Jump to content

LPG li Araçta Menzil Değeri

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

çok ilginçtir benim 2006 da kalan km menzilini gösteriyordu önceden. şimdi 0 sıfıra sabitlendi. sürekli sıfır olarak gösteriyor. yani kendi kendini resetledi  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12-15 Lt. benzin almadığınız sürece 0 gösterir kalan menzili.

yani desene oğuzhan kardeş o gösterge öylece kaldı... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet abi LPG li..

LPG li araçta menzil bir süre sonra sıfıra düşer bu normal . Bunun için benim şöyle bir teorim var.

Araç depoya benzin doldurduğun anda senin deponda ne kadar benzin olduğunu biliyor, anlık ve ortalama tüketimden de ne kadar tükettiğini. Bunları kullanarak depondaki yakıt sabit kalsa da menzil sürekli azalarak olası gösterge problemleri dahil yolda kalmanı engelliyor araç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG li araçta menzil bir süre sonra sıfıra düşer bu normal . Bunun için benim şöyle bir teorim var.

Araç depoya benzin doldurduğun anda senin deponda ne kadar benzin olduğunu biliyor, anlık ve ortalama tüketimden de ne kadar tükettiğini. Bunları kullanarak depondaki yakıt sabit kalsa da menzil sürekli azalarak olası gösterge problemleri dahil yolda kalmanı engelliyor araç

çok enteresan bi tesbit ama bana çok mantıklı geldi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu tasarlayan mühendisler şamandıradaki yanlışlık veya arıza sebebi ile kişinin yolda kalmasını engellemek için bu yolu geliştirmişler diye düşünüyorum. E tabii bunu planlarken araca LPG takılacağını hiç hesaba katmadıkları için LPG takınca sistem sapıtıyor :)

Varsa daha teknik bir açıklama, bir bilenin yazmasını da tercih ederiz tabii böyle teorisel konuşmak yerine :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu tasarlayan mühendisler şamandıradaki yanlışlık veya arıza sebebi ile kişinin yolda kalmasını engellemek için bu yolu geliştirmişler diye düşünüyorum. E tabii bunu planlarken araca LPG takılacağını hiç hesaba katmadıkları için LPG takınca sistem sapıtıyor :)

Varsa daha teknik bir açıklama, bir bilenin yazmasını da tercih ederiz tabii böyle teorisel konuşmak yerine :)

bugün 50 liralık benzin aldım. baktım 166 km yazıyor.. yani tesbitleriniz doğru.... düzeldi şimdi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aç ayı oynamaz hesabı karnı doymayınca görev yapmıyor demek ki meret :D

doğru diyosun abi.. aynen... şimdi benim aklıma bu km takıldı. 50 liralık benzinle 166 km yazdıysa ve çeyrek depo gösteriyorsa 200 liralık benzinle heralde full gösterecek ve 166x4=664 km menzili mi var arabanın tam depoyla? bu anlama mı geliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır. 50 TL lik benzin sadece aldığın miktar bir de bunun üzerine depoda olanı ekle çünkü şu anda araç toplam benzini görüyor.

Menzil de son 30 km deki kullanımının ortalamasına göre hesaplanıyor. Yani şimdi çıksan TEM'e 90 km hızla 30 km gitsen muhtemelen menzilin zıplar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır. 50 TL lik benzin sadece aldığın miktar bir de bunun üzerine depoda olanı ekle çünkü şu anda araç toplam benzini görüyor.

Menzil de son 30 km deki kullanımının ortalamasına göre hesaplanıyor. Yani şimdi çıksan TEM'e 90 km hızla 30 km gitsen muhtemelen menzilin zıplar :D

abi ortalama olarak benzinle beraber fullesen depoyu yola çıksan menzil ilk başta kaç km gösterir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dedigim gibi menzilin hesaplanmasi ;

(Toplam benzin miktari / son 30 kmdeki sarfiyat (lt/100 km cinsinden) ) x 100 seklinde hesaplandigindan uzun sure TEM de gittikten sonra depoyu fullersen sana 800-900 km bile gosterebilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dedigim gibi menzilin hesaplanmasi ;

(Toplam benzin miktari / son 30 kmdeki sarfiyat (lt/100 km cinsinden) ) x 100 seklinde hesaplandigindan uzun sure TEM de gittikten sonra depoyu fullersen sana 800-900 km bile gosterebilir

anlıyorum abi. yani deponun 220 liraya falan fullendiğini düşünürsek bölüp km de ne kadar benzin yaktığı bulunabilir. öyle değil mi?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhaba, yeni katıldım foruma, benimde bir sorum olacaktı.

2007 Model Mazda 3 yeni kasa değil bir önceki kasadan Mazdam.Lpg yi yeni taktırdım.Dediğiniz gibi yol bilgisayarı kalan menzili azaltıyor ama yakıt göstergesinde düşüş olmuyor.Çeyrek depoya yakın benzin vardı.Dün Lpg bitmişti lpg alacakken benzinde alayım dedim, 30 TL lik benzin aldım fakat aracı çalıştırdıktan sonra benzin göstergesi hemen yukarı çıkmadı yavaş yavaş yukarıya doğru çıkıyordu, biraz daha benzin alsam düzelirmi diye düşündüm 30 TL daha benzin aldım fakat yine aynı şekilde çok yavaş olarak yukarıya çıktı benzin göstergesi.Şuan tam yerine geldimi bilmiyorum tabi:) neden böyle bişey olmuştur acaba bilginiz varmı? Bide yol bilgisayarında benzin almadan önce kalan menzil 60 km falandı fakat benzin aldıktan sonra değişmedi, forumda yazanlara göre kontağı kapatıp açtıktan sonra ve benzin aldıktan sonra kalan menzilin düzeleceği idi.Bu neden olabilir acaba bilginiz varmı, aydınlatabilirmisiniz acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Bende daha değişik birşey oldu. Lpg ile kullanırken menzil düştü.Buraya kadar nolmal, ama benzin göstergesi de 9 dişten 6 dişe düştü.Lpg bitince biraz benzinle binmek zorunda kaldım. Birkaç km sonra gösterge birer birer tekrar 9 dişe çıktı.Lpg yi taktırdığım yeri aradım menzil tamam da hani benzin göstergesi etkilenmiyecekti diye, etkilenmemesi gerek dedi.Dünde iki depoyu da Fuulledim 100 km civarı yaptım bu sefer menzil düşüyor benzin sabit. Ben bu işi anlamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende daha değişik birşey oldu. Lpg ile kullanırken menzil düştü.Buraya kadar nolmal, ama benzin göstergesi de 9 dişten 6 dişe düştü.Lpg bitince biraz benzinle binmek zorunda kaldım. Birkaç km sonra gösterge birer birer tekrar 9 dişe çıktı.Lpg yi taktırdığım yeri aradım menzil tamam da hani benzin göstergesi etkilenmiyecekti diye, etkilenmemesi gerek dedi.Dünde iki depoyu da Fuulledim 100 km civarı yaptım bu sefer menzil düşüyor benzin sabit. Ben bu işi anlamadım.

yokuş aşağı iniş çıkışlarda depodaki şamandıra biraz dengesizleşir. bundan dolayıda benzin göstergesinde ani değişimler görülebilir...

aracınızda menzilin düşmesi gayet normal. siz aracınızı lpg de kullanıyorsunuz ama yol bilgisayarı hala depodaki benzin ve benzin enjektörlerinin açılıp kapanma süresinden tüketim değerlerini hesaplamaya devam ediyor. o an ki ortalama tüketim değerinizden depodaki benzin ile ne kadar gideceğinizi hesaplamaya devam ediyor. benzin enjektörleri araç lpg ile çalışırken devreden çıkar ama motor ecusu halen benzin enjektörlerine püskürtme sinyali gönderir. bu gönderilen sinyallerin sıklığına göre tüketim değerleri ve menzil hesaplanır. buna değerlere etki eden bir diğer faktörde aracınızın o anki ve ortalama hızıdır...

sizin dediğinizden yola çıkarsak; benzin deposu göstergeniz 3 diş düşüp, geri yükselmiş. bundan dolayı da menzilde farklılık olması gayet normal.

depoyu fulledikten sonra menzilin düşmesi yine sizin kullanım karakterinizle ilgili. aracın deposu fulleniyor ve değerler değişiyiyor. o an ki sürüş karakterinize göre değerler yeniden hesaplanıyor.

yol bilgisayarını ilk sıfırladığınızda bütün değerler çok oynaktır. değerlerin yerine oturması için yol yapmanız lazım. yaptığınız yol uzadıkça değerler sabitlenecektir. bu yol esnasında benzin deponuzu doldurursanız ve yol bilgisayarınızı sıfırlamazsanız, sadece o an ki ortalama tüketim değerinize göre menzil değeriniz değişecektir. ortalama tüketim değişmeyecektir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış!!!

o anki ortalama tüketime göre deponuzda ki benzinle ne kadar gidebileceğiniz sürekli olarak hesaplanıyor. depodaki benzin seviyesi lpg'de çalışırken sabit kaldığı için ortalama tüketim değerine göre menzil yükselir veya düşebilir. menzil değerine sürekli yokuş çıkış ve yokuş inişleri de etki edebilir. çünkü depodaki benzin yokuş aşağı inişlerde aracın önüne doğru, yokuş yukarı çıkışlarda ise aracın arkasına doğru birikir. depodaki şamandıranın o anki ölçtüğü seviyeye göre menzil değerlerini yine yukarı ve aşağı olarak değişebilir. sadece depodaki benzin seviyesi hesaplanamayacak kadar az olduğu anda menzil sıfır olarak görünür...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...