Jump to content

2.Nesil Mazda3 Kabin İçine Bagaj Açma Düğmesi Ekleme (Resimli Anlatım)

honuuu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 3 aracımda eksikliğini hissettiğim içeriden bagaj açma projesini, okullar açılmadan son dönemeçteyken hazır boşken halledeyim dedim.

-Öncelikle konsolun solundaki DSC butonunun bulunduğu trimi olduğu gibi çekerek aralayın. Araladıktan sonra sadece butonların bulunduğu siyah bölmenin çıkabileceğini keşfedeceksiniz. Bunun için o bölmenin sağ ve solundaki tırnakları bastırmak ve bölümü dışarı doğru ittirme suretiyle çıkartabilirsiniz.

-Bu bölmeye gelen konektörü de yine tırnağına bastırarak çıkartıp ardından bölmenin yanlarındaki tırnaklara basarak bölmeyi çıkardıktan sonra o bölmeye buton eklemek kalıyor geriye.

-Bu bölmeyi açabilmek için 2 yandaki tırnakları kaldırıp çekmek gerekiyor. Üst kısım çıkınca elinize tuşlar vs düşüyor zaten.

-Bende bir fazladan kontrol kartı vardı üstünde butonları bulunan, bunu kullanmak istedim ve bölmedeki 1 buton haznesine sığacak şekilde kestim. Daha doğrusu kıra kıra küçülttüm.

-Tuşa bastığımda daha iyi komut alabilmesi için 2 buton kullanmak istedim. Bunun da sığması için tuşun yuvasını genişletmem gerekti. Bunun için de havyayı kullandım. Tuşun girintili 2 yanını düzledim ve böylece rahatça butonlar tuşa oturdu ve basınca butonlar çalıştı. Tabi bu arada tuşun ayaklarını kestim öteki türlü butonların üstüne oturmayacaktı.

-Sonradan yükselti sıkıntısı olduğunu keşfettim. Bunun için de tuşun oturduğu yuvadaki ayakları havyayla eritmek suretiyle yüksekliğini azalttım. Deneme yanılma yöntemiyle tuş rahatça oynadığı sürece devam ettim ve buldum optimum noktayı.

-Bundan sonraki süreç 2 butonun paralel şekilde kablolanması. Pil ve hoparlör yardımıyla da hangi butonun ayaklarının olması gerektiğini buldum ve lehimleyip kablolamayı yaptım.

-Bu kablonun da bölmeden dışarı çıkartılabilmesi için havyayla bir köşeden delik açtım. 

-Ardından park sensörünün çalışmayan mesafe gösteren ekranının kablosunu kullandım, böylece boşuna kablo döşemekle uğraşmadım.

-Kablonun bir ucunu butondan gelen kablolara bağladım.

-Diğer ucu ise bagajın sol trimini sökerek gördüm, park sensörü beyninden konektörü çıkardım ve bagaj ağzının sol üst kısmında fitili aralayıp altından çıkardım kabloyu. Kabloyu çıkardıktan sonra fitili tekrardan geri yerine doğru ittirerek sıkıştırdım. Bunu yapmamın sebebi kablo demetinin geçtiği yerden kabloyu ilerletememem.

-Bundan sonra kablo demetine 2-3 defa dolayıp bagaj kapağının içine aldım.

-Bagaj kapağı içinde gelen kablonun sallanmaması için de stop ışığının kablosuna bantladım.

-Bagaj açma butonu bagaj kapaği trimini sökünce kırmızı renkli bölümün sağında. Bir kablo çıkıyor zaten ve o da bir konektöre giriyor. Bu kablonun etrafındaki yalıtımı sökünce 2 kablo kalıyor. Bu 2 kablo butona basıldığında kısa devre oluyor ve bagaj açılıyor.

-Kablonun etrafındaki plastiği sıyırarak her kablonun iletkenini açığa çıkardım ve önden gelen kablonun uçlarını buraya dolayıp bantladım.

-Sonuç çalışıyor.

Resimler için uğraşamadığımdan facebook sayfama koydum.

https://www.facebook.com/mutlu.tekir/media_set?set=a.10153627015638256.1073741892.573833255&type=3&uploaded=22

Şimdilik bu kadar. Geri kalan kısım yarın. :)

Park sensörünün uzaklık gösteren ekranı bozulmuştu. Ön konsoldan arkaya kadar giden bu kabloyu kullanacağım.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geriye tuşun üzerine serigrafi ile bagaj kapağı resmi yapmak kalmış. Eline sağlık mutlu. Arabanın olmazsa olmazı içeriden bağaj açabilmek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu ellerine, emeklerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

İzmir'den Honuu (Onur) arkadaşımız bu projeyi gerçekleştirmişti. Onun konusunun altında birleştirdim. Kendisi bu arada bir çoğumuza ilham kaynağı olmuştur. Aracıyla ilgili forumda bir çok uygulamada ilke imza atmıştır kedisi. Bayağıdır kendisinden haber alamıyoruz, çok aktif ve faal bir üyemizdi aslında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu ellerine, emeklerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

İzmir'den Honuu (Onur) arkadaşımız bu projeyi gerçekleştirmişti. Onun konusunun altında birleştirdim. Kendisi bu arada bir çoğumuza ilham kaynağı olmuştur. Aracıyla ilgili forumda bir çok uygulamada ilke imza atmıştır kedisi. Bayağıdır kendisinden haber alamıyoruz, çok aktif ve faal bir üyemizdi aslında.

Biliyorum İlhan abi, konu eski olduğu için yeni bir tane açayım demiştim, sen böyle uygun gördüysen sıkıntı yok. Yarın diğer kısımları tamamlarım inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de canım sıkılıyor, açmak isteyene yerini tarif edememekten :) Sonunda arabadan inip, kendim açıyorum.

Kesin çözüm işte, arabadan inmek yerine buton yaptım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
8 dakika önce, Mutlu Tekir :

Bu arada benim resimler neden uçmuş?

facebook gizlilik ayarlarında bir değişiklik mi yaptın mutlu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Mehmet Özdemir :

facebook gizlilik ayarlarında bir değişiklik mi yaptın mutlu?

Yok abi faceden mi almıştın bi kontrol ediyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...