Jump to content

Arabayı Boş Viteste Sürmek ve Cut-Off Sistemi


dkiskac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bende dikkat ettim yokuş aşağı 0 gösteriyordu gaz vermediğim zaman..

Ömer arkadaşımız son noktayı koymuş. Üzerine çok fazla konuşmaya gerek yok aslında.

Boşta gitmek demek şanzımanın yağlanmaması demek, yakıt sarfiyatı demek... Ayrıca boşta gitmek demek ani bir durumda frenleme mesafesinin artması demek, daha kolay savrulmak demek, aracın kontrolünün kaybedilmesi demek... Boşta gitmeyiniz...

En başta bunu söylemiştim zaten...

;D

internette bi araştırma videosu izlemiştim. boşta giden araç ile aynı mesafeyi viteste ama gaza basmadan giden aynı marka ve model aracın karşılaştırması neticesinde viteste giden aracın daha az yaktığı ispatlanıyordu.

yeni nesil motorlarda gaz verilmediği sürece yakıt tüketilmediği için sanırım daha az yakıyor...

Bu yüzden ben de; yavaşlayacağım zaman fren yapmak yerine vites küçülterek yavaşlamayı tercih ediyorum, bazen frene bile gerek kalmıyo, fren balatalarından da tasarruf yapmış oluyorum...

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 50
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    6

  • SalihÇakmakçı

    5

  • NoooFearrrr

    8

  • domestos

    11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

ben vitesi boşa attığımda anlık tüketimi 2.2 olarak gösteriyor, aynı yerde vitese takarsam 0 gösteriyor. gerçi konu yakıt tüketimi değil, özellikle yüksek hızlarda boşta iken, araç savrulacakmış gibi gidiyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik viteslerde de cutoff var, ben eski aracımda da yenisinde de ( 2004 Mazda6 - 2010 Mazda3 ) sarfiyatı "0" gördüm.

bunu hangi değerlerde gördünüz ben birkaç deneme yaptım göremedim, mesela yokuş inerken devriniz kaçtı, 4. Vitestemi devreye girdi, manuele alıp 3 e indirincemi devreye girdi. Açıkçası ben benzini çok yakmasını cutoff olmadığı içine bağlıyordum ama varsa bunu devreye girecek şekilde kullanırsam benzin biraz daha düşer gibime geliyor  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kulakları çınlasın çok eski tarihte bir arkadaşım yakıt tasarrufu için aracı peygamber vitesinde sürüyorum demişti. Şimdi boşta vites araç kullanımı muhabbeti geçince o geldi aklıma :)

Bu arada boş vitese de, Peygamber vitesi dendiğini de o gün öğrenmiştim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence hızınız ne olursa olsun iyi bir alışkanlık değil. aracın boşta giderken freni bile doğru dürüst tutmaz. boştayken önünüze aniden birşey çıktığında fren yapsanız viteste olduğundan daha erken balataları fren sistemini yıpratırsınız. çok emniyetsiz ve güvensiz bişey bence. zaten araç viteste yokuş aşağı inerken boşta olduğundan daha az yakar. bunu yol bilgisayarı değerleri de zaten kanıtlıyor. viteste inerken kamyoncu tabiriyle "kompresöre bindirirsiniz" :D hiç de sıkıntı olmaz. arabayı boşta kullanmak ideal bir sürüş tarzı değildir. tabi Salih hocam arabasını yormamak adına bazen öyle yapıyor ama :)) :D :D Salih hocam yapma daha fazla yoruyosun gözünü seviyim. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar

o.v durum aşikar, düz şanzımanlı araçlarda sorun çıkartır mı bilmem ama bende bu konuda bir iki lakırtı etmek isterim yakıt konusunda

Gazdan ayak çekilince veya yokuş aşağıya viteste inerken,

enjektörlerin kapatılarak yakıt ekonomisi yapılan

ve neredeyse bütün araçlarda zaten STANDART BİR ŞEKİLDE AKTİF OLARAK KULLANILAN sistemden bahsetmek isteriz zaten bazı arkadaşlar bahsetmiş

cut-off aslında genel olarak birşeyin kesintiye uğraması için kullanılan bir laf biliyorsunuz ,

rpm cut-off = devir kesici demek

benim burada bahsettiğim sistemin ismi ,

FUEL CUT-OFF

Fuel cut-off when engine de-acceleration

bu sistem sanırım son 30 senedir ecu su olan araçlarda ZATEN kullanılmakta olan bir yapıdır .

30 senedir kullanılıyor ama hala bunu bilmeyen ve anlatınca anlamayan arkadaşlarımız var.

sistemin genel ismi

"fuel cut-off when engine de-accelaration"

yani sadece viteste gazdan ayağınızı çekince değil !

hatta her durumda ayağınızı gazdan çektiğiniz sürede bile enjekötörler kapatılmaktadır .

Mesela : iyi birşey değil ama boşta gaza basın ,5000 devire çıkın ve gazdan ayağınızı çekin ,devir işte o belirlenen devire inene kadar BİLE enjektörler kapalı tutuluyor ,

yani adamlar o 2 saniyeden bile faydalanıyor ,bu ne demek ? siz vites atarken gazdan ayağınızı çekiyorsunuz ya ? işte o anda bile enjektörler anlık olarak kapatılıyor .

sistemin temeli atalet ve cisimlerin dönme momentine dayanıyor .

1-yağ pompası mekaniktir ve motor döndüğü sürece yağlama vardır

2-su pompası da aynıdır,mekanik bir yapıdır, yeterki motor dönsün ,

3-şarj dinamosuda aynıdır ,bunların hepsi krank miline bağlıdır ve motor döndüğü sürece çalışırlar ,

4-direksiyon pompası .. söylememe gerek varmı ? motor döndüğü sürece çalışır .

5-buji ,ateşler.. içerisinde yakıt olmayan silindirlerde bujinin çakması kimseye zararı yoktur .

5-yakıt gelmez ama hava geliyor ve hava 10 kat sıkıştırılıp eksozdan atılmaya devam ediyor ,ses ondan geliyor .

1000 kg ile 1500 kiloluk bir cisimden bahsettiğimizi unutmayalım .

ben taş örneğini kullanırım hep ,

evet taş .

yerden bir taş alın ve ileriye doğru fırlatın ,

taş elinizden çıktı !

artık taşa dokunmuyor ve onu itmiyorsunuz .

ama taş havada gitmeye devam ediyor dimi ?

normalde düz yolda siz gaz pedalına basarak motor çalışıyor ,

pistonlar yukarı aşağı inerek krank milini çeviriyor ,

krank mili -> volan ->debriyaj -> şanzıman -> aks milleri -> ve son olarak tekerleklere uygulanan dönme kuvveti ile araç yolda gidiyor .

işte gazdan ayağımızı çektiğimiz zaman tam tersi oluyor ,

1,5 tonluk bir nesne tekerlekler üzerinde ZATEN İLERLEMEKTE ,

taaaa kendi ataleti bitip durana kadar ,

bu sefer :

tekerlekler ->aks milleri ->şanzıman ->debriyaj ->volan ->krank mili -> MOTOR dönmeye devam etmektedir ,

kısacası artık tekerlekler motoru çevirmeye başladı .

niye yakıt tüketelim bu esnada ?

araba zaten gidiyor ?

motor zaten dönüyor ?

yağlama? var

su devirdaimi? var

akü çalışıyor ..

direksiyon dönüyor ,

herşey çalışıyor .

aynı şey ilk başta yazdığım motorun kendi kendine devirsizleşirkenki durumu ile benzer ,

yani gaza basmışız motor dönüyor ,gazdan ayağımızı çekince o motor zaten kendi kendine yavaşlamayacakmı ? niye benzin tüketelim ?

tabi bu cut-off devri her araçta farklı devirlerde olabilir ,

bazı araçlarda 1200 devir bazısında 1100 devir bazısı 1300 olabilir .

motor devri o bölgeye geldiği anda beyin hemen enjektörleri tekrar devreye sokarki araç stop etmesin .

yazının sonuna gelirken LANTİS araçlarda cut-off kaç devirde devreye giriyor bilen arkadaşlarımaz yazarsa memnun olurum.

iyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha ötesi bir anlatım ve örnekleme olamazdı...

Sonsuz teşekkürler.

Ancak; terzi söküğünü dikemez hesabı, bu kadar bilgi vererek Lantis'te takılman beni güldürdü...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş çok ilginç bir yazı olmuş ama katılmadığım noktalar var

1. motor çalışır durumda iken boşa atarsanız aracın kazandığı ivmeyle motor bağlantısı kesilir yani motoru tekerlekler döndürmez.

2. içten yanmalı motorlar hava ile çalışmaz bujinin boşa çakması nasıl bir iş sadace hava yakıp eksozdan atan bir araç duymadım, araç o sırada stop etmiş olması gerek oda yokuş inerken olacak şey değil herşey kilitlenebilir zaten stop edildiğinde buji ateşlemesi olmaz.

3. enjektörlerin kapanması diye bişey yok yakıtı motora enjektörler gönderiyor, araç anında stop eder vede dediğiniz bütün motora bağlı aksamlar durur sizin dediğiniz gibi o krank miline bağlı aksamların çalışması için motorun çalışması şartttır aracın stop halinde o aksamları tekerlen gücüyle döndürmesi durumuna vurdurma diyoruz oda aracın aküsü bitik olupta çalışmadığı zamanlarda uygulanır , çalışıncaya kadar, oto viteslerde öle bişey zaten hiç mümkün değil.

4. aracın çalışır durumda vede tüm sistemlerinin çalıştığı minimum yakıt durumu rölanti durumudur vede siz aracı boşa attığınızda araç rölentide çalışırken tamamen tekerlek bağlantısı ortadan kalkar aracın ivmesinin bir etkisi olmaz vede rölantide yaktığı kadar yakıt yakar fakat şu götürüsü olur, eğer dik bir yokuş iniyosanız sürekli fren kullanınca balatalar ısınabilir, tükenebilir veya araç anide stop edebilir buda çok tehlikeli olur. yani araç stop edilmediği taktirde en az yakıtı rölantide tüketir buda hava değildir yani enjöktöler yakıtı kesmez rölanti anındaki kadar tüketir.

5. eyvallah siz dersinizki ben yokuş aşağı sallayıp boşa atmadan büyük viteste kullanayım aracıun ivmesi motoru döndürsün, 4. veya 5. viteste, gene hiç gaza basmasnız bile gene çalışır durumdaki vede hareket eden aracın motorunu besleyecek kadar yakıtın tükenmesi normaldir, boşta gitme kadar gene tüketir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu yakıt konusunu şöle açıklıyayım bir araç duruduğu yerde vede rölantide en az yakıtı tüketir ama dikkat edin durduğu yerde, vede en fazla yakıtı ilk hareketi kazanınca veya aracın ivmelenmesini sağlayınca tüketir araç belli bir ivmeyi kazandığında aracın hareketi motora düşen yükü azaltır ,benim örneği şu bir bisikletin arka tekerleğini askıya alıp döndürünce ilk döndürme zor gelecektir ama tekerlek dönmeye başlayınca pedalı çevirmek daha rahat olacaktır yani yakıtın artmasıyla devirin yüksek olması arasında doğru orantı vardır ama aracın ivmesiyle yakıt oranı arasında ters orantı ne kadarda pedalı rahat çevirsek sonuçta genede güç harcamış oluyoruz yani yakıt tüketriyoruz, dikkat edin yokuşlu yollarda tüm araçların yakıtı artar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş çok ilginç bir yazı olmuş ama katılmadığım noktalar var

1. motor çalışır durumda iken boşa atarsanız aracın kazandığı ivmeyle motor bağlantısı kesilir yani motoru tekerlekler döndürmez.

2. içten yanmalı motorlar hava ile çalışmaz bujinin boşa çakması nasıl bir iş sadace hava yakıp egzozdan atan bir araç duymadım, araç o sırada stop etmiş olması gerek oda yokuş inerken olacak şey değil herşey kilitlenebilir zaten stop edildiğinde buji ateşlemesi olmaz.

3. enjektörlerin kapanması diye bişey yok yakıtı motora enjektörler gönderiyor, araç anında stop eder vede dediğiniz bütün motora bağlı aksamlar durur sizin dediğiniz gibi o krank miline bağlı aksamların çalışması için motorun çalışması şartttır aracın stop halinde o aksamları tekerlen gücüyle döndürmesi durumuna vurdurma diyoruz oda aracın aküsü bitik olupta çalışmadığı zamanlarda uygulanır , çalışıncaya kadar, oto viteslerde öle bişey zaten hiç mümkün değil.

4. aracın çalışır durumda vede tüm sistemlerinin çalıştığı minimum yakıt durumu rölanti durumudur vede siz aracı boşa attığınızda araç rölentide çalışırken tamamen tekerlek bağlantısı ortadan kalkar aracın ivmesinin bir etkisi olmaz vede rölantide yaktığı kadar yakıt yakar fakat şu götürüsü olur, eğer dik bir yokuş iniyosanız sürekli fren kullanınca balatalar ısınabilir, tükenebilir veya araç anide stop edebilir buda çok tehlikeli olur. yani araç stop edilmediği taktirde en az yakıtı rölantide tüketir buda hava değildir yani enjöktöler yakıtı kesmez rölanti anındaki kadar tüketir.

5. eyvallah siz dersinizki ben yokuş aşağı sallayıp boşa atmadan büyük viteste kullanayım aracıun ivmesi motoru döndürsün, 4. veya 5. viteste, gene hiç gaza basmasnız bile gene çalışır durumdaki vede hareket eden aracın motorunu besleyecek kadar yakıtın tükenmesi normaldir, boşta gitme kadar gene tüketir.

1-Biz zaten boşa almamayı ve faydalarını söylüyoruz, boşa almadığın araca gaz vermezsen tekerlekter motoru döndürür...

2-Aracı boşa almadığında ve enjektörler de yakıtı kestiğinde, geriye kalan ekipmanlar yine çalışır, sadece yanma odasına yakıt girmez ve aracı da zaten tekerlekler götürüyor demiştik...

3-Belirli bir devire kadar gaz verilmediği sürece enjektörler yakıt püskürtmez, bu yüzden yakıt tüketimi sıfırdır...

4-Boşa alınmadığı için senin söylediklerinin bi hükmü bu maddede de yok...Dik yokuşu viteste inerseniz zaten sıfır yakıt ve az fren sarfiyatı olur... Tekrar hatırlatayım verilen örnekte araç viteste....  ;)

5-Belirli bir hızda ayağınızı gazdan çekerseniz, mesela; tatlı bir inişte araç deviri yakıt püskürtmeye başlayana kadar yani hangi devire programlıysa o motor sıfır yakıt tüketimi sergiler...

Murat Dağ'ın vermiş olduğu örnek ile senin söylediklerin zaten temelde ayrışıyor... Biz aracı boşa almadan kendi ivmesiyle gitmesi durumunu söylüyoruz, sen tamamen aracın boşa alınmasını yani karşı fikri söylüyorsun... Fark burada...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu yakıt konusunu şöle açıklıyayım bir araç duruduğu yerde vede rölantide en az yakıtı tüketir ama dikkat edin durduğu yerde, vede en fazla yakıtı ilk hareketi kazanınca veya aracın ivmelenmesini sağlayınca tüketir araç belli bir ivmeyi kazandığında aracın hareketi motora düşen yükü azaltır ,benim örneği şu bir bisikletin arka tekerleğini askıya alıp döndürünce ilk döndürme zor gelecektir ama tekerlek dönmeye başlayınca pedalı çevirmek daha rahat olacaktır yani yakıtın artmasıyla devirin yüksek olması arasında doğru orantı vardır ama aracın ivmesiyle yakıt oranı arasında ters orantı ne kadarda pedalı rahat çevirsek sonuçta genede güç harcamış oluyoruz yani yakıt tüketriyoruz, dikkat edin yokuşlu yollarda tüm araçların yakıtı artar.

Çok güzel bir örnek vermişsin teşekkürler... Bu örneğini de bizim savunduğumuz tezle şöyle çürüteyim sevgili dostum...

:D

Bisikleti hareket ettirdin ve ivmelendi, devamlı pedalı çevirmek durumunda değilsin, hafif inişlerde mesela pedalı hiç çevirmeden bisiklet kendi ivmesiyle gidiyor... Güç harcıyor musun? HAYIR... İşte bu durumda motor da yakıt tüketmiyor...

;)

Araç yazılımı hangi devire programlı ise o devire gelene kadar motor yakıt tüketmiyor, eğer sen gaz vermezsen...

Gerçi senin aracında; yazılım, enjektör, yakıt kesici gibi donanımlar bulunmadığı için ve sen de kendi aracından örnekleme yaptığın için sana anlaşılmaz gelebilir bu durum...

;D

Sağlıcakla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi sanırım tam olarak netleşmemiş bir durum var ki o da?

Araç inişlerde viteste olduğu zaman hiç mi yakmaz, yoksa rolanti kardar mı yakar? Eğer hiç yakmazsa (Bana mantıklı gelmiyor) tamam viteste inmek akıllıca. Yok rolanti kadar yakıyorsa o zamam mantıklı olan hafif mehillerde boşta, biraz daha dik rampalarda ( inerken fren kullanma ihtiyacı duyulan) viteste inmek.

Ben hala ilk yazdığım gibi dik rampalarda viteste, tatlı rampalarda boşta inmenin en ekonomik yöntem olduğunu düşünüyorum. Sonuçta motor freni de arabayı yavaşlatıyor ve tatlı rampalarda gaza basmadan gidilen mesafe kısalıyor.

Fuel Cut-off sistemini anlatan arkadaşlar şu dik ve tatlı rampa ayırımını yaparak bir tümevarım yaparlarsa daha aydınlatıcı olacak diye düşünüyorum. Vites aralarında bile kapanan enjektörler varsa, boşta kapalı olacağı düşüncesindeyim ve boşta giden aracın çalışması neticesinde bunu mantıklı bulmuyorum.

Ayrıca bu konu burada netleşirse forum adına mükemmel olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi sanırım tam olarak netleşmemiş bir durum var ki o da?

Araç inişlerde viteste olduğu zaman hiç mi yakmaz, yoksa rolanti kardar mı yakar? Eğer hiç yakmazsa (Bana mantıklı gelmiyor) tamam viteste inmek akıllıca. Yok rolanti kadar yakıyorsa o zamam mantıklı olan hafif mehillerde boşta, biraz daha dik rampalarda ( inerken fren kullanma ihtiyacı duyulan) viteste inmek.

Ben hala ilk yazdığım gibi dik rampalarda viteste, tatlı rampalarda boşta inmenin en ekonomik yöntem olduğunu düşünüyorum. Sonuçta motor freni de arabayı yavaşlatıyor ve tatlı rampalarda gaza basmadan gidilen mesafe kısalıyor.

Fuel Cut-off sistemini anlatan arkadaşlar şu dik ve tatlı rampa ayırımını yaparak bir tümevarım yaparlarsa daha aydınlatıcı olacak diye düşünüyorum. Vites aralarında bile kapanan enjektörler varsa, boşta kapalı olacağı düşüncesindeyim ve boşta giden aracın çalışması neticesinde bunu mantıklı bulmuyorum.

Ayrıca bu konu burada netleşirse forum adına mükemmel olur diye düşünüyorum.

Aracınız kaç devire programlı ise; o devire gelene kadar aracınız yakıt yakmaz... HİÇ YAKMAZ... Tekerleklerin ivmesi ile aracınız yola devam eder...

Amaç da zaten bu. Hiç yakmaması...

Benim izlediğim videoda bu kanıtlanmıştı... Murat DAĞ'da gayet güzel anlatımla bunu açıkladı...

Sağlıklı çalışan yol bilgisayarı ile bunu kendiniz de test edebilirsiniz zaten...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yol bilgisayarında vtes ne olursa olsun hiç sıfır görmedim şimdiye kadar. Aksine vites boşta iken de 5'te iken de aynı değerleri veriyor. Acaba benim yol bilgisayarında mı hata? Şimdi de bu çıktı bak şimdi. Bu tür bilgilere meraklıyım ve 3 yıldır her hızda ve her durumda denemişliğim vardır. Kesinlikle sıfır görmedim şimdiye kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yol bilgisayarında vtes ne olursa olsun hiç sıfır görmedim şimdiye kadar. Aksine vites boşta iken de 5'te iken de aynı değerleri veriyor. Acaba benim yol bilgisayarında mı hata? Şimdi de bu çıktı bak şimdi. Bu tür bilgilere meraklıyım ve 3 yıldır her hızda ve her durumda denemişliğim vardır. Kesinlikle sıfır görmedim şimdiye kadar.

Her aracın yol bilgisayarı net tüketimi göstermeyebiliyor, ben de; Hyundai de hiç görmedim... Ama kaliteli markalarda (VW, Audi, BMW) anlık tüketimi görebildim...

Zaten videodaki marka da Audi...

Sen boşuna dert edinme kendine derim.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha ötesi bir anlatım ve örnekleme olamazdı...

Sonsuz teşekkürler.

Ancak; terzi söküğünü dikemez hesabı, bu kadar bilgi vererek Lantis'te takılman beni güldürdü...

:)

sayın domestos kardeşim sözlerinde haklısın ama, fakat, lakin :)

benim arabanın kitabı yok kitapta yazıyormu onuda bilmiyorum google amcama o kadar sordum bunun kitabı nerde diye ama bir türlü bulamadım bir arkadaşım mazda lantis aracının pdf yada başka bir formatta kitabını bana yollarsa çok müteşekkir olacam.

soruna gelince aslında ben enjektörlerin devreye girdiği anı sezinliyorum nasıl mı?

aracım o.v rampa aşağı inerken gaza basmaz ve yavaşlayana kadar devam edersen devir saati 1200 leredoğru inerken bir anda devir saati gaza basmadığım halde yukarı doğru çıkıyor ve ben anlıyorum ki enjektörler açıldı.

ama ben kesin net bilimsel bilgi edinmek amacı ile sormuştum

kolay gele kazasın günler dileğimle  hala bu bilgiye ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç yol bilgisayarında eğimlerde vitesde inerken sıfır yakıt olduğunu ben 2002 yılında 2000 model opel cd de arkadaşımın otomobilinde görmüştüm ve ben o dönemlerede rampa aşağı inerken boşa alırdım bu olayı görünce o gün bu gündür taki durana kadar viteste giderim tabi ozamanlar otomatik şanzıman aracım yoktu mazda lantisimi 2004 temmuzda aldım 8 yıldır biniyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar siz benimle eyleniyormusunuz :D :D  domestos abi benim bisiklet tezimi çürüttüüğünü sölemişsin siz yokuş aşağı bisikletin pedalını çevirmeyi bıraktığınızda yaşamınız sona ermiyordur sanırım, :D  vücudunuz gene çalışır durumda vede gene besin parçalayıp yaşam enerjisine dönüştürmektedir. zate ben her iki durumada değinmişim 5. sırada dediğiniz durumu açıklamışım ama sizin ilalki idda ettiğiniz gibi motoru aracın ivmesinin hareket ettirmesi mümkün değil vede sıfır yakıt tüketmesi hiç mümkün değil, hele hele sadece hava yakması hiç mümkün değil, kesinlikle araç yakıt tüketmektedir en az rölantideki kadar gene tüketir zaten yakıtı enjektörler dediğiniz gibi kesmiş olsa araç stop eder arladaşlar denemesi bedava bu şekilde giderken madem yakıt hiç püskürtülmüyor LPG li araçlara öneriyorum LPG yi içerden düğmeden kapatın bakalım sadece havayla kaç saniye çalışacak veya aracın ivmesiyle kaç metre gidecek :D :D bir yol bilgisayarı bahsi geçiyor ama ben pekte bu değerlere inanmıyorum. içten yanmalı motorlara fosil yakıtı koymazsanız 1 metrede gidemesiniz üzgünüm. aracımın karbüratörlü olması bu ekipmaların bulunmaması bişeyi değiştirmez, daha önce 1997 model toyota gli kullanıyordum bende çok denedim aracı, ben aklıma mantığma güvenirim yani hiç yakıt tüketmeden çalışacak bir motor daha henüz bugünkü teknıoloji tarafından üretilemedi, deseniz az tüketir veya rölanti kadar tüketir eyvallah diyecem ama hiç tükeymiyor derseniz biraz abatı olur. saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...