Jump to content

Rüzgar ve Lastik Sesi

chuey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim bildiğim de 4 yıl bir lastiğin ömrü. o yüzden lastik alırkrn ahngi yıl ve ayda yapıldığına bakmak lasım

Sanırım lastikçiler işlerine geldiği için 3 yıl diyor :) ama zaten ömrü dolan lastik yanlardan çatlamaya başlayıp kendini ele veriyor. O durumda riske etmemek lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

4

• Selman

3

• M.E.G

3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Ben 4 yıldır kullanıyorum Yokohama Aspec leri.Siena' da pirelli P6000 leri 5. yılın sonunda değiştirmiştim.

biliyoruz canım trafik canavarı olduğunu :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Lastik ömürleri ile ilgili birkaç yorum dikkatimi çekti. Bu konuda şunları söyleyebilirim. Lastikler üretilir üretilmez satılmıyor. Önce fabrika depoları sonra satış için belirli ülkelerden sipariş edilen ülkelere gider. Mağazalarda yerini alması bir ürünün 1 yılı bulabilir. ortalama olarak 3+5 yıl gibi yaklasık 8 sene bir ömür söz konusudur lastiklerde. 3 yıl satış öncesi 5 yılda araç üzerinde...Araç üzerine takılan lastikler ısınma soğuma mevsimsel sebepler ve kullanımdan dolayı 5 yıl sonra ozellıklerını kaybederler. Bu sebepledir ki araç üzerinde 5 yılını doldurmuş lastiklerin değişmesi önemle tevsiye edilir.

Araç Lastikleri ne zaman değiştirilir?

http://mylastik.blogspot.com/2009/08/arac-lastikleri-ne-zaman-degistirilmeli.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

genede lastıklerımızı zamanından once degıstırelım.uzeıne basa basa soyluyorum.aracımızın en onemlı parcası lastıklerdır arkadaslar...aracın her seyıne etkı eder.saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik ömürleri ile ilgili birkaç yorum dikkatimi çekti. Bu konuda şunları söyleyebilirim. Lastikler üretilir üretilmez satılmıyor. Önce fabrika depoları sonra satış için belirli ülkelerden sipariş edilen ülkelere gider. Mağazalarda yerini alması bir ürünün 1 yılı bulabilir. ortalama olarak 3+5 yıl gibi yaklasık 8 sene bir ömür söz konusudur lastiklerde. 3 yıl satış öncesi 5 yılda araç üzerinde...Araç üzerine takılan lastikler ısınma soğuma mevsimsel sebepler ve kullanımdan dolayı 5 yıl sonra ozellıklerını kaybederler. Bu sebepledir ki araç üzerinde 5 yılını doldurmuş lastiklerin değişmesi önemle tevsiye edilir.

Araç Lastikleri ne zaman değiştirilir?

http://mylastik.blogspot.com/2009/08/arac-lastikleri-ne-zaman-degistirilmeli.html

5 yıl ömürden bahseden ilk lastikçi sizsiniz sanırım :) Çoğu sanırım lastikleri daha önce değiştirtmek için çok daha kısa ömürlerden bahsediyor.

Ben şahsen 3 yıl rafta beklemiş bir lastiği almam, neden mi ? Lastik satılmıyor demektir. Şu anda aracım üstündeki Nokianları taktırdığımda lastikler henüz 10-15 haftalık felandı. Taze taze taktım lastikleri .

5 yıl da bana uzun geliyor. Lastiklerim bu sene 3. yıllarını dolduruyor. Bundan sonra gözüm üzerlerinde olacak diş derinlikleri azalmadı çünkü uzun yol yapmıyorum ama özellikle yanakta çatlak oluşmaya başlarsa hiç gecikmeden değiştirmeyi düşünüyorum zira üzerinde 4 can taşıyoruz çoğunlukla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rüzgar sesi dediğiniz kapılardaki rüzgar sesi ise bütün Cmax sahipleri bu işi iyi bilir :(

würth veya başka marka silikon spray alın (danimarkada fiyatını bilemem burada 10 TL falan) kapı fitillerine sıkın ...5-6 ay rüzgar sesini kesiyor sonra yine yapmak lazım...

2deki toyo lar sanırım dünyanın en sesli lastiği. Konforu çok kötü bazen müzik sesini bile bastırıyor. 20-30 sonra  ilk fırsatta daha sessiz lastiklere yöneleceğim..

İlazasyon problemi şu ara lastiklerden devam ediyor ama abinin dediği silikon işi kafama yattı ama daha sonra o silikon problem oluşturmuyomu.yani sertleşerek felan.banada bi arkadaş fitillerin içerisine serum lastiği sokmayı tavsiye etmişti sizce hangisi daha mantıklı.silikon sıkılan yere bi daha silikon sıkılmaz sanırım sonuçta fitillerin içi dolacak.yoksa fitillerin karşılık geldiği kısımlara zemine yapıştırılan sıradan fitillerden yapıştırıp iki fitilin sıkıştırması sonucu daha iyi bir izalasyon elde edilebilir mi.

siz ne diyosunuz arkadaşlar bu işe.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her sektörde olduğu gibi lastik sektöründe de bir takım teknolojik gelişmeler yanında sosyal ve ekonomik sebeplerinde etkilediği ileriye doğru bir değişim söz konusu. Bilmem hatırlarmısınız aracınız arıza yaptıgında pis parçayı gazete kağıdına sarıp ustacım hemen bu parçadan al gel takalım diyen ustaların olduğu bir dönemi ? Yada teknolojik imkanların kısıtlı tamamen ustaların bilgi ve tecrübelerine dayalı ( bu tecrübe ve bilgi küçük yaştan itibaren çıraklık kalfalık vs. gibi) bir servis hizmetinin verildiği dönemleri. Artık hepimiz iyisini ve daha iyisini arzuluyoruz. Belki bir çoğumuz otoparkı olmayan veya araç ile gidemiyeceğimiz yerlerden vazgeçtik bile. Konuyu kısaca bu şekilde anlatırsam geldiğimiz nokta ile geçmiş arasında farkı anlayiliriz.

Bu gelişmelere paralel olarak lastik sektörü daha kabuğunu yeni yeni kırmakta. Tam donanımlı lastik servislerinin sayıları artış göstermekte. Lastikler ile ilgili ben yeni üretilmiş lastiği alırım yoksa almam derseniz bazen olmayabiliyor. Üretimden satışa kadar bile bazen birkaç ay geçebiliyor lastik sektöründe. Sirkülasyonu çok olan lastik ebatları mağazalarda genelde stoklu olur. Stoklu olan lastik tarihleri 1 yılı bulabilir. Hiç bir sakıncası da yoktur. Bazı ebatlar üretim planı ve adetlerie gore kısıtlıdır ve belirli sürelerde piyasaya gelir. Özellikle ithal lastiklerde malın düzenli gelmesi gibi bir program yapıldığından bazı ürünleri beklememiz bile gerekiyor.

Yanlış anlaşılmalara mahal vermedem özetleyebilmişimdir umarım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Merhabalar;

Yakın zamanda aracımı toplattım, ben de aynı sorunlardan şikayetçi idim.

Alttan gelen lastik sesi için Michelin 82T aldım ve aracın altını tamamen kauçuk kaplattım.

Şu anda alttan ses gelmiyor desem yeridir. Bir seferinde yağmurda giderken camı açayım dedim, yalıtımın

ne kadar iyi olduğunu anladım. Tavsiye ederim.

Rüzgar sesi için çok komik gelecek ama kapı çıtalarını ya da üstteki ve yandaki plastik bandları

kontrol ettin mi? Özellikle çıtalar düzgün bağlanmadığında yüksek süratte ses yapabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

gecen hafta aracıma yokohama A drive lastik aldım lastik sesi hiç kalmadı ruzgar sesi içinde kilit karşılıklarını biraz geriye aldım bikaç mm kapı daha sıkı kapandığı icin rüzgar sesi kesildi denemek isteyen arkadaşlar icin  T40 tornavida tutuyo kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

müzik sesi çare olmuyor :) eline memur 62 tl lik makbuzu veriyor :D ben lassa attracta kullanıyorum gayet memnunum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Lastiklerin üzerinde imal yılı ve haftası vardır. O yıldan itibaren 3 yıldır benim bildiğim ömürü, diş izi ne olursa olsun.

Bir de biz yazlık ve kışlık diye ayrı lastikler kullanmadığımız için kışı soğuk geçen illerde yaz lastikleri sertleşiyor ve yol tutuşunu yitiriyor.

Sırf zaman kavramı için henüz dişleri gayet iyi olan lastiklerimi dün Starmaxx  ST532 model yerli marka lastikle değiştim.Ebat  ve desen konusunda biraz kararsız kalmıştım ama daha önce V desen kullanıpta uğultu sesinden çok rahatsız olan biri olarak V deseni eledim, daha sonra yakıt tüketimi ve orjinal lastik ebatı düşüncemlede 205*55*16'da karar kıldım.500 TL nakit (toptancı fiyatı) 530 TL 6 taksit

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastiklerin ambalajlı vaziyette depoda beklemesi farklı şey, aracı üzerinde özellikle yatarak beklemesi farklı, ben araç üzerinde km si kaç olursa olsun 3 yılı geçirmedim hiç, zaten Burak söylemiş yanak çatlakları ele veriyor durumu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rüzgar sesini kesmek için ön kapı fitillerine serum hortumu soktum. Pek birşey değişmedi. Yol sesi için michelin lastik aldım. Lastik bir kaç bin kmde sertleşti ve iyi ses yapıyor. Lastik konusunda tek alternatif nokian kaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lupara kardeş lastiklerin ses yapmasıyla sertleşlemesinin ne alakası var michelin aldım diyosun ama hangi model ???  hız indeksi nedir lastiğin ses yapmasını istemiyosan hız indeksi iyi lastik seçmek zorundasın aşağıdaki linkte temel bilgiler var lastikle ilgili oradan bak hız indekslerine anladığım kadarıyla sana  V serisinin altında lastik uymaz bu arada unutmadan yumuşak lastik ses yapmaz sanıyosunki lastiğin sertleşip ses yaptığından şikayetçisin aksine yumuşak lastik daha çok ses yapar kar lastiklerinden çok iyi bilirim ben bu durumu.

http://www.lassa.com.tr/hizmetler/temel-bilgiler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastiklerin ses yapmasıyla sertleşmesinin epey alakası var. Pirelli yada bridgestone T serisi lastiklerini taktığın gün yol sesi yapıyor.Michelini takınca bir kaç bin km sonra rahatsız edici ses duyulmaya başlıyor.Tecrübeyle sabit. Hatta adı sanı duyulmamış barum brillant2 bile yeniyken acayip sessiz.

Michelin 82 t serisi lastik aldım. Max 170 km hıza izin veriyor. Ben bu yol sesini 70 km hızla giderken de duyuyorum. Hız indexi senin verdiğin videoda da anlatıldığı gibi, o lastiğin dayanabileceği max hızı belirliyor.

Kar lastiğinin yumuşaklığı sırt kısmının yumuşak olmasından kanaklanıyor. Ama michelin gibi bir lastiğin yumuşaklığı yanak yumuşaklığınden kaynaklanıyor. Bu yüzden kış lastiği ile normal binek lastiğinin sese etki eden faktörleri başka.

Ama senin Kastettiğin üst sınıf lastiklerse onu bilmiyorum tabi. Michelin primacy almış olsaydım senin dediğin gibi olabilirdi.Onun da ölçüsü 195 ten başlıyor. Masraflı iş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kar ve kış lastiklerinin ses yapması yumuşaklığından değil desenindendir Gürhan ayrıca hız indeksi arttıkça lastikler sertleşir. Yani V tipi lastik H tipine göre daha serttir.

Ben yıllarca Mazda6 da H tipi lastik kullandım ki daha fazlasına ihtiyaç duymadığımı da biliyorum. V takmak para israfından başka birşey olmazdı.

1999 Mazda 323 için V gerçekten çok fuzuli olur. H tipi tavsiye ederim ama Nokian değil. Nokian kış lastikleri süper ama yaz lastiklerinde çok ciddi pullanma yaşadım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yokohamayı tavsiye ederim arkadaşlar ses konusunda ciddi fark yaşadım. yaklaşık 5bin km olmak üzere ses haricinde, yol tutuş ve ıslak performansı çok iyi. Ses konusunda lastiğin etkisini görmüş oldum ama rüzgar sesi konusunda bir çözüm bulmuş değilim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastiklerin ses yapmasıyla sertleşmesinin epey alakası var. Pirelli yada bridgestone T serisi lastiklerini taktığın gün yol sesi yapıyor.Michelini takınca bir kaç bin km sonra rahatsız edici ses duyulmaya başlıyor.Tecrübeyle sabit. Hatta adı sanı duyulmamış barum brillant2 bile yeniyken acayip sessiz.

Michelin 82 t serisi lastik aldım. Max 170 km hıza izin veriyor. Ben bu yol sesini 70 km hızla giderken de duyuyorum. Hız indexi senin verdiğin videoda da anlatıldığı gibi, o lastiğin dayanabileceği max hızı belirliyor.

Kar lastiğinin yumuşaklığı sırt kısmının yumuşak olmasından kanaklanıyor. Ama michelin gibi bir lastiğin yumuşaklığı yanak yumuşaklığınden kaynaklanıyor. Bu yüzden kış lastiği ile normal binek lastiğinin sese etki eden faktörleri başka.

Ama senin Kastettiğin üst sınıf lastiklerse onu bilmiyorum tabi. Michelin primacy almış olsaydım senin dediğin gibi olabilirdi.Onun da ölçüsü 195 ten başlıyor. Masraflı iş.

lupara demek istediğim şu hız indeksi yüksek lastiklerin sesi az oluyor o yüzden sana eğerki sessiz istiyosan dediğim gibi V serisi veya burak abinin dediği gibi H serisi en azından almanızı  öneriyorum siz T serisi lastik almışsınız ses yapması normaldir. ama pahalıdır ;bu arada hız indeksiyle ses çok alakalıdır hıza dayanıklı yapıldığı kadar dayanabildiği o hızlara  göre  konforda düşünülmüştür yani T serisinde 100 km de duyduğun sesi V de çok daha yüksek hızlarda dahi duymazsın. isterseniz sorabilirsiniz herhangi bir lastik firmasından araştırmandan sonra sonuçları yaz; lastiğin yanak kısmının yumuşaklığı her kar lastiğinde hemen hemen aynıdır çünkü hamurları yumuşaktır vede direk yere temas eden bölüm ses yapar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...