Jump to content

1.Nesil Mazda 6 Yağ mı Yakıyor Yoksa Kaçırıyor mu ?


ugurkoksu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese hayırlı günler arkadaşlar.
Mazda 6 2002 1.8 sahibiyim. aracım 264.000 de 4 ay önce almıştım. aldığımdan bu yana 15000 i aşkın yol yaptım.  aldığım kişi bana mazdalarda yağ eksiltme sorunu olduğunu söyledi. aynısını başka kişilerdende duydum. genede emin olmak için almadan önce ustaya sordum. oda onayladı bende arabayı aldım. daha henüz yağını falan değiştirmedim. benden önceki sahibi değiştirdiğini söyledi. sadece her 1000 km de yarım litre falan yağ konması gerek dedi. aynını usta da söyledi. sonrasında arabaya her 500 km de yağ ekler oldum. önceleri çok binerdim işim gereği ama şimdi pek fazla kullanmamaktayım. haftada bir denecek şekilde. geçen hafta denedim max a kadar yağı koydum. koyduğum yağ 10*40. 1000 km de yağ ekledim hemen hemen 1.5  litre falan alınca dedim bunda bir sorun var. öncelikle yağtığım şeyler yazıyım. 
   arabayı çalışır vazıyetteyken motor kapağını açtım. sesde hafif boğulma oldu ama duman falan atma yok. kağıt koydum fazla tutmadan cektim biraz yağ sıcraması vardı. yağ cubuğunuda cıkarttım gene duman atma yok. egzozu kontrol ettim. ilk çalıştığında duman atma yok. gaza 3 - 5 defa baya yüklenince normal beyaz duman attı. ama siyah su gibi birşeyler püsküttü. baktım yağ mı değilmi diye ama suya benziyor. nedenini anlamadım. acaba suylamı karışıyor dedim ama aldığımdan beri bir gıram su koymadım. zaten resimde ekledim. resimde siyah yağ gibi ama elle kontrol edince suya benziyor.  kontrol ettim suda eksilme yok. ne yapıcam şaşırdım. çünki burda ustaya götürmeye korkar oldum. anlamıyorlar abi. gerçekten burda ben çok madur oldum. bundan önceki mazdamda başıma gelmeyen kalmadı. en sonunda arabayı çöpe attım. biri sibob dese diğeri başka birşey diyor. dediğini yaptırıyorsun, bakıyorsun aynı sorun devam ediyor. sonra birde utanmadan o zaman şundandır diyip onuda değiştiyorsun gene olmuyor. sonra da başından atıyorlar. hem paranı alıyorlar hemde yapmıyorlar. işte böyle bir ülkede insan ne yapacağını şaşırıyor. başınızı ağrıttığım için kusura bakmayın. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılar..

20170214_165220.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Merhaba dostum. 

Öncelikle mazdalar yağ eksiltir diye bir şey yok. Bu konuda seni temin ederim. Hatta sahibi olduğun araçtan 1.8 motor  türkiyede 10 tane yoktur. Kimse o motor hakkında yorum yapamaz. Motor kodu L8 diye yurtdışında arastirabilirsin. 

Senin aracına gelirsek Motorun dışına kaçırmıyor ise, Yağ sekmanlarindan  veya subap Lastiklerinden yanma odasına yağ  kaçırıyordur. 

Eksantrik kecelerinden veya kulbutor kapağı contasindan dışarı sızdiriyor olabilr, güzelce kontrol et. Olmazsa 10w-60 yağ koy, bakalım ne kadar eksiltecek. 

Gittiği yere kadar bileceksin, yolda kalana kadar.. 

Sonra üst kapak yaparsak 2000 tl, subaplari ve lastikleri değişiriz. 

Sekmana girersek hikaye uzun 4 liradan Başlar. Yada 2.0 sandık motor alırsın. 10 a çıkar 

Hemen gözle bir kontrol et ve yağını 10W 60  ile değiştir. Göreceksin  ki eksiltme azalacak 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...