Jump to content

LPG Zararının Maliyeti

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim aracım 2004 model 122000 kmde,33000 kmdir lpg ile kullanılıyor.Geçenlerde güvendiğim bir lpg ustasına gösterdim,sorun başlamış dedi.Şu anki sorun motor üzerindeki titreme bunu kendiniz deneyebilirsiniz kaputu açın motor üzerindeki anormal titreşimden anlarsınız.Bir süre sonra titreşim artıp motorun dengesiz çalışmasına dönüşüyormuş.Maliyet 1500-2000 arası olup magnezyumlu sübap kapakları çelik olanlarla değiştiriliyormuş.Bu sorun mazda 6,chevrolet bazı modelleri ve opel insignia'da da varmış.Sorunu çözmeyen ama geciktiren ısınmayı azaltan lpg katkıları olabilirmiş(tabi iş işten geçmeden).Bide BRC ve Prins'de lpg ile giderken motora arasıra benzin püskürtebilme ayarı varmış.Sonuç olarak lpg sadece kmde az yakmak değil toplam maliyet üzerine ortalama 50000 kmde 2000 tl eklemek de gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 129
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

22

• Fotifoti

10

• dakyildiz

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Titremenin bir çok sebebi olabilir (motor kulakları gibi..) ustanız sorunu nasıl lpg'ye bağladı  acaba kompresyon basıncını  daha önce ölçmüşmüydü? Motoru çok sıkıştırmamak gerekiyor aslında şehir dışında lpg ve benzinin birbirinden çok farkı yok (bastıktan sonra) o yüzden dediğiniz gibi belli bir devirde benzin püskürtmesi için ayar yapılmalı (Bu özellik BRC'ye has değildir bir çok lpg kitinde vardır ama BRC bu konuda iyi reklam yapıyor:) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

brc türkiyede üretiliyormuş, reklama ağırlık veren ürünleri nedense sevmem. bir yaşlı amca dan duymuştum ; malını övenden kaç, övmeyenin malını al diye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar aranızda lpg ile 100000 km yi hasarsız geçen oldu mu? bende bu yakınlarda brc lpg taktırdım vsr mi vrs mi bi ayar yaptılar 3000 devirden sonra %20 benzin kullanıyorum.3000 devir aslında çok düşük 100 km yi geçince %20 benzin lıkır lıkır gidiyor.ama napalım bi taraftan da tırsıyoruz subaplar gidecek diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar sanırım burada ''işte  80 bin km yok 100 bin km oldu lpg kullanıyorum hiç sorun yok''  diyebilecek kimse yok sanırım :( :( :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki aracım olan 2000 model mazda 626 aracımla 60 bin km lpg kullandım (hiç bir özen göstermeden-sürüş anlamında), hiç bir sorun çıkarmamıştı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar sanırım burada ''işte  80 bin km yok 100 bin km oldu lpg kullanıyorum hiç sorun yok''  diyebilecek kimse yok sanırım :( :( :(

Malesef bunu söyleyebilen birisine rastlamadım.

Önceki aracım olan 2000 model mazda 626 aracımla 60 bin km lpg kullandım (hiç bir özen göstermeden-sürüş anlamında), hiç bir sorun çıkarmamıştı...

Mazda 626 lar LPG ile çok daha uyumlu idi, yeni araçalar ile kıyaslamamak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim 626 150bin gitti sanırım . Arkadaşın nissan primera 120bin gitti . Ama güncel modellerde o kadar yol yapan yok aramızda . Benim araç ilk günkü gibi gidiyor şuan ama nereye kadar gider bilmem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

lpg ye çamur atanlar kazık yemeye devam etsinler diyorum.

arkadaş yukarıda yazmış 2850 liraya servisin yapacağını 550 liraya halletmiş. hadi olsun 1000 olsun.Ben lpg ile 35000 km yaptım sorun yok Allaha şükür. yolda kalana kadar devam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lütfen yorumlarda kullandığınız kelimelere dikkat edin.

Bu konuda riskler de kazanımlar da belli. Herkes ne isterse onu yapmakta serbest. Biz sadece gerçekleri ortaya koyuyoruz ki sonradan kimse farkında olmadığı bir risk ile karşılaştığında pişmanlık duymasın.

Ben eski aracımda ( 2004 Mazda6 ) LPG kullandım ve bir daha da kullanmayı düşünmüyorum. Kendimce sebeplerim de var. Konu sadece kâr - zarar meselesi değil çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm arkadaşlar

lpg enjektörlerinden motora giden hortumlarının uzun veya daha kısa olmasının bir etkisi varmıdır bu subap arızasına.sanki bir yerde o hortumlar ne kadar kısa olursa o kadar iyi olur diye okumuştum

Cvp yazma zahmetinde bulunan herkese şimdiden teşekkürler...kazasız sürüşler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tanıdığım birinde teleflex marka tüp var, araç toledo, tüp takılırken manifold sökülmüş, tüpün parçaları onun yerine takılmş. aracın benzine göre çekiş kaybı % 2 denilmiş. 2009 dan beri tüplü ve 60000 km den fazla yol yaptı. ama mazdanın enjektörlerini bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

arkadaşlar lpg montajında en önemli nokta lpg nin manifolda verileceği deliklerin benzin enjektörlerine açok yakın açılması ve bu bağlantı hortumlarının çok kısa olması gerekmektedir.aksi takdirde kalkışta zayıflık ve ara kesiklik problemi görülmektedir.manifold tam yerinden delindikten sonra lpg nin araca zarar verme ihtimali yoktur.problemler yanlış montaj kaynaklıdır.kalkış problemi olanlar,arıza lambası problemi olanlar ve kesiklik sorunu olanlar manifoldarın delindiği noktayı kontrolettirsinler.çoğunda delme noktasının enjektörlerden uzak kaldığı görülecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşaallah benim aracın lpg'si 50.000'i devirdi.Çok da kayda değer bir sorunla karşılaşmadım.Ya da ben fark etmedim.(arabadan pek fazla anlamadığım için)İnşallah da çıkarmaz.Ama satmayı düşünüyorum yükseltmek için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşaallah benim aracın lpg'si 50.000'i devirdi.Çok da kayda değer bir sorunla karşılaşmadım.Ya da ben fark etmedim.(arabadan pek fazla anlamadığım için)İnşallah da çıkarmaz.Ama satmayı düşünüyorum yükseltmek için.

Konuyla ilgili olmayabilir ama; yükseltmek için Mazda 6 tavsiye ediyorum... Şiddetle...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

2006 Mazda 3 1.6 Comfort düz vites aracıma 21500 km de BRC marka LPG taktırdım, şu anda 115000 km deyim, Allaha şükür hiçbir problem çıkarmadı. Ankarada LPG fiyatları daha ucuz olduğundan tüketim fiyat olarak neredeyse benzindekinin yarısına geliyor.  Bu arada ben motoru deldirmeyip LPG sübaplarının montajını silindire giden  hava kanallarına yaptırmıştım.

Bir ara kalkışlarda ve düşük devirlerde 1000-1500 arası silkeleme yapıyordu araba. Bujileri değiştirince hiçbir sorun kalmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...