Jump to content

LPG'ye geçmeme sorunu

hvsvn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu sabah işyerine gelirken sıcaklık -17 dereceydi. İş yerim eve 5 km.lik mesafede. Soğuklardan mı bilmiyorum ama bu sabah araç lpgye geçmedi. LPG beyni mi dondu yoksa başka bi problem mi var anlamadım ?  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın LPG ye geçme mantığı şu ;

LPG regülatörünün içinden motoru soğutan su geçer. Araç çalışıp bu suyu ısıtmaya başlayınca bu su devirdaim ile regülatörün de içinden geçer. LPG kitindeki ayara göre ( diyelim ki 45 derece ) bu suyun sıcaklığı ayardaki sıcaklığa ulaşmadığı sürece aracın benzinden çıkıp LPG ye geçmez

Ya gerçekten aracın yeterince ısınmadı ya da bir problem var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normalde aracım bir iki gün öncesine kadar 2 km. kadar gidince lpg'ye geçiyordu. Bu problemi ilk kez yaşadım. İnşallah bi arıza yoktur  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni kasa Mazda3 lerde motor ısısını gösteren birşey yok, sadece mavi bir ışık var. Eskiden bu ışık söndükten ne kadar sonra LPG ye geçerdi ? Son durumda ne oldu gibi bir karşılaştırma yapabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesin soğuklardan dır. ama bir ayrıntı eksik hiçmi geçmedi yoksa geçmi geçti yani LPG yi kullanamıyomusun şimdi. eğer hiç geçmiyosa dönüşümü yapan firmaya uğra baktır derim ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mavi ışık sönmeden lpgye geçiyordu. Ancak bugün mavi ışık söndükten 1-2 km kadar sonra bile lpgye geçmedi. Sanırım bi servis yolu görünüyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mavi ışık sönmeden lpgye geçiyordu. Ancak bugün mavi ışık söndükten 1-2 km kadar sonra bile lpgye geçmedi. Sanırım bi servis yolu görünüyor bana.

Hal böyle ise dediğin gibi kiti taktırdığın yere gitmen gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesin soğuklardan dır. ama bir ayrıntı eksik hiçmi geçmedi yoksa geçmi geçti yani LPG yi kullanamıyomusun şimdi. eğer hiç geçmiyosa dönüşümü yapan firmaya uğra baktır derim ben.

Hayır hiç geçmedi. 5 km kadar kullandım geçmedi. Motor ısınmasına rağmen. Muhtemelen firmaya gidicem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gitmeme gerek kalmadı. İş dönüşünde sıcaklık -6 dereceydi. Lpgye geçti araba. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Demekki belli bir sıcaklıktan sonra lpgnin bir parçası donma yapıyor ve sistem lpgye geçmiyormuş. Bunu da öğrenmiş olduk . Sağolasın Ankara  :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...