Jump to content

2012 Model Yeni Mazda CX-5 Fiyatları Açıklandı

okkko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 102
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

20

• Gökhan

7

• emregc

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bu vergi sistemiyle, 2.0 ve 2.2 motorla skyactive'in tanıtımının başlaması hiç iyi olmadı... Büyük stratejik hata....

bence farketmez abi o araç kendi sınıfındaki araçalrın tüketimiyle kıyaslanacak gene skyaktive in ekonomikliği ön plana çıkacak aynı şekilde vergi durumu diğer araçlar içinde geçerli bence fiyatlar donanımlar bakımından aynı olan araçlarda da aynı seviyelerde olacaktır.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan, piyasanın gerçekleri ile umutları denk getirdiğin zaman ticaret olur, yoksa kupon olur, prestij olur...

Mazda bu araçla ancak prestije oynar, ben de SUV'un en babası var der, haklı olarak... Ama kim anlaya !? Türkiye'de ancak düşük motor hacimli SUV satarsın. Büyük hacimlilerse parasının hesabını pek yapmayanlar içindir ve onların da markaları bellidir.

Türkiye'de her yıl en az onbin binek sat üstüne SUV'u getir, ok derim, ama piyasa Mazda'ya uzaylı gibi bakarken 150bin'e bolca Mazda SUV satılması beklenmemelidir. Skyactive'i, teknolojiyi ancak biz burada bizbize enine boyuna biliriz, başka kimseye anlatamazsın, kimse de zaten anlamak istemez... RVM bile bizde varken insanlar başka markalar ile tanıdı... Ulusal reklam yatırımının önemi çok ama çok büyük...

Mazda'nın yapması gereken şayet gerçekten üretilecekse, 1.5 Mazda 3 sky benzinlileri 'lerı getirmek ve piyasayı silkelemek, halkın gönlünü önce böyle kazan sonra üstüne ne getirirsen getir, gider... Aha, çiziyorum, Mazda 3 1.5 benzinliler, birazcık reklamla ortalığı kavurur. Tabii Mazda hiç tahmin edemeyeceğimiz bir hata yapmazsa... ( özellikle benzinli diyorum )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılıyorum ama malesef şöyle bir handikap var ;

Japonya için üretilen 1.3 motoru saymazsak daha 2.0 altında, üretilmiş bir SKYACTIV motor mevcut değil. Mazda Türkiye bu ikilem arasına sıkışıyor malesef.

Ya vergi sistemi sebebi ile getirmiyorum diyecekti ya da çok satamama pahasına da olsa almak isteyen olursa buyrun showroomlarımda var diyecekti, ikincisini tercih etti.

RVM konusunda ise %100 haklısın abi, cidden çok sinirbozucu bir durum. Bir de çıkıp "Kimsede yok ama VW da var" demiyorlar mı, sinir oluyorum ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha gece twet attim buyuk bir sinirle, vm rvm tarzi bir teknolojiyi "yenilik" olarak tanitiyor, citroen ise kici kisik c4'e koyup buyuk olay gibi lanse ediyor. oysaki rvm bizim hayat standardimiz da bunu anlayabilecek kapasite kimde. trafige cikip mazdalari sayiyorum bazen gunde 5 6 mazda gordugum oluyor bazen 1 bile zor. neden sirf mazdanin bu sacma salak politilari yuzune. hos az mazda sahibi olmasi bizi elit kiliyor ama ne kadar az mazda o kadar az satis o kadar yuksek fiyatlar. bu boyle gitmez, boyle goturmeye calisirlarsa eger mazda turkiye pazarindan cekilmek zorunda kalir bi zortturuga yaramaz vw de cikar aha yaptik der.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu konuda şöle bir yorum getirecem 2.0 nin altındaki suv lar zaten dandik hepsi bunuda herkes biliyor vede şu bir gerçek mazdada dandik iş olmuyor. Mazdaya rakip olacak kalitede olanlar zaten 2.0 ın altında yok motor olarak, en azından ben öle biliyorum tabii farklı alternatifler türememişseveya bir sürü sallama model çıkmamışsa; yani piyasayı dandik suv lar kaplamışsa mazda nın ne suçu var, adamlar takmıyor TR piyasasını gelip datçia ile rekabet etmeye tenazül etmiyolar hem abi bir araca öle her motorda uymazki 1.5 motorun Cx-5 te nasıl bir sonuç vereceği ne malum , bu baştan sona yeni bir ar-ge konusu bence. mazda 3 ün ekonomik 1.6 veya aşağısı olan sky larla üretilmesi harika olur onun dışında ben pek bişey değişeceğini sanmıyorum hele onlardada 2.0 gelirse şaşırmayın derim ben. mazda türkiye bu konuda pasif kalıyor firmayı cezbedemiyor vede tatmin edemiyor zaten başarılı olsalardı TR piyasasına göre üretilirdi TR ye gelicek mazdalar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RVM = ReVaMı bu size ey Mazdacılar???

daha gece twet attim buyuk bir sinirle, vm rvm tarzi bir teknolojiyi "yenilik" olarak tanitiyor, citroen ise kici kisik c4'e koyup buyuk olay gibi lanse ediyor. oysaki rvm bizim hayat standardimiz da bunu anlayabilecek kapasite kimde. trafige cikip mazdalari sayiyorum bazen gunde 5 6 mazda gordugum oluyor bazen 1 bile zor. neden sirf mazdanin bu sacma salak politilari yuzune. hos az mazda sahibi olmasi bizi elit kiliyor ama ne kadar az mazda o kadar az satis o kadar yuksek fiyatlar. bu boyle gitmez, boyle goturmeye calisirlarsa eger mazda turkiye pazarindan cekilmek zorunda kalir bi zortturuga yaramaz vw de cikar aha yaptik der.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu fiyatlarla artık iş , 3 ün 5 in hesabını yapmayan kokoş sınıfına kaldı, hadi bakalım kadınlara yönelik reklamlar bekliyoruz :)

İşte slogan "Benim kocam Mazda gibi adam"  :D

Not: Cicişlerin SUV'u gibi, Pembe renginden bol getirilmesi tavsiye olunur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat konusunu şöyle yorumlayabilirim. 141, 147, 161 fiyatlı olan dizel motorluların hiçbir şansı yok. Fiyatlar yüksek olduğu gibi, ait oldukları MTV grubu vergileri de yüksek. Bu sınıfta hiçkimse yılda 30,40,50 bin km yapmadığı için yakıt tüketiminin böyle fiyat ve MTV farklarını da karşılayamayacağı aşikar. Tanıştığım Mazda bayilerine daha önce söylediğim gibi, CX-5'in dizelini getirmek çok mantıklı değil. Sonuçta Mazda bayi sahipleri birer tane kendilerine plakalıyacak, Mazda Türkiye birkaç tane kendilerine plakalıyacak ve daha sonra bunlar daha ucuz fiyatlara müşterilere satılmaya çalışılacak. Bir daha da getirilmeyecek, alan da satamayacağı ya da çok ucuza satabileceği için marka ile ilgili bir daha uzak durmak yönünde görüşe sahip olacak.

89 olan benzinli de satmaz. Çünkü donanımı düşük, düz vites ve bir de 4x2! Bu fiyata CR-V var sıfır ve hem otomatik, hem de 4x4. Basit bir awd sistemi ama asfalt üzerinde karlı, buzlu havalarda ilerlemenizi devam ettirmek için yeterli. Bu sınıfta bayan müşterilerin yoğunluğu düşünülürse, otomatik olmaması da dezavantaj.

Mazda CX-5'in önümüzdeki 1 yıl içerisinde sadece 4x4, AT ve Power donanımlısının ithal edilmeye devam edileceği ve şu anki diğer versiyonların ithalinin duracağını söylemek kahinlik olmaz. Peki bu versiyon bu fiyata çok satar mı? Hayır! Çok satmaz ama kendine has bir müşteri kitlesi de olur. Bu sınıfı bir zamanlar domine eden ve Türkiye'de oturmuş bazı modellerin satışlarını düşünün. Honda CR-V, Nissan X-Trail, Suzuki Grand Vitara, Subaru Forester vb... Bu araçlar pazar paylarının çok büyük bölümünü bir boy daha ufak, Qasqai ile türeyen ve 1.6 altı motor kullanarak satışta da, MTV'de de ekonomik olan trendy SUV/Crosover'lara kaptırdılar. Örneğin Nissan Qasqai, Juke ve hatta VW Tiguan.

Nissan artık X-Trail değil, Qasqai ve Juke satıyor. Subaru artık Forester değil, XV satıyor. Mitsubishi Outlander satamadı, ASX satıyor. BMX X3 satışları X1'e kaymaya başladı. Opel Antara'yı satamadı şimdi yeni ufak SUV'una hazırlanıyor.

Bildiğimiz klasik kompakt SUV'ları ise, maddi durumu müsait ama premium sınıfın (Mercedes, BMW,Audi) Türkiye'deki imajının kendilerini temsil etmediğini düşünen sıkı takipçileri devam ettiriyor.

Mazda'nın bu sınıfta böyle bir takipçi kitlesi yok. Bu sebeple rakiplerden çalması gerekecek ki, işi diğerlerinden daha zor demektir. Mazda CX-5'in hangi alıcıya faydası olur? Mazda'yı seven, parası müsait olan ama biraz daha prestijli modele binmek isteyen insanlar için tek alternatif Mazda 6 idi. Bu araç sınıfı da artık çok sıradanlaştı ve 2.eli gerçekten inanılmaz zor. Damla'da 2010 model 14.000km hasarsız, boyasız exclusive-plus var. Araç 2 yaşında ya da değil, sıfırı da 108.000 TL.  55'e bırakıyorlar. Yani yarı fiyatına... İşte bu müşteriler hem farklı bir araç kullanmak, hem de 2. elde daha az kayba uğramak için CX-5'e yönlenebilirler.

165.000 - 200.000 arası fiyatları da iyiymiş :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Qashqai için rakip olacaksa bu fiyatlarla çok zor bence. Araç nasıldır bilemiyorum ama fiyatının ederi değil bence. Bu yaz qashqainin 1.6dci dizeli gelecek, 130hp ve 4,5lt tüketimi var. Benim qashqaide şu anda 5,4lt yakıyor. Aracımdan çok memnunum. CX-5 te umarım tutar, piyasada ne olacağı pek belli olmuyor çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...