Jump to content

2012 Model Makyajlı Mazda3 ler Türkiye yollarında

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

RVM, Koltuk ısıtma, Park Sensörü, Cruise control..etc...?

sadece Sun-roof yok.

Eh işte herşeyi yaparsın bir kalem eksik kalır ondan da pürüz çıkar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 55
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• esesmaniac

6

• emregc

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Her zaman söylerim... Mazda müşterisi kıl müşteridir diye. Bu Mazda gibi markalar için geçerli bir durum. Mazda müşterisi genellikle "hızlı" alıcı değildir, daha fazla irdeler, daha çok araştırır...

:D :D ama makul olan da bu sanirim. Kontrol kalemi alirken de fiyatindan kalitesine bakiyosun "lan gebertmesin prize sokunca " diyerek ))  abs,esc bilmemne.. illaki onemli ama 4 teker uzerinde yuruyen metal yigini neticede araba dedigimiz sey )) demekki biz mazdacilar hem kendimizi ,hem ailemizi, hem fiyakamizi hem de cebimizi dusunen akli basinda bireyleriz.. aferin bize :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 6 ay önce araç alırken paramı masanın üzerine koydum. Daha sonra da bu paranın alabileceği en iyi aracı araştırmaya başladım. İbre Mazda'yı gösterdi. Reklam yapmayan, yedek parça stoğu neredeyse bulunmayan, servis ve satış ağı yaygın olmayan, diğer markalara oranla bilinirliği az bir markanın avantajlı fiyat politikası izlemesi son derece akılcıydı ve beni de bu aracı almaya yöneltti. Şimdi fiyatlar Opel, Ford, VW gibi rakipleri ile yakın seviyede. Şu anda 6 ay önceki durumda olsaydım bu aracı yine beğenir ama alamazdım.

Örnek de vereyim sonra atıyorsun demesin kimse. Mevcut durumda Opel Astra Classic otomatik dizel 45.000TL liste fiyatı ile daha makul bir seçenek. Özellikle İstanbul trafiği için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serdar bey istedikten sonra o kadar uygun araçlar çıkabilir ki, ama konu aynı donanım ile aynı veya daha uygunu varmı meselesi. Biz yok biliyoruz var diyenler Marka-Model-Donanım ve fiyatı ile örnek versin bizde bilgilenelim diyoruz sonra asabileşiyorlar :)

Opel aracım var 2 arkadaş aynı zamanda almıştık, parça stoğu yok dediğiniz Mazda'dan daha fazla acı çektirdiler15-20 gün bekleterek . Pahalı dediğiniz Mazda'dan daha pahalı parçaları, Servisi aralığı fazla cebimizden neden 2 kere servis ücreti çıkıyor diyenlerden daha fazla periyodik bakım ödeniyor1 seferde Opel'de. Yani kısaca kimse düzgün araştırma yapmadan daha 2.mesajında burda yağdırmaya başlıyor. Daha 2012 liste fiyatları açıklanmış anahtar teslim fiyatlar belli değil, bu şekilde bile Opel'in aynı donanımlı aracından daha uygun .

Valla pek fazla parça değişimi yapmadığım, stop ve ayna dışında değişim olmadığından ki onlarda da beklemeim hiç, hiç parça sıkıntısı ve servis sorunu yaşamadım... Ancak yinede de Mazda müşterisinin parçası pahalı, servisi yok, 2. eli zayıf gibi abuk gerekçeleri görmezden gelerek bu arabayı almasının ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum... Bu gerekçelerin yersiz olduğu alındıktan sonra daha net ortaya çıkıyor ancak yine de bizdeki en bilinçli müşterinin bile doğrudan ilişkisi olmamış ise Mazda hakkında fiki ancak bu kadar...

Mazda önce bu 3 olumsuz fikri silmeli Tüketicilerin kafasından... Zaten bunlardan başka bahane de yok mazda almamak için... Şu anda tek gerçek bahane fiyatlar oldu maalesef ki Edarguner' in dediği gibi liste fiyatı üzerinden makul bir satış fiyatı belirlenmez ise bu yıl da MAzda için kayıp yıl olacaktır kanaatindeyim... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar neyi tartışıyoruz, adamlar açık açık Türk Tüketicisini öpüyorlar,

2009 ötv indirim öncesi civin premium 35 bin TL

ötv indirim sonrası 38 bin TL, ineceğine çıktı,

2009 haziranda Leon aldım, 33 bin TL,

2011 de sattım, martta 42 bin e full Mazda 3 aldım, o dönemde baz model 1.2 tsi plastik içi jetta da aynı paraydı.

Mazda bakımı 200 tl (on bin), leon bakımı 380 tl. Mazdada parça falan pahalı değil, bakım hiiiiç pahalı değil, kuruntu sadece, yıl 2008 eski kasa mazdamın bakımı 140 tl, yetkili servis, corsa bakımı 500 tl vermişti arkadaş.

Sorun Türk Tüketicisi tepkisiz, adamlar 30 bine sattığı arabayı, 2 yıl sonra 50 bin tl yapıyor, ama gidin vw e halen sıra bekleyerek golf jetta alacaz die birbirini yiyo insanlar. 43 bine polo alabiliyorlar. tüketmeyin neler oluyor, avrupada kriz yaşayan firmalar, türkiye piyasasından parayı vuruyorlar. Ayıptır Günahtır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Europe Başkanı ve Ceo'su Jeff Guyton, selefine nazaran iyileştirilen 2012 Face Lift (FL) Mazda 3 ü tanıtıyor

Mazda Europe Tasarım Merkezinden Tasarım Şefi Peter Birthwhistle Mazda 3 Face Lift tasarım iyileştirmelerini anlatıyor

Mazda Europe ARGE Başkan Yardımcısı Hiroyuki Matsumoto şaside yapılan iyileştirmeleri anlatıyor

Mazda Europe ARGE Müh. Frederic Hartnick FL Mazda 3'ün Aktif Pasif Güvenlik özelliklerini anlatıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ikisinin de Avrupa merkezleri Belçika'da..

Çok bilmiş :D

Mazda Motor Europe GmbH

Hitdorfer Strasse 73 D-51371, Leverkusen Germany

49-2173-9430

İstiyorsan telefon aç sor :D

Belçika'da olan ana depo :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mirai'lerin donanımları http://www.mazda-tr.com/buying_mazda/specifications_prices/mazda3/mazda3/  adresinde yer almıyor..  Sadece e-broşür halinde mevcut .

Merak ettim de çok kolay bulunur bir yere koymamışlar.

geçenlerde vardı Burak abi.sipariş olmayınca vazcaymış olabilirlermi ?düz vites hatchback benzinli de şuan için gelmiyormuş dedi eskişehir ve denizli bayisi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya geçen sefer ben yerini bulamadım ya da artık koymuşlar ;

http://www.mazda-tr.com/showroom/mazda3/specs/

Kısaca Impressive ile Mirai arasındaki 3 fark ;

17" alüminyum alaşımlı jantlar ve 205/50R17 lastikler

Adaptif Ön Far Sistemi'ne sahip bi-xenon ön farlar, ön far yıkaması ve otomatik yükseklik ayarı

Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

niyeki yeni motorlar henüz gelmediki, skayactive teknoloji değil bu araçlar normal daha önceki mazda motorları kullanılıyor. yani seste pek değişiklik olmaz ki öğrendiğime göre skyactive motorlar daha verimli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...