Jump to content

Jaguar Altı Silindirli Motorlar Üzerinde Çalışıyor !


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni çıkan haberlere göre Jaguar, bir dizi yeni sıralı altı silindirli motorun yanı sıra tam elektrikli bir E-Pace crossover model geliştiriyor.

 

ww9f3964.jpg

 

Yeni tanıtılan F-Pace, Jaguar'ın tek crossover seçeneği olarak kalmayacak. Firma önümüzdeki yıllarda daha ufak bir E-Pace çıkartmayı planlıyor. İngiliz markaya yakın kaynaklara göre, tam elektrikli otomobil şık bir tasarıma, akıcı bir siluete ve oldukça eğimli bir ön cama sahip olacak, arka kısımda konik biçimli bir konfigürasyon kullanılacak. 

Yeni modeli Audi'nin Q6 e-tron modelinin benzeri olarak düşünebiliriz. Jaguar'ın ikinci crossover modeli çeşitli pasif ve aktif aerodinamik yardımcılar sayesinde 0.28 gibi düşük bir hava sürtünme katsayısına sahip olacak. Avusturya'nın Graz şehrindeki fabrikada üretileceği düşünülen Jaguar E-Pace'in D8 platformunun bir uyarlamasını kullanması bekleniyor. Aynı platform Land Rover Discovery Sport'un altyapısında da bulunuyor.
 
Jaguar aynı zamanda V6 motorlarını şu anki Ingenium motorlardan türetilmiş yeni bir sıralı altı silindirli motor serisi ile değiştirmeyi planlıyor. Bu motorların 2017 yılı sonu gibi üretim versiyonu otomobillerde görülmesi bekleniyor.

Motorlarda 3.0 litre silindir hacmi ile benzinli ve dizel seçenekleri sunulacak. Her iki seçenek için de üç farklı güç çıkışı bulunacak (benzinli motorlar için 300, 400 ve 500 hp, dizel motorlar için 275, 335 ve 400 hp). 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...