Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Katalizör Arızası

ahmetipek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar bende 2005 model 1.6 Dynamic Otm. Mazda var. Bu aralar arabada şöyle bi sıkıntı oluştu araba bayır yukarı ve bazen düz yolda giderken kendini kasmaya başladı ve bu yüzden servise gittim. Servisin bana dediği katalizör parçalandığından dolayı susturuculara parçaları gitmiş ve dışarıya iyi bi gaz atışı olmadığı için araba kendini kasıyor bu yüzden değişmesi lazım dediler ve fiyatı 2.500 3.000 TL olduğunu söylediler başka bi çaresi yokmu diyince çıkma ayarlayacaklarını söylediler çıkma fiyatı 750 tl ve işçiği 150 tl istediler bu bana 900 TL olunca iyi bari dedim 1 tane çıkma geldi onu servisteki usta beğenmedi kötü olduğunu söyledi geri yolladılar başka bi tane çıkma geldi bunu beğendiler fakat bu katalizörde EGR olmadığı için yapamadılar bugün tekrar yollayıp başka getirttireceklerdi fakat ben başka birşey öğrendim ve bunu yapmak istedim.

Bu konuda yardım bekliyorum şimdi katalizörü söktürüp oraya susturucu koyuluyormuş fakat mazdalarda manifolta bağlı olduğu için susturucu konulmuyor sadece katalizörü boşaltıp arıza lambası yakmamasını sağlamaları 90-100 TL olduğunu söylediler. Fakat böyle birşey yaptırdığım zaman bana arabanın çekişi yakıtı değişeceğini söylediler. Ne kadar değişir iyi mi kötü mü ? Katalizör olmadığı için çok Ses oluyor mu ? Muayene zamanı geldiği zaman geçeceğini söylediler ama geçiyor mu? Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu anda arıza lambası yanmıyor mu? daha önce katalizör arızasıyla karşılaşanların arıza lambaları yanmıştı. aşağıdaki konuyu bir inceleyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@ahmetipek  merhaba, aracınızın katalitik konvertörü söylendiği gibi manifold'a bağlı.  

aracınızda 1 adet mi yoksa 2 adet mi o2 sensörü olduğunu öğrenemedim. 

1. si direkt olarak motorun çalışmasını sağlamaktadır. olmazsa aracınız çalışmaz diyebilirz.

varsa 2. si ise egsoz sisteminde bir sorun olup olmadığnı kontrol etmektedir.  

katalitik iptallerinde 1. ye asla dokunulmaz..  varsa 2. ye de bir yanıltıcı takılır > arıza lambası yakmasın diye. 

gelelim sizin sorununuza  ;

tam olarak emin olamıyorum ama ,  eğer o2 sensörünüz  katalitik üzerindeyse, bunu söküp yerine hiç bir şey takamazsınız. ancak içini boşaltırsınız. bu da belkii dengesizlik e yol açabilir. denemeye değer. kaybedek bir şeyiniz yok.. motor arıza lambası yanabilir. P0420 cat efficency below thredocxvsadfas   gibi bişe yazar. mühim değil.

o2 sensörü katalitikten hemen önce ise,  katalitik i söküp yerine susturucu,  susturuculu düz boru veya sadece düz boru taktırabilirsiniz. bu durumda da muhtemelen 2. o2 sensörü vardır ve  kendisi yine p0420 hatası verecektir. bunun için de yanıltıcı yapılabilir. bir şeyler düşünülebilir.  

katalitik içini boşalttığınızda ses artacaktır. net birşey demek zor ama çok rahatsız etmeyecektir  >> kesinlikle artacak ve daha ince bir ses olacaktır.

katalitik yerine düz boru koyduğunuzda ses çılgınca artacaktır. headerstan çıkan çok hızlı gazların, boruda birbirine çarpması ile süper bir zırıltı olacaktır. özellikle üst devirlerde değil de  , egsoz borusu boşken , alt devirlerde ses yapacaktır.  

tavsiyem,  egsoz sisteminizin detaylarını öğrenin, üzerinde çalışalım. çok vaktim olmadığı için bakamadım ben.

ve katalitik içini her halükarda boşalttırın. zaten tıkanmış ve en kötü ihtimalle söküp çöpe atacaktınız. boşalttırın. memnun kalmazsanız zaten çıkma veya orj bi katalizör alırsınz.yada söküp susturucu takarsınız.    belkide memnun olursunz. bu konuda kaybedecek çok fazla bir şeyiniz yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

benim de parçalanmıştı söktürdüm. ışık yanıyor onu engelleyemiyorlar 2 tane oksijen sensörü olduğu için yaptırman çokda önemli değil. muayeneden geçtim ben herhangi bir sıkıntı yok eskisinin içini boşaltıp geri taktılar öyle gürültü falanda yapmıyor. satacağım zaman ucuz yollu bişi alır yaptırırım diye dokunmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...