Jump to content

Mazda 323 BH 1.5 1.8 (94-98 Familia-Lantis) Yakıt Tüketimi

blend
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benzinde mi 50kuruş? Bir de yakıtı nereden alıyorsunuz?

evet benzinde 50 kuruş. genelde opetten alırım. Hatta bu aralar çok daha fazla yakmaya başladı. 50 tl benzin ile 80-90  km gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 lt benzinle 80-90 km şaka gibi :) kesinlikle bir sorun var

benim araba biraz şakacı :D

daha öncede 4 tane mazda kullandım bunun kadar yakmadı. Ekincileri aradım 300 tl tutardiyor

Okadar veremem yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Aracı makineye bağlattık oksijen sensör arızası verdi. ÇAlışmama gibi bir sıkıntısı vardı o düzeldi. Mazda merserden ngk buji aldım. yakıt hissedilir oranda düştü. Ama yinede ne bileyim herhalde otomatik olduğu için manueldeki kıvraklığı vermiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 9 ay sonra ...

yakıt tüketimini açık hava filtresi etkiler

hava filtresi eğer soğuk hava almıyor ise yakıt tüketimi artar çünkü yanma odasına yeterli hava girmez kaputun içerisindeki sıcak havayı alır bu da araç enjeksiyonlu ise

beynin daha fazla benzin pompalayarak bu açığı kapatmasına neden olr

yakıt artar haliyle

ancak yağ değişim zamanınızı geçiktirmiyor

ve yağ değiştirirken basınçlı hava veya carbon clean ile motoru temizletmediğiniz

sürece motorda eski yağdan kalan tortular kalır bunlar bir nebze de olsa yeni koyduğunuz

yağın ömrünü kısaltır...

bu da yakıt artışına sebep olabilir...

sık bakım ucuz bakımdır unutmayın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhabalar.1998 model 1.8 O.V. aracımla ilgili yakıt tüketimi deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

Aracı alalı 1 ay kadar oluyor. Aldığımda motora bağlanan LPG sistemi Karbüratörlü araçlara bağlanan sistemmiş ve hava filtre hortumunu patlatmış. Ben sistemi sıralı sisteme çevirdim. Hava Filtre hortumunu değiştirdim ve sırasıyla şanzıman yağı, motor yağı, hava filtresi, yağ filtresi, bujiler, buji kabloları, 4teker (Continental conti premium contact 2), trgier seti olmak üzere bütün kayışlar vs.vs. hepsini orjinal değiştirip bakımlarını yaptırdım. LPG tankı max 25 litre alıyor. Sorun şu aracı aldığımda hiçbir bakımı olmamasına rağmen ve eski sistem LPG de iken bir depo gaz ile şehirlerarası 320 km gidiyordu. (Ortalama hız 90). Şu an son haliyle (yeni LPG sistemini taktıktan sonraki 5. depom) bir depo gaz ile şehirlerarası 260 km gidiyor. (Ortalama hız 90). Haydi buyrun burdan yakın. Anlam veremiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birçok önemli parça değiştirmişsiniz , buji, buji kabloları, triger seti, hava filtresi, şimdi bu değiştiğiniz parçaların orijinal olduğunu yazmışsınız , yetkili Mazda servisinde yaptırdıysanız eyvallah, aksi halde normal tamircide yapıldıysa yan sanayidir, aracınıza taktığınız bujilerin kodu ve de kullandığınız kabloların kalitesi çok önemlidir, ( hangi marka ve kodda buji taktınız, kabloları neden değiştiniz?) artı olarak  doch motora sahip olan aracınızın triger değişiminin çok hassas yapılması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam triger takıldıktan sonra sente ayarına varana kadar kontrolü yapıldı normal çıktı. buji kablolarını değiştirdim çünkü elektrik iletkenliğini ölçtü ve artık değişmesi gerekiyor dedi. bujiler ngk bkr5e-11 buji kablosu da USA olan.yan sanayi olacağına ihtimal vermiyorum çünkü yetkili servis değil ama Mazdanın Konyada eski yetkili servisi olan ustam parçalarını da tek tek göstererek tarif etti bu yan sanayi bu da orjinal diye. malzeme ve işçilik süper ayrıca garantili ancak durum anlattığım gibi maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer aracınızda katalitik konvektörlü ise doğru , yok değil ise NGK bkr5e kullanmanız gerekir. usa olması önemli değil orijinal sadece serviste olur, sanırım sizin probleminiz lpg ayarından biliyosunuz bu tip bakımlar vede hava filtresi değişimi sonrasında lpg ayarı gerekir, bence güzelcene bir lpg ayarı yaptırın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam egzost sistemine bakıldı. katalitik konvertörlü. buji ve buji kablosu da değiştiği için yeniden lpg ayarı yapılması gerektiği söylendi. lpg yi en son 10.04.2014 tarihinde tekrar ayarlattım. ama ölçme imkanım olmadı. en yakın zamanda tekrar tüketim değerlerimi yazarım inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin olarak düşünürsek ve de ortalama dediğinizden, karma tüketim yani şehir iç ve dışı karışık tüketim olarak 10 km de 1 ltr benzin yakmış gibi duruyor ve de bence çok ideal bir tüketim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Merhaba. 1998 model 1.5 familia manuel vites aracım tamamı şehir içi, Antalya Merkez'de 27 lt lpg ile 240 km gördü, ilk çalıştırmada lpgye geçmeden hareket etmedim. Daha önceki hesaplamamda 29 lt lpg ile 260 km gördüm. Yani 100 kmde 11.2 lt civarı lpg yakmışım. Açıkçası bana ziyadesiyle fazla geldi. Buji, buji kabloları ngk marka yeni takıldı, lpg filtresi yeni değişti. Bu değişimlerden sonra biraz düşmesinibeklemiştim ama düşmedi. Kullanım stili olarak da gayet sakin, 2500-3000 devir aralığında vitesdeğiştiririm. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum, iyi forumlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...