Jump to content

Mazda 323 BJ 1.5-1.6-1.8 (1998-2003) Yakıt Tüketimi

emregs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şunu eklemek isterim,gazı veren pompanın basıncı dolumu etkiler ama arabayla giderken gazın bittiği an da standart değildir.Gaz bitti işaretini alın,benzine geçin,5 km sonra gaza geçin ,30-40 km daha gidebilirsiniz gaza fazla basmadan.Gaza yüklenirseniz basınç yetersiz kalır ,bitti der ve benzine geçer,birazdan gaza geçip az basarsanız yine gazla gidebildiğinizi görürsünüz..En iyi ölçüm,aynı pompadan alıp fulleyip tamamen bitirmek, bunu birkeç kere yaparak ortalamayı bulmak olabilir. O0

bence senin regülatöründe bi problem var o tekrar gaza geçme işini ben kaç kere denedim ama hiç bi sonuç alamdım zaten gaz biterken o fazla gaza bastığında basınç yetersizliğinden arabanın yığılması olayı oluyo bi süre gaza az basarak yol katediyosun o da en gazla 2-5 km falan sonra gaz komple bitiyo

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar sonunda fulledim şehiriçinde 192 km gittim ve tekrar fulledim benzne zam gelmş 2kuruş buy zden ytl deilde litre hesabı söyleyeyyim. 192 km sonnda 21.370 lt benzin koyarak fulledim... yani 8,984 km de 1 lt yakıoyr.... şimdi tekrar soruorm normalmi??? deilse normali kaç olması lazım..... şimdiden teşekkr ederm...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Merhaba arkadaşlar,

Aracım 1999 model mazda 323 sedan,1500 cc DOCH.

Aracı alalı bir kaç hafta oldu,bir yıldan beri araçta lovato sıralı sistem lpg kit varmış.ben aracı alır almaz Adem ustaya götürdüm ve gerekli bakım ve ayarları yaptırdım ve yakıt sarfiyat ölçümü yaptım bu durumda;

İstanbul şehir içi kullanımda araç km de 350 kuruş gibi yaktı(lpg litre fiyatı 2,50 tl)ikinci ölçümde de aşağı yukarı bu sonucu aldım yani 14 lt/100km test ettiğim zamanlar hava sıcaklığı yaklaşık 12-13 derece gibiydi.

Sizce bu sarfiyat durumu için ne söylenebilir.

Değerli görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Aracım 1999 model mazda 323 sedan,1500 cc DOCH.

Aracı alalı bir kaç hafta oldu,bir yıldan beri araçta lovato sıralı sistem lpg kit varmış.ben aracı alır almaz Adem ustaya götürdüm ve gerekli bakım ve ayarları yaptırdım ve yakıt sarfiyat ölçümü yaptım bu durumda;

İstanbul şehir içi kullanımda araç km de 350 kuruş gibi yaktı(lpg litre fiyatı 2,50 tl)ikinci ölçümde de aşağı yukarı bu sonucu aldım yani 14 lt/100km test ettiğim zamanlar hava sıcaklığı yaklaşık 12-13 derece gibiydi.

Sizce bu sarfiyat durumu için ne söylenebilir.

Değerli görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Şehir içi yakıt ölçümü her zaman doğru değeri vermez bence, üç dört denemenin ortalamasını alabilirsen ancak net rakamlar çıkabilir...

Şehir içi trafiği, havanın soğukluğu yakıta etki eder. Geçenlerde lpg servisine bu durumu sorduğumda 30-40 kuruş aralığının kış şartlarında şehir içi tüketim değerleri olmasının normal olduğunu söyledi.

2,0 motor aracımda şehir içi 40 kuruş yaktığı oldu, ama şehir dışında 21-22 kuruş yakmakta, aradaki farkı düşündüğümde uçurum gibi geliyor ancak maalesef gerçek bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi yakıt ölçümü her zaman doğru değeri vermez bence, üç dört denemenin ortalamasını alabilirsen ancak net rakamlar çıkabilir...

Şehir içi trafiği, havanın soğukluğu yakıta etki eder. Geçenlerde lpg servisine bu durumu sorduğumda 30-40 kuruş aralığının kış şartlarında şehir içi tüketim değerleri olmasının normal olduğunu söyledi.

2,0 motor aracımda şehir içi 40 kuruş yaktığı oldu, ama şehir dışında 21-22 kuruş yakmakta, aradaki farkı düşündüğümde uçurum gibi geliyor ancak maalesef gerçek bu.

Haklısın domestos,ben bu sonuca iki ayrı ölçümün ortalamasını alarak vardım ama yanıltıcı olabilir.

Yalnız senin de dediğin gibi 2.0 lt bir motora kıyasla yine de çok yakıyor gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısın domestos,ben bu sonuca iki ayrı ölçümün ortalamasını alarak vardım ama yanıltıcı olabilir.

Yalnız senin de dediğin gibi 2.0 lt bir motora kıyasla yine de çok yakıyor gibi geldi bana.

Sırf motor hacmine bakarak yorum yaparsan yanılırsın, 2,0 motor ama 117 PS gücü var, önemli nokta bu.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sırf motor hacmine bakarak yorum yaparsan yanılırsın, 2,0 motor ama 117 PS gücü var, önemli nokta bu.

;)

Ben şu arabayı yarın adem ustaya bir göstereyim bakalım abi ne diyecek şeyhimiz :-)

Sonucu yine yazarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şu arabayı yarın adem ustaya bir göstereyim bakalım abi ne diyecek şeyhimiz :-)

Sonucu yine yazarım.

Tecrübeleri paylaşmak iyi olur, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba herkese,

Dün arabayı adem usta ya götürdüm diagnostic e bağladığımızda galiba egzos un girişindeki bir sensor arıza gösterdi,soketini kontak spreyi ile temizleyip taktık çalıştı:-)

Bu sensor eksoz emisyon değerine göre ateşleme karışım vs ayarlarmis.sonra da lpg ayarı yaptı lpg servisi,bakalım neler olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oksijen sensörünü temizlemişsiniz anladığım kadarıyla. Yakıta direk etki tabi. Umarım düzelir aracınız.

Yok oğuzhan oksijen sensoru değil anladığım kadarı ile bu sensor eksoz hattı üzerinde imiş.sadece soketi kirlenmiş ve devre dışı kalmış.

Lpg ayarı da yapıldı lovato servisinde,

Şu hıçkırma azda olsa devam ediyor 2000-3000 rpm arası ve şunuda anladım bu durum benzinde de oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oksijen sensörünü temizlemişsiniz anladığım kadarıyla. Yakıta direk etki tabi. Umarım düzelir aracınız.

Ha doğru doğru oğuzhan oksijen sensoru aynen bravo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Benim aracım 1.5. 1999 model. 260 bin kmde.

Depoyu fulleyip yola çıkıyorum.Bitene kadar lpg ile devam ediyorum. Uzun yolda ortalama 110 km hızla gidersem 37 lt ile 380 km yi görüyorum. Sonra benzine geçiyor. Her zaman Antalya tarafında korkuteli den, istanbul tarafında tem de ki opetten gaz alıyorum.

Şehir içinde benim güzergahımda trafik yok sayılır. 37 lt ile 280 km yi görüyorum.

Hemen her seferde bu değerleri tuturuyorum.

Sonuç, bizim arabalar az yakmıyor. C sınıfı sayılırsa muadilleriyle aşağı yukarı aynı yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda 1,5 99 model lakin 120 tl ye doldurduğum depo ile 400 km sehir içi yol yaptı ve az önce depomu yıne doldurdum ve 39 lt gaz aldı.Araçta atiker set takılı yakıtından gayet memnunum.Uzun yolda ise 40 lt.gaz ile 525 km  yol gittim ortalama hızım 100-120 km arası.Araçta atiker kit takılıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

selamun aleykum arkadaşlar... bende 2000 model mazda 323 1.5  var...

bu aracın şehir içinde ve şehirler arası yolda 100 km de kaç litre benzin yakması normaldir ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

97 Lantisim benzinli , şehir içi 9 litre , şehirlerarası 6 litre yakıyor , sanırım normal.Çok yaktığını sanıyordum ama sanırım iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gayet güzel. Tabi kullanım teknikleri ve aracı iyi tanıma önemli.

8 senedir bende , Çok düşük devir ve yüksek vitesle kullanıyorum , 50 km hızda kesinlikle 5. vitesde  ve  şehirlerarası tüketimim 110-120 km hızla oluyor . Yakıt değerlerini en çok artıran bir etkende  yemeyeceği hız yada yol şartında boşu boşuna gaza yüklenmek ve 2500 devrin görebileceği işi 5000 devirlerde halletmeye çalışmak.Yoksa Yeni mazda sahibi olan arkadaşlar çok yakında iyice alışıp en az 2 litre düşüreceklerdir diye düşünüyorum.Patronumun Mazda 6 yı kullandığım zamanlar oluyor ve o araçtada gayet iyi yakıt ekonomisi sağlıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...