Jump to content

Mazda3 Hakkında Bilmek İstedikleriniz. Ne Kadar Yakar ? Artıları, Eksileri .


Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda3 ne kadar yakar ?

Aracın yaktığı benzin miktarı tamamen kullanıma bağlı olmakla birlikte aşağıdaki değerler kullanıcıların günlük hayatlarında karşılaştığı ortalama değerlerdir

Manuel , Şehiriçi :
Manuel , Şehirdışı :
Manuel , Ortalama : ~ 8 Lt/100km

Otomatik , Şehiriçi : ~ 9.5 - 10 Lt/100km
Otomatik , Şehirdışı : ~ 7.0 Lt/100km
Otomatik , Ortalama : ~ 8.5 Lt/100km

Yukarıdaki rakamlardan çok daha düşük değer elde eden bir üyemizin izlenim ve notları için;

- Mazda3 sedan otomatik vites kullandığım araç, yakıt tüketimi ortalama 7.6 gözüksede  katalogda, bu değeri yakalayamadım hiç zira dur kalk trafikte 10 lt ye kadar çıkıyor ortalama bunun haricinde akıcı trafikte bu deger 8.5 lt ye kadar düşüyor eğer ani hızlanma yapılmazsa ( Uyumsuzelement )

- Aracım 2500km de Şu anda yol bilgisayarımda gözüken yakıt değeri 9.6lt tabi bunun şehir içi hep kısa mesafelerde kullanılan bir aracın değeri olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. ( -Aydın- )


Mazda3 LPG de ne kadar yakar ?

Manuel , Şehiriçi :
Manuel , Şehirdışı :
Manuel , Ortalama

Otomatik , Şehiriçi : ~11 Lt/100km  ( km de kaç TL yakar ?  11 x 1,54 ( 21.5.09 da LPG nin litre fiyatı)  / 100 = ~ 17 kuruş )
Otomatik , Şehirdışı : ~8 Lt/100km
Otomatik , Ortalama :~9 Lt/100km

Mazda3'ün motor performansı nasıldır ?

-Motor performansı zayıf görünüyor özellikle ilk kalkışlarda çünkü araba bütün muadillerinden ağır, buna karşılık hızlandıktan sonra çok yüklü değilse benim için tatmin edici... ( Selman )

Mazda3'ün avantajları ve dezavantajları :

-Ben aldığım zaman o fiyata alınabilecek en donanımlı arabaydı, halen de çok memnunum bu tercihimden, keşke şunu alsaydım demedim hiç, sadece otomatik almadığıma pişmanım hanım ve çocuğun rahat kullanabilmesi açısından.... ( Selman )

-Aracım Touring versiyonu ve donanım olarak rakiplerine göre çok fazla tatmin edici. Aracın kullanımı olsun konforu olsun her yönüyle çok memnunum. ( - Aydın- )

Bilinen sorunları :

-Bilinen sorunu yok, ilk yıldan sonra hepsi halledildi... ( Selman )

İpuçları

Mazda3 Bakım maaliyetleri

Mazda3'ün bakım maaliyetlerini de aşağıdaki bölümde kullanıcıların verdiği detaylı bilgiler ile görebilirsiniz. Yalnız unutulmamalıdır ki bu verilen değerler bilgi amaçlıdır ve bakım tarihinde geçerli fiyatlardır. Bazı durumlarda servislerin düzenlediği kampanyalı fiyatlar olabilir ama yine de fikir vereceğini düşünmekteyiz

Mazda3 - Forum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Hep sorulan, aranan bilgileri arayan kullanıcılara bir arada sunmak amacı ile bu konuları başlatıyoruz.

Araç sahiplerinin deneyimlerini konu altında topluyor ve bunların özetini ilk mesaja ekliyor olacağız. Böylelikle bu araçları almak isteyenler hem genel fikir sahibi olacak hem de direk kullanıcıların objektif yorumlarını görecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuelde çoğu şehirdışı hatta otobanda 140 civarı olmak üzere kümülatif ortalamam 8 litre.

Motor performansı zayıf görünüyor özellikle ilk kalkışlarda çünkü araba bütün muadillerinden ağır, buna karşılık hızlandıktan sonra çok yüklü değilse benim için tatmin edici...

Ben aldığım zaman o fiyata alınabilecek en donanımlı arabaydı, halen de çok memnunum bu tercihimden, keşke şunu alsaydım demedim hiç, sadece otomatik almadığıma pişmanım hanım ve çocuğun rahat kullanabilmesi açısından....

Bilinen sorunu yok, ilk yıldan sonra hepsi halledildi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Mazda3 sedan otomatik vites kullandığım araç, yakıt tüketimi ortalama 7.6 gözüksede  katalogda, bu değeri yakalayamadım hiç zira dur kalk trafikte 10 lt ye kadar çıkıyor ortalama bunun haricinde akıcı trafikte bu deger 8.5 lt ye kadar düşüyor eğer ani hızlanma yapılmazsa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle çok faydalı bir konu olmuş teşekkürler ;)

Aracım 2500km de fln daha yeni aldım bildiğiniz gibi, araç touring versiyonu ve donanım olarak rakiplerine göre çok fazla tatmin edici. Aracın kullanımı olsun konforu olsun her yönüyle çok memnunum. Şuanda yol bilgisayarımda gözüken yakıt değeri 9.6lt tabi bunun şehir içi hep kısa mesafelerde kullanılan bir aracın değeri olduğunu göz önünde bulundurmak lazım.

Aracımın eksi yönleri olarak söyleyebileceklerim;

1. Farların aracı kilitleyince veya stop edince kendiliğinden kapanmaması.

2. Egzozun çirkin görüntüsü (Mutlaka bir egzoz ucu gerekiyor) :)

3. Kumandadan sunroofun kapatılamaması.

Bu yazdıklarım çok önemli şeyler olmadığı için aracımın beğenmediğim hiçbir yönü yok diyebilirim. ;)

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabamın artıları

yol tutuş konusunda sınıfının en iyisi sonuçta bu araba focus ile aynı alt yapıya sahib ve ikiside sınıfının en iyisi

fren durma mesafesi ve ani frenlerde bana güven veriyor

performans olarak sınıfındaki araçlarla hemen hemen aynı bundan dolayı problem yok ama tek eksiği kağıt üzerinde geri kalması

yakıt tüketimine gelince şehir dışında 7.5 ve 6.5 gördüğüm oldu kütahya istanbul arası ama mazda3 yakıt tüketimi kullanıcıya göre çok değişiyor bunu belirtmeliyim babam arabanın başına geçince direk 8.5 8.0 uzun yolda  :D

şehir içinde sabit 8.5 bazen 8.2 görüyor trafiğin durumuna göre değişiyor

eksikleri

içeri biraz fazla ses alıyor ama japonların çoğunda durum böyle

koltuk kılıflarını beğenmiyorum daha iyi yapabilirlerdi

hız sabitleyicinin olmaması kötü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçla ilgili bence yazılması gereken diğer rakiplerine oranla en büyük artısı olan yol tutuşu ve güvenliği es geçilmiş.. yakıt tasarufu ve performans bir şekilde halledilebilir fakat, güvenlik ve yol tutuşu , kullanım keyfi ancak mazda gibi kaliteli markaların düşünebileceği bir şey .. tabii ki buna ne kadar problemsiz ve sorunsuz bir araç olduğunuda eklemeyi bir borç biliyorum çünkü 17 sene boyunca kullandığım hiçbir mazda beni yolda yüzüstü bırakmadı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Tüketim bilgilerini doldurmamıza yardımcı olurmusunuz arkadaşlar ? Eksik bilgiler ilk mesajda . LPG bilgilerini de bekliyoruz :)

Mazda3 AT için LPG bilgilerini sağolsun Murat ve Mustafa verdi. Aramızda manuel Mazda3 var mı LPG li kullanan ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 AT için LPG bilgilerini sağolsun Murat ve Mustafa verdi. Aramızda manuel Mazda3 var mı LPG li kullanan ?

Burak benim verdiğim değerler karakış ortamında alınan değerlerdir,bunların yazın dahada düşeceğini hatırlatayım. :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eksilerinden biri sedanlarda bagaj açmak için tutabileceğiniz yer yok kışın çok zorlanıyorsunuz özellikle.Yoğun kar ve buz olan bölgelerde sıkıntı yaratan diğer bi konu ise davlumbaz.Davlumbazları daha sağlam yapılabilrdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu bahsettiğin 2007  öncesi Mazda3 Sedanlar için geçerli .. Sonrasında var ama yanlış hatırlamıyorsam içten bir tutacak yeri yok kapatmak için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Yeni Mazda 3

Şehir içi sakin kullanım otomatik vites : 7.3 lt gösteriyor ortalama.

Geçenlerde İzmir - Aydın otobanında 100'e sabitledim ve ortalama 6.1 lt gösteriyordu bilgi ekranı. Klima kapalı olursa 5.1 lt gösteriyor.

Aracın hoşuma giden artı yönleri şunlar:

-direksiyon turu mükemmel. eskiden opel astra vardı onunla 2 defada döndüğüm yerden mazdayla 1 defada hemde ÇOK rahat dönebiliyorum.

-seriliği güzel ve yeterli bence. dip gaz yaptığımda duyduğum motor sesi de tatmin ediyor :) frenleride gayet iyi.

-iç mekan kalitesi çok güzel. (yeni megan ile karşılaştırmıştım ve kat kat fazla ondan)

-dış görünüşüde bence çok spor ve şık.

daha sayarsam uzucak zaten. kısaca memnunum araçtan yeterince :)

eksi yönleri bana sadece kapılarının ince ve hafif olması geliyor. satın alırken alternatif olarak yeni megane'a da baktığımız için onun kapılarına da dikkat etmiştim. bizimkinden baya bir ağır ve oturaklı. bizim japonun biraz basit kaçmış bence :) güven vermiyor.

şimdilik böyle. aklıma gelirse yazarım tekrardan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Arkadaşlar

Aracım Mazda 3 touring 2009 model. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. hafta sonu kullanıyorum su an km 4000 aldığımda 2500 idi. Ortalama yakıt 10.9 genelde sehir içi kullanıyorum. Bu oran cok yuksek degil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

  • Etiket tabanlı benzer içerikler

    • kuzey55
      Yazan: kuzey55
      son 1 aydır (ilgisi varmı bilmem ama havalar soğuduktan sonra) herzaman olmasada  ayda 3-4 kere benzinden lpg ye geçişte sorun yaşadım. aracı çalıştırıyorum hareket halinde benzinden lpg ye geçiş yaptığında bazen motor ışığı yanıp sönmeye araba teklemeye başlıyor. elimle benzine alıyorum benzinde gidiyorum araba ısınana kadar ısınınca elle lpg ye çevirdiğimse sorun yok. yada durduğum yerde aracın ısınmasını dolayısıyla benzinden lpg ye geçmesini beklersem yine sorun yok.. sadece araba soğukken hareket halinde benzinden lpg ye geçerken bu sorunu yaşıyorum. arabam 1.5 senedir bende yani geçen kış da bendeydi böyle bir sorun yaşamamıştım. nedeni hakkında fikri olan varmı?
    • dcdesign
      Yazan: dcdesign
      aracın 2. sahibiyim. aracın hakkında fazla birşey söylemeye gerek yok. mazda'yı bilen bilir. sorunsuz ve masrafsız bir araç. süspansiyon konusunda çok iddialı bir araç. 
       
      aracımın sadece şanzımanında kronik bir sorun yüzünden. komple şanzıman değişti. garanti kapsamı dahilinde. japonya'dan fabrikasından geldi. yani değişeli 4 ay oldu. şanzıman 0 diyebilirim. aracımdan çok memnunum. her konuda. yakıt ve masrafsızlık konusunda. aracın bakımları yetkili serviste yapılmıştır. boya ve değişen yoktur. sadece arka sol lastik değişti. buda patladığı için değişti. aracımı maddi durumlardan dolayı satmak zorundayım. malum borç içinde olan bir ülkeyiz. bu yüzden satıyorum. eğer durumum elverse hiç mi hiç satmayı düşünmüyorum. çünkü mazda'yı kullanan bırakamıyor. aracı alacak arkadaşa şimdiden hayırlı uğurlu olsun şimdiden. gereksiz yere aramayın. ciddi alıcıları bekliyorum. pazarlık payı yoktur...
       
      ARAÇ DONANIMI VE ÖZELLİKLERİ
      DERİ DİREKSİYON
      6.İLERİ VİTES

      ÇİFT YÖNLÜ DİGİTAL KLİMA
      ÇELİK JANT
      ÖN VE ARKA CAM REZİSTANSI
      ÖN ARKA ARA KOL DAYAMA
      ABS / EBD /ESP 
      YOL BİLGİSAYARI
      FONKSİYONEL DİREKSİYON
      GELİŞMİŞ ÇİFT GÖSTERGE PANELİ,
      VİTES UYARI SİSTEMİ
      HIZ UYARI SİSTEMİ
      8. AİRBAG
      ARKA PARK SENSÖRÜ
      GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
      ELEKTRİKLİ, ISITMALI VE KARARTMALI  AYNALAR
      YAĞMUR VE FAR SENSÖRÜ
      AYARLANABİLİR OPTİK FARLAR
      BLUETOOTH
      4 CAM OTOMATİĞi
      HİDROLİK DİREKSİYON
      NAVİGASYON
       USB/AUX
      TV, DVD VE DİVX OYNATICI
      YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ
      LASTİK HAVA BASINÇ UYARI SİSTEMİ
      UZAKTAN KUMANDALI MERKEZİ KİLİT
      IMMOBILIZER,
      İSOFİX
      YEDEK ANAHTAR VE KİTAPÇIĞI MEVCUTTUR
       
       
      ARAÇ TANIMI : 2012 MAZDA 3  1.6D SEDAN
      PAKET TANIMI : TOURİNG PAKET
      MOTOR TANIMI : 1560 CC 115 PS 
      VİTES :  6 İLERİ MANUEL VİTES
      YAKIT TÜKETİM : 4.2 LT ŞEHİR DIŞI / 4.9 LT ORTALAMA
       
       
      Detaylı Bilgi ve Resim İçin...
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-satilik-mazda-3-touring-2012-216623506/detay/
       
      Fiyatı: 51.000.-TL




    • Mümin
      Yazan: Mümin
      14.0:1 sıkıştırma oranına sahip benzinli motorları ile dikkat çeken Mazda, bu oranı 18.0:1'e çıkartmayı hedefliyor
       
      Avrupa Ar-Ge Şefi Kenichiro Sarutawari'ye göre Mazda benzinli motorlarının verimlilik oranlarını 2020'ye kadar %50 arttırmayı planlıyor.  Benzinli motorların şu anki verimlilik oranları %40'ı buluyor, 5 yıl içerisinde bu %60'a çıkartılacak. Bu verimlilik hedefine ulaşmak için homojen şarj basınçlandırmalı ateşleme teknolojisi (HCCI) geliştiriliyor. Bu sistemde karışım kıvılcım yerine dizel gibi basınçla ateşleniyor. Bu da kompresyon oranını 14.0:1'den 18.0:1'e çıkartmayı ve vuruntuyu önlemek için hassas bir yanma kontrolünü gerektiriyor. Hedef benzinli motorun daha temiz emisyonları ile dizelin verimliliğini biraraya getirmek. Skyactiv verimlilik programının bir parçası olarak Mazda aynı zamanda yakıt enerjisinin %30'unu tüketen, egzoz sisteminde kaybedilen ısıyı azaltmanın yollarını arıyor.
       
      Firma 2002 yılında Mazda 6'yı geliştirdiğinden beri verimlilikle ilgili şu anki politikasını oluşturmaya başlamıştı. Mazda 6 bu politikanın ilk nesliyken, CX-5 crossover ise 7. nesil olacak. Ar-Ge Şefi Kenichiro Saruwatari Skyactiv programının ana hedefinin değişmediğini, zaman zaman bir adım ileri götüren yeni teknolojiler ve materyaller eklediklerini belirtiyor.

       
      Mazda yakın zamanda Toyota ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklık sonucunda Mazda'nın bir plug-in hibrit modeli üretmesi bekleniyor. Ayrıca nenzinli arabaların da kuyudan tekere verimliliği ile elektrikli arabalarla yarışabileceğini ön gören Mazda, Skyactiv 2. nesil motorla ortalama bir model için yaklaşık 80g/km kuyudan tekere CO2 emisyonları hedefliyor. 3. nesil Skyactiv motorları bunu daha da ileri götürebilir. Mazda, kesin bir tarih vermese de 50gr/km kadar düşük ortalama kuyudan tekere CO2 emisyon değerleri uzun dönemde hedeflediğini de belirtiyor. 
    • vT
      Yazan: vT
      Geri görüş kamerası taktırdıktan sonra ekran önceden olduğu gibi net değil sanki. Eşim ve kardeşi de fark etti. 
      Aracı teslim alırken akşam üstü çok dikkat etmedim. Özellikle yazılarda bulanık gibi.
      Geri görüş kamerası taktıran var mı?
    • dcdesign
      Yazan: dcdesign
      Merhaba Arkadaşlar. 
      Aracımın arka kaportada ufak tefek çizikler vardı. mini yama ve boya için autoking'e verdim. dün teslim aldığım da herhangi bir sorun yoktu. Ama dün gece yarısı aracımı park ederken. geri görüş kamerasının çalışmadığını fark ettim. sabah olduğunda hemen Autoking'e geri döndüm. ve Sıkıntımı söyledim. elektirkçi bi arkadaş geldi. sigortalara baktı. heryerini kurcaladı. ama birşey daha fark ettik geri vites lambasıda yanmıyor. geri vites lambasını söktüğümüzde kamera çalışıyor. ama geri vites lambasını yerine taktığımızda yeniden çalışmıyor. ampul değiştirdik gene olmadı. Aranızda Elektronikçi veya Oto Müzik sisteminden anlayan arkadaşlar bana yardım ederse sevinirim. Mazda servisine gittim. Mazda Servisinde çalışan arkadaş eğitime gitmiş. haftaya dönecekmiş. benimde bu işi acil çözmem gerekiyor. Yardımlarınızı ve Önerilerinizi Bekliyorum... Şimdiden Teşekkürler Hepinize.

×
×
  • Yeni Oluştur...