Jump to content

Hızlı Kalkışta Ön Takımdan Gelen Ses ve Titreme

roadless_2
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracında bir sorun yok öncelikle ;)

O kalkış yaptığın zemine,eğime vs pek çok değişkene göre normal bir durum.. Diferansiyel,yapısı gereği bu saydığım değişkenlere göre bazen bir tekerleği diğerinden çok daha hızlı döndürür,bu yüzden bir teker atıyorum 1 devir yaparken diğeri 5 devir yapar ve araç çok devir yapan teker tarafından seker bu gayet normal bir durum ;) Tekerlek bilyanda sorun olsa saha 40 km/h yi bulmadan vuuuuuvvv şeklinde inanılmaz rahatsız edici ses duyardın,bilyan sağlamdır büyük ihtimalle..

Sorun yapacak bir durum değil,rahat olun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lambalarda yeşil yandığında hızlı kalkış yaptığımda evet bir sekme yapıyor.185x65x15 mişlen                    alaşımlı jantlı geniş lastik olmasına rağmen tamirciye gittim. bu konuda motor kulağının bir tanesi yıpranmış olduğunu söyledi.ve yıprananı gösterdi motor kulağının içinde ki lastikdoku fazla olmamak birlikte bir yırtık gördüm. onun yaptığını gaza bastığımda motorun yukarıya kalktığı taraf hafiflediğini lastiğin dönüşü diğerine nazaran daha hızlı döndüğünü bu yüzden sekme yaptığını anladım. izmirde bu kulağı aradım bulamadım büyük çıkmacılarda aradım bulamadım. bu yüzden kalkışlarda yavaş kalkmaya özen göstermeye başladım. dahada yırtılmasın diye.(sağ üst motor kulağı sağlam o veya çıkmaya ihtiyaç vardır)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi Sizin yaşadığınız sıkıntı sıfır sayılacak 2011 model Focus'ta bile yaşanıyormuş. Çözüm olarak kesin, pratik ve sıfır maliyeti olan yöntem olarak bırakın hızlı kalkmayı sakin sakin araç kullanın. Takılmayın lambalara Sarı yanmış hazırlanayım, yeşilde gazlayayım, yok yanımdaki aracın sürücüsü şöyle bakmış böyle bakmış takılmayın böyle şeylere. Bırakın sakin sakin kendi halinize aracınızı kullanın,kim ne düşünmüş, size yada aracınıza kim bakmış görmeyin duymayın ve ilgilenmeyin . Bakın o zaman aracınız da ne sorun kalıyor nede sizi rahatsız eden  sesleri duyacaksınız. 2012 model araca biniyormuş gibi hissedersiniz kendinizi. Herkese kazasız,belasız,sakin ve kurallara uygun sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi Sizin yaşadığınız sıkıntı sıfır sayılacak 2011 model Focus'ta bile yaşanıyormuş. Çözüm olarak kesin, pratik ve sıfır maliyeti olan yöntem olarak bırakın hızlı kalkmayı sakin sakin araç kullanın. Takılmayın lambalara Sarı yanmış hazırlanayım, yeşilde gazlayayım, yok yanımdaki aracın sürücüsü şöyle bakmış böyle bakmış takılmayın böyle şeylere. Bırakın sakin sakin kendi halinize aracınızı kullanın,kim ne düşünmüş, size yada aracınıza kim bakmış görmeyin duymayın ve ilgilenmeyin . Bakın o zaman aracınız da ne sorun kalıyor nede sizi rahatsız eden  sesleri duyacaksınız. 2012 model araca biniyormuş gibi hissedersiniz kendinizi. Herkese kazasız,belasız,sakin ve kurallara uygun sürüşler dilerim.

Katılıyorum. Ne o daha sarı yanar yanmaz arkadan korna.

Biraz relax yaşayın hayatı. bu şekilde hızlı, stresli yaşamak sağlığınıza da zarar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Sizin gibi 30lu yaşlarda olsam eminim böyle söylerdim ama ne yaparsınız gençlik işte :) ama dediğiniz gibi çogu zaman dikkatli ve sakin kullanırım ayrıca sağ motor takozunu değiştireli 4-5 ay oluyor daha 120 lira para verdim bide sadece malzemesine büyük ihtimalle dediginiz gibi abartılacak bi sorun yok ben biraz araba konusunda titizimdir.Bir yerinden en ufak ses geldiginde mutlaka sanayiye ugrarım.İçim rahat etsin diye ve o sesi mutlaka gideririm sanırım 98 model bir araçta bu kadarda titiz olmamaz gerekiyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mrhb arkdaşlar benim aracımda bir sorun araç çalışırken gaza basıp çektigimde aracın ön tarafı sanki motor kalkıp iniyor gibi sallanıyor motoru tutan kaçtane takoz ve parça var acaba bunların hepsini değiştirmek istesem ortalama ne kadar maliyeti olur acaba bana şimdiden tşk ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarı ile 2 adet motor kulağı 1 adet şanzıman kulağı var. Fiyat olarak farklı rakamlar çıkabilir ama tahmini olarak tanesi 80 Tl gibi olmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu soruyu daha önce ilk ani kalkışlarda olduğu zaman araç titriyor bir takım sesler geliyor gibi şeklinde sormuştunuz galiba yanlış hatırlamıyorsam.  Ve hatta bir arkadaşımız aynı sorunun sıfır sayılacak ford focusta bile olduğu filan söylendi. Sonrasında hatta size şakayla takıldık ışıklarda yavaş kalkın sorun çözülür diye :). Bu konu halen çözüme kavuşmadımı ?. Yada ilk ışıklarda ani kalkarkanki titreme sorunu şimdi genel olarak mı sardı aracınızı. Çünkü işi bilen teknik arkadaşlardan bayağı bir tavsiye aldınız diye hatırlıyorum  konuyla ilgili.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok haklısınız ama bu sorunla o aynı şeyden kaynaklandıgını sanmıyorum bu normalde rölantide çalışırken gaza ayagımı basıp çektigimde sanki motor kalkıp iniyor gibi sallanıyor motor kulagının birini değiştirmiştim malzeme olarak 120lira para verdim sadece motor kulagına acaba başka neler tutuyor motoru diye ögrenmek istedim ona göre ustaya kontrol ettirecegim allah kimseyi heleki bilgisizseniz sanayideki ustaların eline düşürmesin ben burada tecrübeli arkdaşların görüşünü alıp ustaya gidip direk olarak şu şu parça değişecek diyecegim.Onlara kalınca saglam parçaları bile değiştiriyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu Benim Arayıpta bulamadığım yere nakil edilmiş :)

Bu tür konularda dediğiniz gibi çok iyi bir usta bilmek tanımak şart. Öbür türlü adamların her dediğine itimat etmek zorunda kalıyoruz. Heleki yetkili servisin eline düştüğümüz anda garantimiz filanda yoksa vay halimize. Tabiki arada iyi ve dürüst yetkili servislerde var ama. Onlara denk gelmek içinde şanslı olmak yada forumu iyi takip etmek gerekiyor herhalde :).

Umarım sorununuzu en kısa sürede ve en ucuz yollu halledebilirsiniz inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Yaklaşık 7-8 ay önce bu hadise benimde başıma gelmişti.Sadece Sert kalkış yaptığımda aracın ön tarafı zıplıyor gibi oluyordu.Aracı lifte aldığımızda şanzumanı tutan yaklaşık 10cm uzunluğunda ve baş parmak kalınlığında bi civatanın epeyce gevşediğini gördük.Sıklayınca olay çözüldü.Böyle bi sorun da bence şanzuman vidalarını göz ardı etmemek lazım.Ama aracın altına girince görünmüyor tam olarak.Kesinlikle lifte yada Kanala girmek lazım ve eğer siz kendiniz yapacaksanız bı civata sıkılama işlemini Uzun Kol Lokma Takımı gerekli :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun kesinlikle aynı sanırım 1.vitese takıyorum 2.vitese atarken motor sanki kalkmışta geri yerine düşüyor gibi oluyor maddi imkanlardan dolayı alt takım masrafına giremedim daha girince herşeyini kontrol ettirecegim şanzıman takozu ve motor takozlarıda dahil.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...