Jump to content

Mazda3 Otomatik Şanzıman Arızası

KOB28
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 92
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

17

• metcev

9

• domestos

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Buradan su sonucu cikarmak lazim; siradisi konularda Mazda TR ile iletisime gecmek her zaman en iyisidir. Size bu kadar kisa surede donmus olmalarina ayrica sevindim. Ama ben de Pir`i musteri iliskilerini gelistirmeleri konusunda cok doldurmustum.  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Mazda dan tekrar aradılar ve kendi tercih edeceğim bir servise gitmemi söylediler,Tabi bunu söylerken Eskişehirdeki servisin adını bile anmadılar demek ki onlarda umudu kesmişler.Şimdi işi gücü bırakıp Eskişehire yakın iyi bir servise gidecekmişiz. Hal böyle olunca iş başa düştü.Sorunu kendim çözeceğim.İhtiyacım olan biraz bilgi,1-Otomatik şanzıman karterinin,motor yağı karteri gibi boşaltma tapası varmıdır.2-Bu boşaltma tapası varsa 2010 Mazda 3  için nekadar o.v. yağı akmalıdır.Farkı böylece bulup eksik varsa tamamlayacağım,yok çıkan yağ normal seviyede ise fabrikasyon bir hata olduğu anlaşılacak.Sonrasında da takip edip sorunun tekrarlayıp tekrarlamadığını görürüz umarım.Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın metcev siz müdahale ederseniz bu iş çıkmaza girer, götürün ilgili bir servise onlar boşaltsın vede kontrol etsinler , hem yağın durumunu kontrol etmek için yağı boşaltmaya gerek yoktur, oto viteslerde yağ çubuğu vardır, oradan kontrol edilebilir, eklemek istediğim bir husus daha var oto vitesin carterini boşaltsanız bile içindeki yağ tam olarak boşalmaz, tork konvektörü vede radyatördeki yağ içinde kalacaktır, demem oki siz kurcalamayın , bakınız size yakında gören oto var mazda servisi, muğla da zaten yetkili kişisi olan okan bey sürekli takılır buraya , onunla bir görüşün.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda haldiza bugun araci goturduk. Volkan Bey' in talimatiyla sanzimanin tum yagini bosaltmislar, tekrardan yeni yag koydular ve normalden 0,5 litre eksik koyuldu. Suanlik duzce kocaeli yolculugunda yag atma yokmus. Erzurum- duzceyolculugunda daha net belli olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın metcev siz müdahale ederseniz bu iş çıkmaza girer, götürün ilgili bir servise onlar boşaltsın vede kontrol etsinler , hem yağın durumunu kontrol etmek için yağı boşaltmaya gerek yoktur, oto viteslerde yağ çubuğu vardır, oradan kontrol edilebilir, eklemek istediğim bir husus daha var oto vitesin carterini boşaltsanız bile içindeki yağ tam olarak boşalmaz, tork konvektörü vede radyatördeki yağ içinde kalacaktır, demem oki siz kurcalamayın , bakınız size yakında gören oto var mazda servisi, muğla da zaten yetkili kişisi olan okan bey sürekli takılır buraya , onunla bir görüşün.

Sizinde dediğiniz gibi Okan beyle bir görüşsem daha iyi olucak sanırım. Teşekkürler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda haldiza bugun araci goturduk. Volkan Bey' in talimatiyla sanzimanin tum yagini bosaltmislar, tekrardan yeni yag koydular ve normalden 0,5 litre eksik koyuldu. Suanlik duzce kocaeli yolculugunda yag atma yokmus. Erzurum- duzceyolculugunda daha net belli olur.

Umarım sorununuz çözülmüştür.Merak ettiğim yağı ne şekilde boşaltmışlar ve kaç litre yağ çıkmış.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çözüm olarak yağ deşimi mi gerekiyormuş acaba ?? Umarım doğru teşhistir ve çözüme kavuşmuştur...

Servislerle ilgili yaptığın ilk yoruma şimdi tamamen katıldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Deneme yanilma yoluyla cozulecek heralde. Bu arada sanzimana zarar vermesinlerde :)

Tekrar yag konulmasi degilde eksik koyulmasini cozum olarak goruyorlar heralde. Arac gelsinde ben bir teste cikayim, % 80 yine yag atacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teste çık vede iyice bir sıkıştır arabayı limitlerini zorla, kesinlikle atmaması gerek , akılma bir ihtimal geldi olurki yağ çubuğu yağı yanlış ölçüyor, sonuçta fazla yağ bırakılmasına sebep olur, lakin bana bile saçma geldi bu olasılık, orjinal fabrikanın bıraktığı yağda hata olmaz , mazda gibi bir markada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu isin aslini astarini da arastirdim, hazir servise girmisken bos durmuyoruz, foruma ve arkadaslara da bir katkimiz olsun istedik... Bu soylenen sanziman yagi olcum cubugundan yag atma sorunu; bazi araclarda ortaya ciktigi zaten cok uzun suredir bilinen bir meseleymis. Sorun asiri suratte sanzuman cubugundan yeterli hava tahliyesi yapamamasiymis; hava tahliyesi yapamayinca da mecburen yag atiyormus...

Konunun cozumu var, usenmeden otomatik bir Mazda 3 uzerinde bana sorunu ve cozumunu anlattilar ve cozum oldukca basit... Oyle normalden az yag koy yola devam et masallarina inanmayiniz.

Isteyen cozum icin SMB`ye gelebilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu isin aslini astarini da arastirdim, hazir servise girmisken bos durmuyoruz, foruma ve arkadaslara da bir katkimiz olsun istedik... Bu soylenen sanziman yagi olcum cubugundan yag atma sorunu; bazi araclarda ortaya ciktigi zaten cok uzun suredir bilinen bir meseleymis. Sorun asiri suratte sanzuman cubugundan yeterli hava tahliyesi yapamamasiymis; hava tahliyesi yapamayinca da mecburen yag atiyormus...

Konunun cozumu var, usenmeden otomatik bir Mazda 3 uzerinde bana sorunu ve cozumunu anlattilar ve cozum oldukca basit... Oyle normalden az yag koy yola devam et masallarina inanmayiniz.

Isteyen cozum icin SMB`ye gelebilir...

öle bir problem olduğunu tahmin etmiştim lakin sayın orbitus zaten yağ kontrol çubuğunun hava almaması gerekir , bazı şanzımanlarda o kısım zaten bir nevi conta gibidir yani yağ çubuğunu taktığıızda tıpa gibi orayı kapatır,  ben başka bir tahliye noktası olduğunu düşünüyorum vede problemin bura kaynaklı olduğunu. unutmadan problem yağ çubuğundanda olabilir yani şanzımana takıldığı noktada , yağ sızıntısını önlemek için conta benzeri bir ekipman basıncı vede beraberinde yağı kaçırıyor olabilir , çok basit bir conta problemi olma olasılığı çok yüksek.

Problemin çözümü basit ise bende merak ettim şimdi, anlatırsanız çok iyi olur sayın orbitus.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gurhan ben sadece bana soylenenleri aktardim; bu konuda teknik yorum yapamam cunku bilgim yok. Cozum konusunu burada yazamam, yazmamam kaydiyla soylediler. Cozum icin tecrubeli servislere danismak en dogrusu...

Birde sanziman cubugunun tipasi boruyu istesede tam kapatmiyor, tipada hava atmasi icin kucuk bir centik var. Gozlerimle gordum.  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gurhan ben sadece bana soylenenleri aktardim; bu konuda teknik yorum yapamam cunku bilgim yok. Cozum konusunu burada yazamam, yazmamam kaydiyla soylediler. Cozum icin tecrubeli servislere danismak en dogrusu...

SMB'nin tecrübesi ne acaba?? Kaç ay oldu açılalı ??

Çözümü basit ve buradan bilgi paylaşılması sakıncalı ise, biz burada boşuna insanlara yardım etmeye çalışıyoruz... Her sorunu olana "servise/ustaya git" diyelim olsun bitsin...

En başından beri bir şeylerin döndüğünü tahmin ediyordum, şimdi emin oldum diyebilirim.

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SMB'nin tecrübesi ne acaba?? Kaç ay oldu açılalı ??

Çözümü basit ve buradan bilgi paylaşılması sakıncalı ise, biz burada boşuna insanlara yardım etmeye çalışıyoruz... Her sorunu olana "servise/ustaya git" diyelim olsun bitsin...

En başından beri bir şeylerin döndüğünü tahmin ediyordum, şimdi emin oldum diyebilirim.

8)

Veli, simdi bir faydam olsun istedim ama hata ettim galiba.

Bir soz verdim ve olsem bu sozden donemem, ama islem icin servise gitmeleri gerekir. Bu zaten SMB`nin tecrubesi degil, Cenk`in kendi tecrubesi ki 19 yildir servislerde calisiyor. Ayni cozumu Mazda TR`de biliyordur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli, simdi bir faydam olsun istedim ama hata ettim galiba.

Bir soz verdim ve olsem bu sozden donemem, ama islem icin servise gitmeleri gerekir. Bu zaten SMB`nin tecrubesi degil, Cenk`in kendi tecrubesi ki 19 yildir servislerde calisiyor. Ayni cozumu Mazda TR`de biliyordur.

Bu durumda senin kusurun veya hatan olamaz abi, sen elçi konumundasın ve zeval olmaz demişler... Benim tepkim başka şeylere... Senin aracın kronik arızasından tut da, servislerin bir şeyleri baltalamaya çalışmalarına kadar her şey benim tepkimin içinde var... Bilinçsiz kullanıcılar dahil tabi...

Birileri savaşıyor ve bu savaşta mazda sahipleri zarar görüyor, kimileri Mazda TR'ye sallıyor kimileri servislere sallıyor... Bu savaşta hiç kimse mevzi kaybı yaşamak istemiyor anlaşılan. Biz buradan ne desek boş... Ama gönülde susmak istemiyor...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda senin kusurun veya hatan olamaz abi, sen elçi konumundasın ve zeval olmaz demişler... Benim tepkim başka şeylere... Senin aracın kronik arızasından tut da, servislerin bir şeyleri baltalamaya çalışmalarına kadar her şey benim tepkimin içinde var... Bilinçsiz kullanıcılar dahil tabi...

Birileri savaşıyor ve bu savaşta mazda sahipleri zarar görüyor, kimileri Mazda TR'ye sallıyor kimileri servislere sallıyor... Bu savaşta hiç kimse mevzi kaybı yaşamak istemiyor anlaşılan. Biz buradan ne desek boş... Ama gönülde susmak istemiyor...

;)

Haklisin, umarim bu karmasa bir an once son bulur. Yoksa dedigin gibi Mazda sahiplerine ve sevenlerine yazik oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde sanziman cubugunun tipasi boruyu istesede tam kapatmiyor, tipada hava atmasi icin kucuk bir centik var. Gozlerimle gordum.  :D

Haklısınız orbitus abi siz haberdar ettiniz, en doğrusu da bu.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...