Jump to content

Rölantide Fan ve Farların Kısılması

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Onceki mesajimda normal diye okudugumu yazmistim ama okudugum yeri ne hatirlayabildim ne de bulabildim. Tek hatirladigim, benim eski citroen saxo'da cam acma kapama dugmelerine bastigimda da ayni olay oluyordu...

Bu aksam otoparkta aklima geldi bir deneyim dedim bi iki cevirdim direksiyonu herhangi bir degisme olmadi farlarda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Domestos kardeşim iyi bir noktaya değinmiş; ben de biraz katkıda bulunmak isterim. Oto elektriği oldukça tuhaf bir konu; oto elektrikçisi olmak için elektrik teknisyeni veya elektrik ustası olmanın bir anlamı pek yoktur. Oto elektrik teknisyeni ve ustası olmak gerekir...

Bu sorunda da olabileceği gibi, en minik ve önemsiz gibi duran gevşek bağlantı aracın bütün  elektrik sistemini etkiler. Dolayısıyla kutup başlarından, herbir kablo bağlantı noktasına kadar kesinlikle sıkısıkıya sapasağlam bağlantılar olmalıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, durumun tam olarak sebebini öğrendim bugün.

Serviste yük altında akü ölçümünü yaptırdım ve bir problem görünmedi.

Konu da şu ;

Mazda, daha önceki modellerde olmayan bir sistem kullanmaya başlamış direksiyonda. Direksiyon hidrolik ama hidrolik basıncı çok güçlü bir elektrik motoru ile sağlanıyor. Araç rölantide iken direksiyon çevirildiğinde ciddi bir akım çekip yaklaşık 0.5 voltluk bir düşüşesebep oluyor voltajda . Bu da karanlıkta far ışığının azalması olarak algılanıyor ama bir problem değil.

Ustalar bunun normal olduğu, diğer araçlarda da gözlendiğini bildirdiler. Ben de size ileteyim dedim ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla bu sistemi devre dışı bırakma ihtimali var... Direksiyon kutusunun altında bir yerlede soket var oradan iptal edilebiliyor diye bir yerde okumuştum...

Ancak;

bu durumun temel sebebi benim dediğim gibi alternatörün işlevini tam olarak yapamamasından ileri gelmekte...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Anladıgım kadarıyla sizin araclarınızda böyle bir sorun yok :) acaba hepsindemi var bu sıkıntı demiştim ama demekki bi tek bende var, mersinde de servis yokki en ufak birseyde adanaya gidiyoruz :) ilgileriniz icin tesekkür ederim....

bendede var bu sorun aküyü değiştirdiğim zaman tekrardan yazcam buraya aküden mi değil mi diye .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...