Jump to content

Mazda RX-8 Rutin Bakımların Dışında Yapılması Gereken Bakımlar


qwertykam
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar tekrar,

Rx 8 bakımı ıcın 3000 km de bır hava yag polen fıltresı ve yagını degıstırıyorum.  Kafam rahat olsun dıye..

bobın kablo bujı den bobınler bozuldu 2 tanesı ateslemedı 4 unu degıstırdım. 40.000 km de bujıler degıstı. kablolarıda degısıcem yakın zamanda

bunların dısındane gıbı bakımlar var? arac 57.000 km de. hangı km de ne degısmelı acaba?

motor kulakları degısımı falan duydum, emme manıfoltunun bakımını yapın falan bısıler okudum ınternette.. nedır abı bunlar? :)

 

bunlarda stoğum :)

MgmDpN.jpg

 

 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

emme manifoldunda genelde yağ birikiyor, hava filtresini değiştirirken manifolda kolaylıkla ulaşılabildiği için o esnada bakılabilir, kendim öyle yaptım.

motor kulakları ufak ama değişimi zor parça, bende onlarda herhangi bir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

gecen hafta sonu polen fıltresını ve hava fıltresını kendım degıstırdım gaz kelebegıne kadar sokup temızlık yaptım herseyı. kulak temızleme copu bıle kullandım temızlıkte o kadar detaya ındım yani :) pazar gunude ustayla beraber baskı balata sanzuman yagı yag fıltresı yagını degıstım ayrıca sogutma sıvısınıda (FL22 ) degıstırdım. baska bır bakımım kalmadı sanırım...  ustayla ıkımız baskı balatayı degıstırdık bu arada bende calıstım yanı.. sanzumanın yagını yanlıslıkla ustume doktum :D sanırım usta olmasamda ıyı bır cırak olabılırım :)

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Yarış otomobilleri her yarıştan sonra komple bakımdan geçiyor. Bir yarış kaç km olabilir ki, 500km olsun, onlar 500km'de bir bakıma giriyorsa bizim yarış otomobilleri için 3000-5000 gayet normal.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.02.2016 at 23:08, Mazda41 :

Hocam merak icin baktim konunuza 3000 km kulfetli olmuyor mu

3000-5000 kmdebır 200 tl normal cok kulfetlı degıl :) buyuk bakımı yok sonucta....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

revivo 73 kardeşim olaya tam vakıf maşallah. aynen dediği gibi bu araçlar kısmende olsa , yarış aracı segmentinde  3000 - 5000 km de bir , şefkat dokunuşuna ihtiyacı var .bujıleri maximum 25-30 binde değişmenin faydası var.zira bu araçların motoru yüksek ısılarda çalışıyor. dolaysıyla normal araçlara göre bujıler birz daha erken ömrünü tamamlıyor.genel bakımla alakalı yapılacak işleride yapmıssın zaten .amman ustaya dikkat etO0

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soğutma sıvısı değiştirmek gereklimi sadece eksik kısım tamamlanabilirmi soğutma sıvısı bozulan birşey değil diye biliyorum ne dersiniz arkadaşlar.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

soğutma sıvısı olarak fl 22 kullanmalısın arkadasım. eğer kullanıyosan ve eksiksede yine fl 22 ile tamamlamanı öneririm.eğer su ilave edersen içerisindeki fl22  nin sıradan antifrizle bir farkı kalmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevaba teşekkür ederim öbür başlıkda da yazmısdım sanırım benim sensor arızalı aracı aldığımda ılk servis bakımında eksık olan sıvı total antıfırızle servisle tamamlandı o zamanda sordugumda fl 22 ıle aynı olduğu soylendı bana sanırım skıntı bundan kaynaklandı sensor bozuldu .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

karşıyakalı kardeşim. haliyle servis ne derse inanmak durumundasın. ama kesin olan bişi var , FL 22  nin muadili yok. japon mazda .sadece RX8 için bunu geliştirmiş. en bariz özelliği ise ,içerisinde bulunan pas önleyici kimyasa...bunu kullanmadığında uzun vadede hausinglerin su kanallarını çürütüyor..ve başka yerlerinde arızalanmasına neden  oluyor.fikrimi soracak olursan ,FL22 al 10lt.  herhangi bir tamircide araç içindeki sıvının tamamını boşalttır.ve saf FL22 ile doldur.

FL22 bulma konusunda sıkıntı çekiyorsan .. yardımcı olurum    0 532 764 93 28  ekrem

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm kardeşim Bu ürünleri internette gördüm ,yanılmıyorsam kimyasal bileşiminde %55 oranında su var.wankel motorda nasıl bir etki yapar bilemiyorum.

Fl22 içerisinde yaklaşık %40 oranında su var,bu oranın üzerindeki su, bileşikte bulunan pas önleyici özelliğini etkisiz hale getiriyor.sadece antifriz özelliği devam ediyor.diger ürünlerin üretici firmasından bilgi alma şansı varsa , sormak lazım Rx8 de kullanilabilirmi diye.

Ben bir kaç farklı antifriz kullandım yaptığım motorlarda, ama ne yazıkki Fl22 haricinde ne kullandıysak, uzun vadede tahribata yol açtığını gözlemledik. En büyük hasarı hausing ler alıyor. Resmen aleminyum kurtlanmis ağaç gibi ,delik deşik oluyor.

Tabi takdir araç sahiplerinin .acizane biz ancak teknik konuda açıklama yapabiliriz

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

FL22 alternatifleri konusu rx8club.com'da şöyle bir konu var:

issue many ignoring most coolants contain 2 eha eats silicone

buna göre FL22 silikat, borat ve (en önemlisi) 2-EHA (2-EthylHexanoic Acid) içermeyen ve H-OAT (Hibrid) /  P-OAT (Phosphate, Fosfat) Organik Asit Teknolojisi ile üretilen ve 55/45  (antifriz/su) oranında su ile zaten karıştırılmış sıvının adı.

Bu şartları sağlayan, qwerty'nin bahsettiği alternatiflere ek olarak Alman üretimi Ravenol var bir de:

q0bh3.jpg

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm arkadaşlar.hayırlı cumalar....Aydınlatıcı bilgin için teşekkürler. türkiyede varsa bu ürün .çok iyi.denemekte yarar var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...