Jump to content

Japon şirketi Takata, 10 milyon hava yastığını geri çağırdı...

doganayomer
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İmalat hatalarından Audi, BMW, Honda, Daimler Vans, Fiat Chrysler,  Ferrari, Ford, General Motors, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Toyota ve  Volkswagen gibi markalar da etkileniyor.

Subaru, dün hava yastıkları değiştirilmek üzere yaklaşık 500 bin aracı  geri çağırmıştı. Hatalı hava yastıkları nedeniyle dünya genelinde 19 otomotiv  üreticisi, 70 milyondan fazla aracı geri çağırmaya hazırlanıyor. Takata'nın  1995-2000 yıllarında ürettiği hava yastıklarının toplam 100 milyon araçta  bulunduğu tahmin ediliyor.

Araç sahipleri, 17 haneli araç kimlik numarası ile NHTSA internet  sitesi üzerinden araçlarının geri çağrılmadan etkilenip etkilenmediğini kontrol  edebilecek.

Arkadaşlar tedbir için kontrol etmenizi tavsiye ederim ne olur ne olmaz, bir kere lazım olur onda da canımız yanmasın...

Herkese kazasız sürüşler dilerim.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilgilendirme için teşekkürler. bir bu takata nasıl bir firmaymış arkadaş, arabalarla haşır neşir olduğum ilk zamanlardan bu güne hep bir geri çağırma bülteni yayınlıyorlar. batmayıp hala aynı işi yapıyor olmaları da çok enterasan bir durum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

okuduğum kadarı ile hava yastğının patlamasını sağlayan kimyasal nemli olduğu durumlarda bulunduğu kapsülüde patlatıyormuş, metal kapsülden fırlayan parça BMW sürücüsünü öldürmüş... ingilizcem bu kadarını çevirmeye yetti buna benzer bilgi milliyet te de yazıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mehmet Özdemir :

bilgilendirme için teşekkürler. bir bu takata nasıl bir firmaymış arkadaş, arabalarla haşır neşir olduğum ilk zamanlardan bu güne hep bir geri çağırma bülteni yayınlıyorlar. batmayıp hala aynı işi yapıyor olmaları da çok enterasan bir durum

muhtemelen ellerinde ciddi düzeyde data, bilgi, birikim ve döküman mevcut. yerine yenisi gelse mevcut piyasayı kaldıramayacağından el birliği ile ayakta tutuyorlardır. 

nasıl salladım ama?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takata konusunu çok hızlıca internette araştırdım.Genellikle ABD kaynaklı haberler var , sonuçta Amerikalılar bu konularda bir hayli hassas ve kuralcı. Takata üretimi hava yastıkları ile ilgili sıkıntılar ve bu konudaki ABD'deki araç geri çağırma konuları 2014 te başlamış ve bu güne dek, her yıl hava yastığı kaynaklı sıkıntılar ve araç geri çağırmalar devam etmiş. 

ABD verilerine göre, bu konuda en büyük sıkıntıyı Honda yaşamış gibi görünüyor. Bu ülkedeki hava yastığı kaynaklı ölümlerin sayısı 16 ve bunların 14 tanesi Honda marka araçlarda yaşanmış. En son olay 2018 yılında ,2002 Model Honda Civic'te yaşanmış ve sürücü hayatını kaybetmiş maalesef.

Bu durumun bizim ülkemiz yollarında seyreden araçlara etkisi nedir, Takata marka hava yastıkları bizim araçlarda da mevcut mudur, mevcutsa araç firmaları ne şekilde hareket edecektir bilmiyorum ama konu bir hayli hassas gibi görünüyor.

Bu arada, Mazda Amerika web sayfası hemen konu hakkında açıklama yapıp tüm araç sahiplerini bu konuda bilgilendirmiş.

https://www.mazdausa.com/owners/recalls

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takata kendi sitesinde çağırılması gereken araçları paylaşmış. O kadar çok marka varki, bazılarını da kritik olarak işaretlemiş. Listede Mazda 3 yok. Ancak RX-8 ve Mazda 6 sahibi arkadaşlar dikkat etmeli gibi gözüküyor. Servislere bastırmak lazım. Talep çok olursa ülkemizde de acilen çağırma yapılabilir.

Takatanın yayınladığı liste:

https://www.productsafety.gov.au/recalls/compulsory-takata-airbag-recall/takata-airbag-recalls-list

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 sene önce bir yaris bana arkadan çarptı yarisin kapıları sıkıştı o derece büyük hasar vardı ama havayastıkları patlamamıştı bu listede o yıllarda ki yaris te var, liste sürekli güncelleniyormuş ara sıra girip kontrol etmekte fayda var.

IMG-20180712-WA0011M3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, doganayomer :

2 sene önce bir yaris bana arkadan çarptı yarisin kapıları sıkıştı o derece büyük hasar vardı ama havayastıkları patlamamıştı bu listede o yıllarda ki yaris te var, liste sürekli güncelleniyormuş ara sıra girip kontrol etmekte fayda var.

IMG-20180712-WA0011M3.jpg

hocam yaris'te bizim ustaların marifetiyle tekrardan katlanmış bir airbag olabilir, hatta orada airbag yazıyor olması orada bir airbag olduğu anlamına da  gelmiyor olabilir:) türkiye'deki pert arabaların büyük bir çoğunluğu sadece airbag yazısıyla dolaşıyor. youtube'daki tarcanlar ekspertizin paylaşımlarına bir bakın isterseniz, neler neler var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Katil Balina :

hocam yaris'te bizim ustaların marifetiyle tekrardan katlanmış bir airbag olabilir, hatta orada airbag yazıyor olması orada bir airbag olduğu anlamına da  gelmiyor olabilir:)

airbag üreticileri de bu sahtekarlığa başka bir çözüm bulmalı bence. bir oto tamircisinin çok lazım oluyor deyip, 100 tane 5 watt direnç satın aldığını bizzat gördüm. direnci tak, airbag ışığı sönsün çözümüne başka yollarla engel olmaları gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim 2009 rx-8 im için ayrı zamanlarda hem yolcu hem de sürücü hava yastığı modülü geri çağırılarak değiştirildi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarisi süren ilk sahibiydi, eşimin işyerinden arakdaşı çıktı, tam adama saydıracekken susturdu:) tarcanları sürekli izlerim, ülkemizde ahlak bilinci gittikçe kayboluyor insan canı ile oynuyorlar, bunun hesabını zaten soran yok, aracın ederi neyse hasarı neyse onu bilerek satsalar, alan kişi de bilerek alsa herkes mutlu olsa...  Falan filan anlaşılan şansa yaşamaya devam, Allah herkesi korusun, kimseye kaza bela vermesin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdanın çağrılan modelleri ve üretim yılı aralığı

Mazda                                   yıl aralığı

Mazda B4000 2005-2006  
Mazda2 (DE) 2010  
Mazda2 2007-2015  
Mazda RX-8 2008-2012  
Mazda6, BT-50 2005-2011  
Mazda6, RX-8 ALFA  KRİTİK 2002-2007  
Mazda B2500 ve B2600 2002-2011  
Mazda6, CX-7 ve CX-9 2006-2012