Jump to content

İlk kaza, Xenon ve GPS tavsiyesi


Guest eversince
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest eversince

Merhabalar,

1 -Ocak ortasında aldığım kuzuma nazar değdi. İş için geldiğim Bursa'da talihsiz bir şekilde kaza yaptım.

Resim 1

Resim 2

Sol arka çamurluk ve tampon hasar aldı.

Cumartesi servise verdim. (Maslak Merser)

Kaskoyu da bozdurmak zorunda kaldım yaklaşık 600 + KDV tutuyor. Çamurluk düzeltilip boyanacak, tampon plastiği kırılmış ieçrideki o değişecek, tampon boyanacak galiba bir de.

Kaza yapmadan iki gün önce rüyamda kuzum çalışnıyordu, bir gün önceki rüyamda ise yine kuzum çalınıyor ve kaza yapmış olarak buluyordum. İçime doğmuş demek ki ertesi gün kaza yaptım.

Neyse sağlık olsun. Nazar boncuğu olsun.

2- Diyorum ki madem arabayı servise verdik (Maslak Merser), alırken kuzuma bir iki hediye alayım kazadan dolayı üzülmüştür kendisi.

Aklımda olan Xenon işine gireyim diyordum. 4300k veya 6000k istiyorum. Önemli olan şekli değil de aydınlatması benim için. Fiyatları markaları filan hiç bilmiyorum. Merser'de iken onlara mı taktırsam yoksa bu işe ayrı mı girişsem. Bir de fiyatlar ne durumdadır acaba yakında taktıran varsa bilgi verebilir mi?

Öncelikle sadece kısalara düşünüyorum. Olmadı sonra uzunlara da taktırırım. Marka filan önerilerinizi de bekliyorum.

3- Bir de Bursa'da adres araken kaza yaptığım için GPS aleti alayım dedim. Çok süper bişi olmasına gerek yok. Şöyle camın köşesine istediğimde yapıştırıp çıkarabileceğim, sesli navigasyon yapacak, kullanımı kolay, hatta haritaları filan netten bulabileceğim ucuz yollu bir gps tavsiyeniz var mı acaba? Garmin Nuvi 200 filan gördüm fiyatları 250 civarıydı galiba. İyi midir bu konulardan da anlayan var mı acaba?

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, zenon için 4300 k en iyi aydınlatanı diyorlar, ben bilmeden 6000 taktırmıştım, benim için de önemli olan aydınlatmasıydı halbuki..

Yetkili servis hangisini takıyorsa onu taktırmakta fayda var, garanti nedeniyle..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Koşuyolu Merser Cenmax Xenon takıyordu . Sanırım montaj dahil 500 TL idi. Kötü bir marka değil. Maslak Merser'e sormanız lazım hangi marka takıyorlarmış

Ben aracıma dışarıdan (o zaman kur düşüktü) 6 taksitle 350 TL ye MTEC 6000K alıp 50 TL de montaj parası vermiştim.

6000K da görüş gerçekten çok net. Muhtemelen 4300K da biraz daha iyidir. Aman aman çok fark olacağını sanmıyorum ama 4300K bulunabilir mi emin değilim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

geçmiş olsun...

bende mtec 6000k var gayet memnunum... hem araba üstünde görüntüsünden hem de aydınlatmasından son derece memnunum...

ama biliosunuz yağmurlu havalarda xenonlar pek de iyi görüş sağlamıyor ... hele sis li bi havada arabada far yok gibi oluyor resmen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest eversince

Bu arada konuyu elektrik, ses, klima sistemlerine taşımışlar ama oldukça genel bir konuydu.. hem xenon hem gps hem de kazam ile ilgili 3 konu hakkındaydı..

Neyse moderatöre saygımız sonsuz :)

Sisli havalar için xenon kötü olsa bile sis farımız var neyse ki :P

Yalnız tek çekincem sadece kısa farlara xenon taktırırsam uzunlar ayırt edilemez mi oluyor acaba? Yani sönük kalıp fark edilemez mi oluyor acaba?

Bu arada GPS konusunda da tavsiyelerinizi bekliyorum..

Bu arada kaskodan yaptırıyorum aracımı. Allah korusun bir daha kaza yaparsam bu sene, kasko yine sorunsuz karşılıyor mu? Yani değişen bir durum oluyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun farlar muhakkak fark edilir karşı taraftan eğer far ayarınız düzgünse . Kısa mesafede görüntün çok iyi olduğu için içeriden baktığında yanması ile yanmaması arasında çok fark olmadığı hissi veriyor.

GPS / Navigasyon konusunda da  aşağıdaki konulara göz atabilirsin. ; ( Sitede Navigasyon diye aratınca gelen konular )

 

 

 

Bu arada geçmiş olsun demeyi unutmuştum .. Allah beterinden saklasın, geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

xenonları beyaz alacaksın muhtemelen 4300 veya 6000 beyaz renk veriyor...

ş böle olunca uzunları da beyaz yapacaksın... ondan sonra da sisler sarı kaldı kötü gözüküyor diye sisleri de beyaz yapacaksın...

heh işte sisleri beyaz yaptığın anda siste artık sis farların iş görmeyecek... öte yandan da ikisini beraber yaktığın sışardan görünüş olarak kötü duracak...

genelde görüntü ön plana alınarak sisler de beyaz yapılıyor sizin de öyle yapacağınızı tahmin ederek uyarmak istedim bu riski aldığınızdan haberdar olmanız için...

uzunları da philipsin beyaz ampulleriyle ve parkları da beyaz parklarla değiştirdikten sonra araç resmen başka bir arabaymış gibi gelecek size. benden söylemesi... emin olun çok şık duruyor...

şimdiden hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

nedense çok tanıdık geldi arabaya daha hiç binmeden xenon istedim ve xenon un yanında diğer sarı olan lambaların kötü durduğunu farkettim ve hepsini beyaz yaptım şu anda aklım sisleri de xenon yaptırtmakta ama ilk önce kırık sis camlarımı tamirlemem lazım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...