan uzatıp radyoya gelen + kutba bağladım. Radyoda sigorta kutusundan direkt bağlı olduğu için kontak kapalı iken nihayet çakmak girişini faal konuma getirmiş oldum.

Daha sonra far park açıkken seşsli sinyal olayına bakayım dedim. Meğer sesli sinyali kontaktan anahtarı çıkarınca değilde kapı açılınca veriyormuş. Yani far park açıksa ve kontaktan anahtarı çıkarıp arabadan çıkmak için kapıyı açtığında sesli uyarı veriyormuş. Benim bu şekilde olduğu dikkatimi çekmemişti. Ben sadece sesi kapıı açık uyarı sinyali olarak anlıyordum. Burda hiçbir arkadaşta olayı bu şekilde anlatmadığı için bende bikaçkere sordum hatta kapı çılınca kapı sinyali var ama farı açık unuttum diye sinyal yok diye yazdım ama kimse zaten o far açık kaldığı için çıkan es kapı açık kaldığında sesli uyarı vermez filan demedi.

Neyse onuda çözdük artık kontaktan anahtarı çıkarınca farklrın kapanmasına gerek kalmadı çünkü unutursam sinyalin açık far parktan olduğunu anlayacağım.

Birde Mürsel kardeş ve hb aracı olanlara soruyorum bendeki sedan olduğu için. ->> ısıtıcı kademenin en sağında bi düğmeniz var  ne işe yarıyor. bende arkasına soket geliyor ama düğme yok önünde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burda hiçbir arkadaşta olayı bu şekilde anlatmadığı için bende bikaçkere sordum hatta kapı çılınca kapı sinyali var ama farı açık unuttum diye sinyal yok diye yazdım ama kimse zaten o far açık kaldığı için çıkan es kapı açık kaldığında sesli uyarı vermez filan demedi. düğme yok önünde.

Caner aşağıdaki alıntıyı tekrar okur musun?

Benim guzu da farlar/parklar açık kaldığında uyarıyordu, sende böyle bir uyarı sistemi yok mu? Çakmak için hala düşüncelerim ve tavsiyem aynı... No no no !!:)

Sen uyarı sesini "kapı açık kaldı" şeklinde algıladıysan durum daha da vahim bence... :D

Sen istediğini yaz benim tavsiye alacak durumum yok, bildiğimi okurum diyorsan, peşinen yaz, alınmam... En azından vaktimi sana ayırmam... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun En YETKİLİ SERVİSİ'nden de bir tavsiye gelsin... :D

o dediğiniz kolay iş ama bunun böyle olmamasının bir sebebi var. şarj aletini takılı unutursunuz. bitirir aküyü... demedi demeyin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...