Jump to content

SKYACTIV 1.5 Dizel Mazda 2 Test ve İzlenimler


burakdu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,,uzun zamandır yazamıyordum ama geçenlerde yaptığım dizel 1.5 Demio (Mazda 2) testinden sonra forumu bilgilendirmek istedim.. Aslında test yaptım da denemez ama yeteri kadar gözlemleme fırsatı buldum. Japon abim bizim trafiğin sağdan akmasını bahane gösterdi ve kullanamazsınız dedi;ben de siz kullanın ben yolcu olayım dedim,,,biraz dumur olayından sonra tamam dedi:) Araç en dolu versiyondu.. Önce araçta beğenmediklerimi madde madde yazayım..

  1. Aracın iç mekanındaki plastik 3 deki gibi yumuşak dokulu değil,,vurduğun zaman bildiğin takır takır plastik sesi geliyor.. Buna üst konsol ve kapı içi malzemeler dahil..
  2. Torpido yavaşça açılır cinsten değil ve küçük.. Ağır haldeyken saliseler içinde açılarak bacağına çarparak duruyor:)
  3. Ön kol dayama yok,aynı zamanda arka koltuklarda da kol dayama yok.
  4. Hacim anlamında bana biraz ufak geldi araç. Mesela şöför ve yolcu tarafında diz kısımlarının denk geldiği yerde konsolun daralan bir yapısı var bu yüzden bacaklarınızı fazla sağa sola uzatamıyorsunuz.. Özellikle uzun yolda yorucu olabilir. Arka hacim ise ciddi şekilde az.. Fiestayla aynı diyebiliriz. Benim sürüş pozisyonumda arka koltuğa geçince dizlerim ön koltuğa yapıştı,hiç de rahat değildim. Ayrıca baş mesafesi de kısıtlı. Boyum 1.79
  5. Eşya gözleri bakımından kapılar kısıtlı tutulmuş.. Arkalarda ise hiç eşya gözü yok, buna arka kapılar da dahil!
  6. Aracın vasat bir ses sistemi var. O büyük ekran ve kullanışlı arabirime yakışmamış.
  7. Biraz motor sesi alıyor ama fazla da değil..

 

   Olumsuz gördüklerim sadece bunlar:) Gelelim diğer taraflara..

  1. Aracın dizaynı muhteşem :)
  2. Kabindeki plastik her ne kadar sert ise de çokça kullanılmış deri kaplamalar içeride kalite algısını çok arttırmış..
  3. Kabin dizaynı çok hoşuma gitti. Tamamen sürücü odaklı ve ergonomik.. Sade ama stil sahibi :)
  4. Konsoldaki havalandırma düğmeleri,tuşlar,kapı mandalı vs.. çok kaliteli ve tok duruyor.. Düğmeleri kullanırkenki hissiyat çok kaliteli ve hiç bozulmayacakmış gibi.
  5. Direksiyon derisi,büyüklüğü ve tutuşu mükemmel.. Tam bir sürücü direksiyonu olmuş!
  6. Koltuklar biraz yumuşak gibi görünse de destekleri çok güzel ve konforlu.
  7. Aktif sürüş ekranı, 7 inch multimedya ekran ve kumandalar sınıf standartları üstünde.

 

  Yeni Dizel motora gelirsek.. Aracı ben kullanmadığım için çok net yorumlar yapamam ancak yolcu olarak da belli kanaatler oluştu bende:) Motor ısındıktan sonra gerçekten titreşimsiz ve sessiz denebilir. Ancak hızlanma sırasında yüksek devirlere çıkıldığında kabinden duyulabiliyor. Bu konuya çok kafa yormamışlar. Dizel motor ve otomatik şanzuman uyumu mükemmel. Aracın çekişi çok güzeldi;bunda yüksek tork ve aracın hafifliği büyük etken. Alt devirlerde bile araç hiç nazlanmıyor. Yol sesi yok denecek kadar azdı fakat burada Japonya asfalt kalitesi de etkilidir. Rüzgar sesini duyabileceğim hızlara çıkamadı maalesef Japon abimiz. Direksiyon tepkilerini bilemeyeceğim maalesef ama söz konusu Mazda olunca bu konuda da şüphem yok:) Yakıt tüketimine bakmayı da unuttum :fiuw:

 

   Sonuç olarak bazı eksikliklerine rağmen yine alınası bir araç yapmış Mazda. Ülkemize uygun fiyatla gelse otomatik-dizelin satamama ihtimali yok! Umarım şu dizel motor bütün modellere gelir,gerçekten başarılı olmuş..

 

Not: Japon abime Mazdanın Türkiye'deki durumunu anlattım.. Dertli olduğumuz için açılma ihtiyacı hissettim:) Bizdeki vergi sisteminden ve sadece 1.5 benzinlilerin satabildiğinden bahsettim;ayrıca 1000 adetlik kotadan... Baya baya garibine gitti,,kahkaha attı acınacak halimize :2funny:

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zannediyorum SKYACTIV Mazda2'yi Türkiye'den ilk test edenlerdensiniz. Keşke aracı siz kullansaydınız :) Verdiğiniz bilgiler, araç hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere çok yardımcı olacak nitelikte, teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar.. Evet biraz uzak kalmıştım ama faydalı bilgilerle döneyim dedim:) Evet aracı Japonya'da test ettim,trafik farklı yönde aktığı için maalesef kullanamadım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk aldığımız bilgilere göre bu araç şimdilik Türkiye'ye gelmeyecek ama zaman ve talepler bu durumu değiştirebilir. Sanırım Mazda bu aracın biraz daha yüksek ve daha çok talep göreceğini tahmin ettiği versionu olan Mazda CX-3 ü getirmeyi tercih edecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özellikle Cx 3 nasıl olabilir diye gittim teste açıkçası.. Mazda 2 çok ilgi alanımda değil ancak araç birçok açıdan Cx 3 için ipuçları verdi.. Cx 3 konusunda kafamda asıl soru işareti kabindeki arka alan oldu! Umarım biraz daha geniştir.. Yoksa motor,şanzuman,sürüş keyfi segmentinde kafaya oynar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Şimdi ince bir detaya değinmek istiyorum. Yeni Mazda2'de sürücünün bacak rahatlığını sağlayabilmek için bir önceki modelden farklı aşağıdaki çalışma yapılmış. Bunda ne var, basit bir düzenleme demeyin çünkü kompakt bir otomobilin sunduğu ölçülerde bunu başarmak çok zor. Sürücünün uzun yollarda pedalların yerlerinden dolayı, bacak rahatsızlığını minimize edebilmek için, Mazda eski modele göre çamurluğu ve dolayısıyla tekerleri de 80 mm öne almak zorunda kalmış.

 

10981987_840541202654629_272565953294284

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 11 ay sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...