Jump to content

Camların zor açılması, açılırken kapıyı sallaması


tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar video da çektim. Özellikle şöför camı açılırken ilk açılış anı çok sert oluyor. Kapı plastiği yerinden oynuyor resmen. Kapı sallanıyor. Videoda tam belli olmasa da ilk açılışta çok normalden fazla sarsıntı oluşuyor. Motoru bozmadan ne yapmak lazım sizce?

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen bl kasanın kalitesizliğinin göstergesi. 

Camların girdiği yuvaları ıslak mendille defalarca temizlerseniz üstüne bakım sütü sürerseniz o zor açılma bird nebze azalıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sebebini buldum. Ön iki camda oluyor bu. Sebebi de camın üst çıta yuvasına sıkışarak ve hafif esneyerek girmesi. 

Mesela camı bir tık açıp üst çıtanın sıkışıklığından kurtarınca sıkıntı kalmıyor. Ama üst çıta yuvasına girince, açılırken yuvadan kurtarmak için kasıyor. 

İçini aralarını temizledim. Epey çamur pislik çıktı ama değişen bir şey olmadı. Silikonlu spreyle de sildim. Değişmedi. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun bende de oluşmaya başladı. Camlar tam kapalı iken yapışıyor ilk açmada zorlanarak açıyor. Bunun için slikonlu sprey almıştım o bölgeleri temizlemek  ve biraz kayganlaştırmak için ama henüz yapamadım. Ben şimdilik senin de dediğin gibi camı tam olarak kapatmıyorum. Çok az bir miktar açık kalıyor. Dışarıdan bakıldığında da lastik içinde kaldığından açık olduğu belli olmuyor. 

Silikonlu sprey işe yaramadı yazmışsınız. O bölgelere biraz vazelin belki işe yarar ama camı kirletecektir o da tabi. Bir de benimki gibi camın kenarlarında da siyah lekelenmeler oluşmuş siz de. Onları da kazıyarak temizleyin ki engel teşkil etmesin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...