Jump to content

Mazda3 Otomatik Şanzıman Arızası

KOB28
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aslında mazda servislerindeki ustalar araçlarımızın sorunsuzluğundan dolayı işçiliklerini kaybetmişler.bende 2 kere servise gittim tekerde ses var diye eli boş döndüm. Sanayideki ustayada söyler söylemez adam daha bakmadan nokta atışı yaptı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 92
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

17

• metcev

9

• domestos

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Aslında mazda servislerindeki ustalar araçlarımızın sorunsuzluğundan dolayı işçiliklerini kaybetmişler.bende 2 kere servise gittim tekerde ses var diye eli boş döndüm. Sanayideki ustayada söyler söylemez adam daha bakmadan nokta atışı yaptı.

araçların sorunsuzluğu nedeni ile servisteki ustalar işçiliğini kaybediyor.ancak tekerde ses olduğu sorunu ile servise gidiliyor.tekerde ses olması bir sorun değil midir?bu sorun servise yansıtılmamışdır.bu bir çelişkidir.nihayetinde özel serviste sorun tespit edilmiş ve çözülmüş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek istediğim servislerin durumu, mazdanın sorunsuz olmasından kaynaklanmıyor, göründüğü kadarı ile servislere biçok sorun ile gidiliyor, ama çözüme ulaşamayanlar oluyor.normalde olmayan ama sonradan ortaya çıkan, teknik, konfor ve sürüş zevkini törpüleyen her şey bence bir sorundur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İbomaz ne demek istediğini pek anlamadım.o gün senle beraber mi gittik servise neyin kafasını yaşıyosun?

İbomaz ve yaşadığı kafa forumda istisna Onur... İdare et, ne demek istediğin açıkça ortada ama karşındaki İbomaz olunca durum başka.

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İbomaz ve yaşadığı kafa forumda istisna Onur... İdare et, ne demek istediğin açıkça ortada ama karşındaki İbomaz olunca durum başka.

:D

Ne bilim abi birden hönk oldum çözemedim.olaya bi expert gibi yaklaşınca şaşırdım biraz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence ilk bakıma gittiğinizde yağı eksik görüp yağ eklemiş olabilirler. çünkü ilk bakımda bütün her şey gözden geçiriliyor. usta yağı neye göre nasıl eksik gördüyse yağ eklemiş olabilir. bunun yağ fazlalığından başka bir mantığı yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ fazlalığı değil. 10 bin bakımında sadece şanzıman yağını kontrol ettik bir sorun yoktu. Bakımlarda baştan sona aracın yanındayım. Şanzımana yağ eklemedik.

Yağ attıktan sonra ( 15 bin km ) yağ durumuna baktık eksilmişti ekledik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakınız ben sorunu anlattım size sizin aracınızın bir hava yapma problemi var, aynı radyatördaki suyun basınç olşturduğu gibi yağda ısınınca basınç oluşturur, radyatör bu basıncı kapaktan veya genleşme kabından atar ,  hatta bu motor yağında bile oluşur vede bu basıncı emmek için hava filtresine bağlı bir basınç emen hortum olur, sizin yağ soğutma radyatörünüz ayrı ise bu basıncı atacak bir ekinman vardır vede eminim sizin bu yağ atma sorununuz bu basınçtan kaynaklıdır aracın yağ soğutma sistemi ya bir yerden hava alıyor olabilir, radyatör veya patlak bir hortum yada basınç tahliye işlemini yapan ekipmanda bir sorun var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakınız ben sorunu anlattım size sizin aracınızın bir hava yapma problemi var, aynı radyatördaki suyun basınç olşturduğu gibi yağda ısınınca basınç oluşturur, radyatör bu basıncı kapaktan veya genleşme kabından atar ,  hatta bu motor yağında bile oluşur vede bu basıncı emmek için hava filtresine bağlı bir basınç emen hortum olur, sizin yağ soğutma radyatörünüz ayrı ise bu basıncı atacak bir ekinman vardır vede eminim sizin bu yağ atma sorununuz bu basınçtan kaynaklıdır aracın yağ soğutma sistemi ya bir yerden hava alıyor olabilir, radyatör veya patlak bir hortum yada basınç tahliye işlemini yapan ekipmanda bir sorun var.

bir kaç kişi daha yaşamış aynı durumu. hepsinin mi araçları hava alıyor? hortumu patlak? yada ekipmanın birinde bir sorun var?

arkadaşın dediği gibi şanzımanın yağ seviyesiyle hiç oynanmamışsa demek ki arabalarda kronik bir sıkıntı var. bu arabada da mı dizel psa motoru var yoksa? :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana servisin verdiği cevap saçma geldi. Yüksek süratlerde bu tarz bir ısınma mantık dışı. Bende 2006 mazda 3 dynamic Auto var. Yakın zamanda Ankara-Samsun-Sinop filan yaptım ve ortalama 160 km ile gezdim. En ufak sorun yaşamadım. Başka servislere de sormanızı öneririm.

geçmiş olsun!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servisin söylediği cevap banada çok saçma geldi, eğer servisin söylediği doğruysa bu arabada kronik bir sorun olduğunu ortaya koyar ki bunu da çözmek kesinlikle mazdanın işi, bakalım ne cevap verecekler , merakla bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir kaç kişi daha yaşamış aynı durumu. hepsinin mi araçları hava alıyor? hortumu patlak? yada ekipmanın birinde bir sorun var?

arkadaşın dediği gibi şanzımanın yağ seviyesiyle hiç oynanmamışsa demek ki arabalarda kronik bir sıkıntı var. bu arabada da mı dizel psa motoru var yoksa? :sopa:

Birkaç kişide olabilir lakin genel bir durum gibi gelmedi bana , böle bir hata daha önce dediğim gibi geri çağırmayı gerektirir vede şikayetçi olmaya bile gerek yoktur bu tip durumlarda. psa motor kullanımının ne gibi eksileri varki sayın apojitsu ? bir önceki kasada böle bir sorun olmamış, gerçekten ilginç bir durum, servisin cevabıda ilginç, yeterince soğumyamıyor, cevaba bak, soğuyamıyosa soğutabilecek ekipmanı tak kardeşim,  böle binilecek değilya bu arabaya, sana bişey sölimmi böle cevaplara varya ben çok kızarım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Türkiye' ye sorunu bildirdim. Bakalım ne zaman dönüş yapacaklar. En son 2012 eylül ayında şanzıman yağı için aramıştım hala dönecekler :D

444'lü numarayı aradıysan, geri dönüşü ancak torunlarına yaparlar.

Mazda TR ile benim şu güne kadar başarabildiğim tek haberleşme yöntemi  0 216 430 70 02'ya faks göndermek ve faksı gönderdikten hemen sonra sekreterlerini arayıp faksın alındığının onayını almak şeklinde olmuştur. Ayrıca faksı mutlaka muhatabına göndermek gerekiyor. Bu işin muhatabı Volkan Özkan Bey. Faks mesajını kendisine göndermen gerekiyor. Başkasına gönderirsen, nasıl olduğunu bilmiyorum ama, faks bir şekilde kayboluyor.

2 yıllık tecrübem bana bunları öğretti.

Sabırlar dilerim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Turkiye'den bugun donus yaptilar. Araci yarin sabah Mazda Haldiz'a goturecegiz. Bakalim insallah sonuclanir.

Aracla cok fazla oynamalarini da istemiyorum aslinda diger yerleri bozma ihtimalleri yuksek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Turkiye'den bugun donus yaptilar. Araci yarin sabah Mazda Haldiz'a goturecegiz. Bakalim insallah sonuclanir.

Aracla cok fazla oynamalarini da istemiyorum aslinda diger yerleri bozma ihtimalleri yuksek :)

Haldızlar da öyle bir ihtimal görmüyorum, Fahrettin bey üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır... Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haldizlara soylenmis bir soz degil abi ben aracimi da oradan aldim, genel servis yapisi ile alakali bir durum. Sonucta periyodik bakim degil otomatik sanziman soz konusu ve bu konuda hic bir servisin tecrube sahibi oldugunu dusunmuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haldizlara soylenmis bir soz degil abi ben aracimi da oradan aldim, genel servis yapisi ile alakali bir durum. Sonucta periyodik bakim degil otomatik sanziman soz konusu ve bu konuda hic bir servisin tecrube sahibi oldugunu dusunmuyorum.

Evet haklısın, çok sık arıza vermediği için tecrübe sahibi olmayabilirler ama yılların işletmesi hata payının minimum olacağını düşünüyorum...

İyi diyelim, iyi olsun.  :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Mazda dan benide aramışlar tabi iş yoğunluğundan telefonu duymadım, çağrıyı sonradan gördüm.Muhtemelen benide servise çağıracaklardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...