Jump to content

Mazda CX-5 Test ve İzlenimler

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

twitterda an itibari ile fiyatlar hakkında bi twit gördüm ne kadar doğru bilemiyorum ama sizlerle paylaşmak istedim

Mazda cx-5 Türkiye satış rakamı ilk etapta 2.0 benzinli Fiyatı 89 bin ve dizel 2.2 dizel fiyatı 141 bin türkiyede satışa sunuldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

twitterda an itibari ile fiyatlar hakkında bi twit gördüm ne kadar doğru bilemiyorum ama sizlerle paylaşmak istedim

Mazda cx-5 Türkiye satış rakamı ilk etapta 2.0 benzinli Fiyatı 89 bin ve dizel 2.2 dizel fiyatı 141 bin türkiyede satışa sunuldu

kim twitlemiş, yetkili bir ağız mı???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olabilir... çünkü basın mensuplarıyla yurtdışındayken lanse edeceklerdi fiyatları... taşlar yerine oturuyor. hayırlısı bakalım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonlarda yaptığı yakıt testinde kullandığı şişe 1 litre mi? ben anlayamadım orasını. eğer öyleyse 1 litre yakıtla 6.8 mil gidiyor, o da 11km ye tekabul ediyor, bu da 100km de 9litre gibi bir rakam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, doğru söylüyorsunuz. Bu yaklaşık 100 km mesafede 9 lt tüketim anlamına geliyor. Eğer bu motor Türkiye'ye gelen 2.0 lt benzinli motorsa, bu tüketim söz verilenden çok yüksek. Çünkü aracı düşük süratte, sıfır trafikte, hiç dur-kalk yapmadan, eğimsiz alanda yani özetle tüketiminin en az olacağı şartlarda kullanıyor. Bu şartlarda benim 6 silindir 3.0 lt motorum bile hemen hemen bu tüketimi yapar.

Mutlaka depoda bir miktar daha yakıt vardır diye düşünüyorum önceden kalan. Bu şartlarda kullanılan rakip SUV araçların 8.0 lt civarında tüketeceğini tahmin ediyorum. Bu aracın Skyactiv teknolojisi ile 7.0-7.5 arası olması lazım.

Sonuçta aletsiz ve literatüre uygun bir test değil, çok ciddiye almamak lazım!

sonlarda yaptığı yakıt testinde kullandığı şişe 1 litre mi? ben anlayamadım orasını. eğer öyleyse 1 litre yakıtla 6.8 mil gidiyor, o da 11km ye tekabul ediyor, bu da 100km de 9litre gibi bir rakam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yakıt testine inansak mı bilmiyorum çünkü depodaki 1 lt yakıt son damlasına kadar çekilir mi depodan emin değilim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerikadaki test sonuçlarına göre 100 km de 40 mpg o da yaklaşık 5.8 kml değer elde ettiğini söylüyorlar youtube da. Tabi motorun 2.0 veya 2.2 olup olmadığını bilmiyorum, abartılı bişey yok gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerikadaki test sonuçlarına göre 100 km de 40 mpg o da yaklaşık 5.8 kml değer elde ettiğini söylüyorlar youtube da. Tabi motorun 2.0 veya 2.2 olup olmadığını bilmiyorum, abartılı bişey yok gibi.

Çeviriyi düzelteyim...

40mpg >>> 5,88lt/100km >>> 17,00km/lt eder...

bence takdir edilesi bir rakam... 2.0lt benzinli bir araç için ŞAHANE bir rakam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.0 Lt 4x4 benzinli aracim  8.8lt/100 km ortalama yakiyor. Genelde sehirici ve trafikte kullaniliyor. Henuz klima calismiyor tabi, cok etkilermi bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...