Jump to content

Sağ Ön Tekerden Gelen Ses (2005 Mazda 6)

mm_albuz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar sağ ön tekerden bir ses geliyor.Direksiyonu çevirdiğimde yani manevra yaptığımda ses daha da bir artıyor.Tokat zilede yaşıyorum burada mazda 6 dan anlayan ustada yok bu ne sesi acaba ? ben bilya diye düşünüyorum ama bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun böyle giderse kendim sökeceğim öntekeri.aracım 2005 mazda 6 hackback full

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya balatanız bitmek üzeredir uyarı sacı ses yapıyordur yada teker rulmanı bozulmuştur...başka bir ihtimal olması sor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet mazda uzaygemisi değil ama buradaki ustalarda normal usta değil reno 12 ve torostan başka araç yok denecek kadar az malesef :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ayni ses bendede mevcut tu, ustaya bi cektirdim sag on taraf kardan patlamis lastigi felan.. patlayan lastigide fren borusunu asindirmis..

kardan degisti

bilya degisti

fren borusu degisti

ama gel gelelim o ses hala var.. usta bulamadi .. bakalim stabil degistircek simdide, heralde buluncaya kadar arabayi yenileyecegiz.. SABIR..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim başıma aynı sıkıntı geldi,sol teker porya bilyası işlevini yitirmiş.

servis malzeme işçilik,360 tl istedi.dışarıdan yan sanayi 100 tl ye aldım.

30 tl de işçilik verdim.

sizinde büyük ihtimal ses bilyadan geliyordur.direksiyonu çevirdikçe ses dahada artıyordu.

saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir rot balansçıya gidin. tekeri makine ile çevirir ve bilyanın sorunlu olup olmadığını anlar. Ama direksiyonu çevirince artıyorsa rot başı veya askı rotu v.s. de olabilir. hondada viraj askı rotu( Z rotu) vardı arızalanınca böyle problem yapardı. uccuz birşeydi.

Benim mazdada da sağ ön biyle bozulmuştu değiştirmiştim serviste. (2006 mazda 6 aracım bu arada) heralde ön takım sağ ön bilyeden başlıyor bozulmaya mazda 6 larda....:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...