Jump to content

Mazda3 Yol Bilgisayarı Hakkında

enginkaypak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar özür dilerim doğru yerden mi soruyorum bilmiyorum ama yeni konu açamadım.. ben arabamı yeni aldım henüz.. mazda 3 touring 2009 .. bayiden aldım alırken en full u dedı bayi.. balıkesirden aldım.. cok hos guzel araba fakat özelliklerini tam bilemiyorum.. örnegın yol bilgisayarı yok bunun dedı arkadasımın bırı ama gostergede trip A ve genel km  yi gösteren kucuk bi ekran var.. bu ekrana hiçbir şekilde mudahale edemedim böyle anlık yakıt tuketımı vs.vs. yol bilgisayarı yani yok mu şimdi.. bunun dışında far sensörü-yağmur sensörü-gibi özelliklerde yok galiba.. bilgisi olan ayrıntılı yardımcı olursa  çok sevinirim şimdiden teşekkürler... 6'lı cd calar ve ses kalitesi de gayet iyi bu arada..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol bilgisayarı CD Çaların ekranındadır kardeş. Teyb ekranının sol tarafında anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, ortalama hız ve kalan menzil bilgilerini verir.

Tam emin olmamakla beraber "into" tuşuna her bastığında bir değeri görürsün. Uzun süre bastığında kalan menzil dışında diğer değerleri sıfırlayabilirsin. Olmaz mı beya Mazda3'te yol bilgisayarı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cd çaların ekranının en sollunda görürsünüz yol bilgisayarı bilgilerini, 4 farklı veri vardır, info tuşuna basarak bu 4 farklı veri arasında dolaşabilirsiniz, info tuşuna uzun basarsanızda o an ekranda görünen veriyi sıfırlayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar aracımı yeni aldım. 2000 km ye yakın yol yaptım. Ancak yol bilgisayarı yakıt tüketimini yanlış hesaplıyor bence. Benim hesabıma göre uzun yolda 100 kmde 5,25 lt yakıt tüketti. Ancak yol bilgisayarın ortalama yakıt tüketimi 5,9 lt olarak gözüküyor.

Bir de şöyle birşey var. Araca yakıt almaya gittiğimde fuel range 17 km olarak gösteriyordu. Kaba bir hesap yaparsak bu durumda aracın deposunda 1 lt civarı mazot olması lazım. Aracın deposu da 55 lt olduğuna göre benim 54 lt civarında mazot almam lazım. Ancak 44,5 lt yakıt alabildim. Yani 10 lt ye yakın bir hata var gibi ortada. Ya da bu 10 ltyi yedek depo olarak falan mı görüyor acaba ve bu yüzden hesaba katmıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol bilgisayarı kıtı kıtına kaç km yol gidebildiğini göstermez. Fuel range 0 olduktan sonra da dizelde tam emin değilim ama en az 50 km daha yol gidebilirsin. Yolda kalma diye bir tedbir olarak.

Mazot hesabı içinde forumda açılmış konular var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

touring arkadaşıma katılıyorum..tam olarak net bilgi vermez yol bilgisayarı..en güzel hesaplama şekli fulleyeceksin deponu ve km sıfırlayacaksın..belirli km yaptıktan sonra tekrar fulleyeceksin..ve miktarı km ye böleceksin sana söyler km de kaç tl yaktığını..yol bilgisayarı kullanım şekline göre değerleri indirir, çıkarır vs..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

touring arkadaşıma katılıyorum..tam olarak net bilgi vermez yol bilgisayarı..en güzel hesaplama şekli fulleyeceksin deponu ve km sıfırlayacaksın..belirli km yaptıktan sonra tekrar fulleyeceksin..ve miktarı km ye böleceksin sana söyler km de kaç tl yaktığını..yol bilgisayarı kullanım şekline göre değerleri indirir, çıkarır vs..

Zaten bu şekilde hesaplıyordum hala da böyle hesaplıyorum. Yol bilgisayarının ben %100 e yakın doğrulukta olacağını düşünmüştüm ama kullanıcıların yazdığına göre herkeste fazla gösteriyor yol bilgisayarı. Durum böyleyse kafaya takacak bir durum yok  :)

Mazot da ucuzladı bu ara  :) İnşallah böyle indirim haberleri devam eder

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

arakadaslar gösterge de trıp 2 yı sıfırlamak ne demek:)

sizin araçta trip 1 trip 2 diye geçiyor galiba benimkinde ise trip A trip B diye..aracınızda çift hafıza var..A noktasından B noktasına giderken km ölçerken hareket etmeden sıfırlarız ve devam ederiz  B  noktasına vardığınızda katettiğiniz km yi size gösterir..ayrıca bunu daha çok yakıt hesaplaması için kullanıyorum ben..depomu fuller ve sıfırlarım yeniden fullediğimde kaç km gitmişim aldığım yakıtla diye hesap yapmaya yarıyor..ayrıra trip 1 trip 2 birbirinden bağımsız ayrı ayrı iki farklı km keydetmene olanak sağlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...