Jump to content

1. Nesil Mazda3 Boğaz Kelebeği Temizliği ve Buji Değişimi

macrostr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dediğim gibi bugün giriştim o işe :) bir balata temizleme spreyi aldım. hava borusunu felan söktüm ama boğaz kelebeğini sökemedim. Egr valfinin orada ki somun çok dar bir yerde lokma gerekiyordu. o yüzden sökmeden temizledim. koca bir bez simsiyah kurum oldu :) sonra topladım. bu arada hava hortumunda ki yarıklarıda görmüş oldum. şimdilik bantladım. ve son olarak aracı çalıştırdım hiç bir sıkıntı çıkmadı. rölantisi felan normal yani :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğim gibi bugün giriştim o işe :) bir balata temizleme spreyi aldım. hava borusunu felan söktüm ama boğaz kelebeğini sökemedim. Egr valfinin orada ki somun çok dar bir yerde lokma gerekiyordu. o yüzden sökmeden temizledim. koca bir bez simsiyah kurum oldu :) sonra topladım. bu arada hava hortumunda ki yarıklarıda görmüş oldum. şimdilik bantladım. ve son olarak aracı çalıştırdım hiç bir sıkıntı çıkmadı. rölantisi felan normal yani :egy:

İlk iş olarak bunu yapmam gerekecek artık... Teşekkürler.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar daha önce de foruma yazmıştım, kimi subap sorunu dedi kimisi de boğaz kelebeği ile ateşleme sorunundan bahsettiler. Bujileri değiştim. Aracım lpg li. lpg de iken rolantide dalgalanma var, gaza aynı kademede basınca ibrede yukarı aşağı oynamalar var. benzinde ise bu dalgalanma çok az mevcut bazen hiç olmuyor bile.

Ben de boğaz kelebeğini temizlemeye karar verdim.

Bu işlem için hangi araç ve gereklere ihtiyacım var. Balata spreyi bulacağım. Bunun haricinde tornavida ya da ne tür anahtarlara ihtiyacım vardır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam aynı sorunu daha önce yaşadım rölantide dalgalanma hatta araba ısınınca stop edecekmiş gibi olması falan,önce boğaz kelebeğini kendim temizledim,bunun için öncelikle yağsız balata spreyi almanız gerekiyor,temiz bir bez,bir de yıldız tornavida.boğaz kelebeğine giden hava hortumunu söküp içerisine yani boğaz kelebeğine bol bol sprey sıkın.daha sonra aracı çalıştırıp son devire kadar gaz verin,egzozun ucundan spreyin çıktığını göreceksiniz.işlem tamamdır.ama bu kalıcı çözüm olmayabilir.bir süre sonra aynı sorunun devam ettiğini göreceksiniz.ben sorundan hem egr valfini temizleterek hem de oksijen sensörünü değiştirerek kurtuldum.çok ciddi anlamda bu sorunla uğraştım,ama sorunu çözdüğümde arabamı gerçekten ne kadar sevdiğimi hatırlamıştım::):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

merhaba, yeni konu açmaya lüzum görmedim.

samsunda mazda servisi olmadığı için orijinal bujilerini çıkarıp sanayiden uygun buji aldım NGK marka ancak o zamandan beri eski bujilerimin bir depoda ulaştığı mesafeye ulaşamadık.

orjinalinin üstünde BP13 18 110 kodu var. trabzondaki sevisi aradım şasiden 195 liralık buji söyledi.

ne yapmalıyım uygun başka buji mi arayayım, orjinalini mi alayım yoksa arabada hava akış sensörü gibi başka yerde mi bişeyler arayayım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...