Jump to content

Sınırları Zorluyor Bu Mazda 3 :( siz olsanız ne yapardınız?

ercan_wrc

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evliliğiniz hayırlara vesile olur inşallah. Ben olsam benzinli araç düşünmezdim. Tabi aylık gelir durumunuz nedir,günde kaç km. yaparsınız bunları bilmiyorum ancak evlendikten sonra daha fazla arabaya bineceğiniz kesin. Birde mustakbel eşiniz de aracı sürecektir veya sürmek isteyecektir. Mazda 3 sizi yakıt dışında kesinlikle üzmez, 44-45 civarı 2. el temiz Mazda 3 dizel düşünebilirsiniz. Bazı "benim için önemsiz" donanım farkları var ama güvenlik ekipmanları aynı bezinli impressive modelleriyle. Jazz kim ne derse desin çok iyi bir araç, bende almak istemiştim, hatta mazda 3 ün yakıtını görünce pişman bile oldum diyebilirim, test sürüşü yapmıştım ve beğenmiştim,ancak fiyatı bence biraz yüksek.Size kalmış. Dizel bir focus, dizel mazda 3 veya dizel bir Octavia benim seçeneklerim olurdu. Test etmeden hiçbir aracı almayın.

Hem eksik kalan kredinizi ödeyeceksiniz, hemde benzin parası. Hesap kitap ortada. Hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hala zorlansamda 2.el araç almayı düşünmüyorum 1 kere alacağım sıfır olsun ve uzun seneler bineyim diye düşünüyorum.

değiniz gibi şimdiki aracım 108 binde olmasından da belli öyle çok km'ler yapmıyorum işede servisle gidip geldiğim için

o nedenle dizellere pek bakmadım zaten sıfır dizel almak istesem fabia falan var fabia ile jazz arasında da yine donanım hacim

bagaj vs farkı büyük. sanırım ayağımı yorganıma göre uzatıp jazz alacağım kararım %80lere çıktı. sizlerin farklı seçenekleri ve

yorumlarıda iyi oldu. iyikide sormuşum sizlere. sonuçta mazda süren adamlar cahil insanlar değil elit kesim olduğu belli.

zaten aklı çalışmasa mazda 3 almazlardı heralde :D

şaka bi bana dediğiniz gibi almakla bitmiyor yakıtı kaskosu trafiği bakımları derken yükselip gidiyor en güzeli sadece 10bin lira

kredi çekip 1 senede ödemek ve borçtan kurtulmak kaydı ile jazz almak en mantıklısı görünüyor. ki zamanında 2006 jazz sürmüştüm

konforu ve genişliği çok iyiydi diye hatırlıyorum. sadece ara hızlanmalarda motoru zayıf bulmuştum (1.4) şimdi motorda değişti

o sorunda ortadan kalkmış  ve donanım konusunda da oldukça zengin napalım kesmet bundan sonraki sıfır alacağım mazda 3 2016 falan model olur inşallah :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hala zorlansamda 2.el araç almayı düşünmüyorum 1 kere alacağım sıfır olsun ve uzun seneler bineyim diye düşünüyorum.

değiniz gibi şimdiki aracım 108 binde olmasından da belli öyle çok km'ler yapmıyorum işede servisle gidip geldiğim için

o nedenle dizellere pek bakmadım zaten sıfır dizel almak istesem fabia falan var fabia ile jazz arasında da yine donanım hacim

bagaj vs farkı büyük. sanırım ayağımı yorganıma göre uzatıp jazz alacağım kararım %80lere çıktı. sizlerin farklı seçenekleri ve

yorumlarıda iyi oldu. iyikide sormuşum sizlere. sonuçta mazda süren adamlar cahil insanlar değil elit kesim olduğu belli.

zaten aklı çalışmasa mazda 3 almazlardı heralde :D

şaka bi bana dediğiniz gibi almakla bitmiyor yakıtı kaskosu trafiği bakımları derken yükselip gidiyor en güzeli sadece 10bin lira

kredi çekip 1 senede ödemek ve borçtan kurtulmak kaydı ile jazz almak en mantıklısı görünüyor. ki zamanında 2006 jazz sürmüştüm

konforu ve genişliği çok iyiydi diye hatırlıyorum. sadece ara hızlanmalarda motoru zayıf bulmuştum (1.4) şimdi motorda değişti

o sorunda ortadan kalkmış  ve donanım konusunda da oldukça zengin napalım kesmet bundan sonraki sıfır alacağım mazda 3 2016 falan model olur inşallah :D

hayırlı olsun ben b sınıfı araç alacak olsam ne mazda 2 ne de jazz alırım çünkü mazda 2 nin içi çok basit çoook ucuz bir görüntüsü var jazzın da dış görünüşü çoook kötü geliyor bana yerinizde olsam illede b sınıfı alacaksam hem dış görünüş hem de iç görünüş olarak ortalama olan motor olarak da bence iyi olan punto evo tercih ederdim ama c sınıfı araç ve benzinli derseniz mazda 3 ü tek geçerim

isterseniz punto evoya da bakın derim hemde dizel bile alırsınız uygun fiyata şahsen b sınıfı bir araca saray olsa 37000 vermem ben hemde benzinli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun ben b sınıfı araç alacak olsam ne mazda 2 ne de jazz alırım çünkü mazda 2 nin içi çok basit çoook ucuz bir görüntüsü var jazzın da dış görünüşü çoook kötü geliyor bana yerinizde olsam illede b sınıfı alacaksam hem dış görünüş hem de iç görünüş olarak ortalama olan motor olarak da bence iyi olan punto evo tercih ederdim ama c sınıfı araç ve benzinli derseniz mazda 3 ü tek geçerim

isterseniz punto evoya da bakın derim hemde dizel bile alırsınız uygun fiyata şahsen b sınıfı bir araca saray olsa 37000 vermem ben hemde benzinli

Haklısınız aslında ama işte fiatın araçlarına güvenemiyorum çok problem çıkartıyorlar ve kalite bazında da düşük malesef :(

full dizel puntolar 33bin lira arada 5binlira fark var ama alıpta problemler çıkıp araçtan soğumaktansa jazz alıp kafam rahat almayı tercih ediyorum. yoksa clio var dacia var linea var fabia 1.2 var B sınıfına düşünce seçenek çok

ama kalite 400lt bagaj panoromik cam tavan geniş iç hacim diyince özelliklede genişlik ve bagaj diyince jazz yine ağır basıyor.

mesela sizde mazda 3 parasına accent linea dacia fluence peugeot  alabilirdiniz

ama neden mazdayı seçtiniz kalitesi için bende aynı düşünüyorum işte :)

neyse bakalım hayırlısı olsun tabii gidip yinede almadan önce bunlarıda test edeceğim körü körüne gidip hemen jazz almayacağım. ama şuan aklıma yatan tek araba B sınıfı olarak jazz

C sınıfı olarak mazda3 cruze

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim ort. 6,8-7.0 lt/100 km. Daha çok çevreyolunda kullanıyorum ancak şehiriçinde daha sık kullandığımzamanlarda da ort. 7.2'yi geçmiyor. Şehirdışı 7.5 lt yaktığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tabii ort. 180 km hızla giderseniz o ayrı. O zaman tüm arabalar zaten çok yakıyor. Yakıt konusunda düz vites için söylüyorum, fazla korkuyorsunuz. Ben de bundan önce 2006 1.6 corolla kullandım. Bilirsiniz toyotolar az yakan araba diye bilinir. Yakıt konusunda Mazda 3'ün toyotadan farkı yok. Belki yeni model bir aracın daha az yakması beklenebilir, ama performansına göre bu yakıt iyi.

Bu arada siz işyerine servisle gidip geliyormuşsunuz, arabayı daha çok uzun yolda kullanacak gibisiniz, yaptığınız yıllık km. de az. Bakım masraflarından da çekiniyorsunuz. Bu nedenlerle kesinlikle dizel tavsiye etmiyorum. Jazz güzel araba, kaliteli, ama jazz ile gezerken yanınızdan bir mazda 3 geçerse jazz eskisi gibi gözünüze çok da hoş gelmeyebilir. Benim size tavsiyem arabanız varken acele etmeyin, şu evlilik işlerini atlatın, önünüzü görün, biraz daha biriktirin ve mazda 3  ya da c segmenti başka bir araç alın. 5-6 yıl binmeyi düşünüyorsunuz, B segmenti sizi bir kaç yıl sonra tatmin etmeyebilir. Naçizane önerilerim bunlar. Hakkınızda hayırlısı olsun. Şimdiden mutluluklar dilerim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Murat KIRBOĞA

Güzel kardeşim, böyle durumlarda akıl veren çok olur. O zaman bir de benim tavsiyemi dinle :)

Biliyorum yeni başlangıçlar güzel oluyor, yeni bir araba ile mutluluğunuzu taçlandırmak istiyorsunuz ama;

1. Sakın ama sakın altınlarını satma. Hele araba için sakın satma, bu devirde sen hiç altın satıp araba alan duydun mu Allahaşkına?! Deli deli olma...

2. Bence önce bir evlen, evlilik hayatını yaşamaya başla, hayatı bir de öyle dinle ve anla...

3. Çok masrafınız olacak, araba dediğin kara delik, yer babam yer, bunu sen de biliyorsun.

4. İleride inşallah çocuğunuz da olacak onun için B sınıfı ufak gelmeye başlayacak. Yani yeni alacağın B sınıfı 3-4 sene sonra ihtiyacı karşılamamaya başlayacak. Bunu bil...

5. Yeni C sınıfı desen başa dönüyoruz, çok masraf olacak, altınlar falan. sakın diyorum...

Bu nedenle benim tavsiyem;

Madem arabanı değiştirmek istiyorsun ki ben bekle diyorum. Arabanı sat, üstüne 10 bin kredi çek. Güzel, efendi, sedan, 2. el bir araba al. İleride kendinde gücü hissettiğin an kralını alırsın.

NOT: Bunu çoğu kimse söylemez ama limitlerini zorlayarak sıfır araba alan herkes biraz da olsa içten içe pişman olmuştur.

Kolay gelsin... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat abi ve emre arkadaşım öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Murat abi altınları satmak derken tabiki bilezikleri satmam onları sadece ev alırken satarım yoksa değil mazda 3 isterse rx-8 alacak olsamda satmam. benim satacakların ufak altınlar çünkü koyacak yer yok evde hiçbir şekilde altın tutmam bankaya kasa açacağım.

velasıl kelam uzun lafın kısası 15 bin benim araba 10bin kadar evlendikten sonra 3-4 aylık sürede biriken ve altınlar diyorum 10binde kredi çekersem ancak 35bin ediyor. o paraya sıfır geniş kaliteli donanımlı jazz geliyor. ve sizlerin dediği gibi ne çok para verdim diye pişmanları oynamak nede keşke şu donanımda olsaydı keşke şu araba olsaydı dememek için bu kadar araştırıyorum herşeyi. jazz'a sığmama gibi bir durum olacağını sanmıyorum neden derseniz şu videoyu seyretmenizi öneririm (2inci sıradaki reklam videosu)

http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=jazz&page=Videolar

ama dediğiniz gibi hele bi evlenelim aracı satalım gelen para gelsin 1-2 ay geçsin giderler belli olsun ona göre bir ayarlama yapacağım. baktımki 35 bin de zorlarsa beni dediğiniz gibi 2008 falan mazda 3 bakabilirim ozaman. benim tek düşüncem sıfır pıtır pıtır gidecek sağlam sorunsuz kaliteli yakıtı düşük ve donanımlı araba.

pişman olmayacağım bir karar verebilmek adına burada sizlerle duygularımı paylaşıyorum ki ilerde ben bunu düşünmemiştim tüh demeyim. zaten kararımıda  verince alırsam eğer jazzı tük demem çünkü düşüncem "sıfır aldım" "param buna yetti" "o paraya alınacak en iyi donanımlı yakıtı az kaliteli sorunsuz aracı aldım" derim. bunu diyebilmek adına enine boyuna burada tartışıyoruz. :)

ugur bey;

punto iç ve dış tasarımda gayet güzel hoşuma gitmiyor değil bagajı 275lt jazzda 400lt + sihirli koltuklar var yakıtı daha iyi jazza göre ve dizel bile alınabilir.

ama genel anlamda fiat kullanıcılarından çok şikayet okuyorum. mesela aklımda kalan birisini söyleyim yağmur sensörü devreye girdikten sonra silecek çalışıyor sonrasında birdaha 30sn boyunca ne manuel nede sensörle çalışmıyor bu her kontağı kapatıp açınca tekrar yaşanıyormuş. ve 1-2 kişide yaşanan değil kronik olarak birçok araçta böyleymiş.

böyle şeyler beni araçtan soğutur ozamanda derim ki 32 vereceme 35e honda alsaydım da bunlar olmasaydı...yinede inceleyeceğim evoyu ama jazzın iç geniş ve ferah tasarımı insanı cezbetmeye yetiyor. bu arada yağmur sensörü far sensörü c.control falan full pakette bile ekstraya giriyormuş evo ve asist kit alınca dahil oluyormuş. ozamanda hespaladım 40-41 bine çıkıyor fiyatı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de evlendikten sonra aldım mazdayı. Sınırlarımı sonuna kadar zorlamadım ama, arkadaşların dediği gibi biraz zorladım diye de hiç de pişman olmadım. İyi ki de kıymışım paraya basmışım mazdaya. Canavar gibi araba valla, görüpte beğenmeyen binipte imrenmeyen yok...

Hepsini geçtim sürerken gerçekten zevk alıyorum ve kendimi güvende hissediyorum... Eğer gelir konusunda garanti bi yaşamın varsa parayı çok da düşünme derim, bu yaşa birdaha gelmeyeceksin, ev vs de illa hemen olacak diye birşey yok bence, hele ki memursan ve tayin ihtimalin varsa...

Bu arada bir iki ay içinde gelir gider durumunun netleşmesi pek mümkün olmuyor çünkü yeni ev olduğu için ve yeni evli bi çift olduğunuz için daha uzun bir süre evinizin eksikleri pek bitmeyecek :)

Benim şimdi ki hedefim hazır izmirdeyken iklim olarak uzun zaman müsait olmasından dolayı racing bir motor (asıl gerekçem işe gidip gelirken kullanmak için bir araç, arabayı eşime kaptırıyorum genelde); ileride de rx-8 veya o tarz bir ikinci arabaya sahip olmak...  Haa bunları niye beyan ettim; yukarıda ki fikirlerin sahibi insan profili biraz daha net olsun, size uyarmı anlayabilesiniz diye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...