Jump to content

Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?

lord_phoenix
 Paylaş

Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?  

54 oy

1. 1. Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?

• BRC
      36
    • Atiker
      8
    • Lovato
      5
    • KME
      1
    • Aldesa
      1
    • Romano
      5

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben hala "yapma" derim. 40-50.000 km sonra bazı problemlerin çıkma ihtimalini göze alıyorsun değil mi ?

Aslında almıyorum. Hatta LPG sistemide sevmiyorum.

Ama ustadım kmleri yazdım. Dün aksam bir ayda üçüncü depoyu aldım ve benzin hic hos rakamlarda degil  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg yaptırmak istiyorsanız elbetteki bu karar sizindir. Fakat ilk zamanlar yakıttan tasarruf yapsanızda, ilerleyen zaman ve Km'lerde servis,arıza,muayene vs gibi sıkıntıların çıkma olasılığı artacaktır.

Lpg'li araç ile bir anım var unutmam, eski aracım Honda'ydı. Servise İzmit'te Gölcük yolu üzerinde Honda Ali özel servisine götürürdüm. Servisin sahibi Ali beyle ayaküstü muhabbet ederken son 2-3 yılda gerçek anlamda para kazanmaya başladım dedi. Bana servise gelen müşteri profili ya periyodik bakım yada hasardan geliyor dedi. Büyük arıza vs çok nadir geliyor dedi. Ama bu Lpg çıktı ve son zamanlarda yaygınlaşarak arttı Honda araçlarda arızalar başladı. Öbür türlü zaten dedi araç sorunsuz araç olduğu için müşteri bana periyodik bakımdan bakıma uğruyor dedi.

Şunu da ekledi yine kendisi, Lpg'yi adam gibi bir yere bir firmaya yaptırmış olsalar yine çok aman aman bir problem çıkarmayacak. Ama ucuz olsun ekonomik olsun diye merdiven altı iş yapan bir yerde yaptırıyorlar. Sonra başlıyor büyük arızalar.

Siz bu aracı almadan evvel bu kadar Km yaptığınız yada yapacağınız belli değildi o zaman. Bilmiyorum bir iş yada ikametgah değişikliğimi oldu aracınızı aldıktan sonra. Öbür türlü araç seçimi olarak yanlış bir karar kişisel fikrim. Daha ay bitmeden 3.depo yakıtı alıyorum diyorsanız ve senelik 30-35 Km üstünde yol yapıyorsanız, aranız dizel yada düşük motor hacimli benzinli bir araç olmalıydı.

Lpg her yönden sorun bırakın Avm'lere girebilmeyi ben oturduğum sitenin otoparkına dahil aracımı park edemem Lpg'li olsa. Tabi son karar, para, araç, can sizin iyi düşünün ve karar verin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında Bu avm meselesini anlayamıyorum. LPG ve Benzin karsılastırması yapınca benzin daha fazla patlama riski olan bir yakıt turu bu kıstas neye göre bilinmez.

Arac secimine gelince ben sıkı bir mazda tutkunuyum aslında o yuzden mazda aldım :) dizelini alabilirmiydim belki fakat, otomatik vites sart olunca arac modelleri bir anda yok oluyor.

Ya gideceksiniz Renault degerini hak etmeyen ve rahatsız bir araba alacaksın servisten cıkmayacaksın, yada Vw grubundan alıp degerinin cooook ustunu verip standart bir iç dizayn ile arabaya bineceksin. secenekte cok fazla degil.

Aslında benzinli otomatik birazda mecburiyet diyebiliriz.

Birde ben LPG nin Mazdanın motoruna bu kadar kolay hasar verebileceğine inanamıyroum aslında. Pejo yada reno olsa olabilir mümkün derdim ama iş mazda olunca insan inanamıyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seni şimdi daha iyi anladım. Nedenine gelince Otomatik vites sevdandan dolayı. Benim eski Honda'm otomatik vitesti. Araç ararkende Dizel ve otomatik şartı koymuştum kendime.

Lakin yakıt dizel olunca otomatik vites seçeneği birden çok azalıyor. Dediğiniz gibi ya Fransız yapımı araçlara bineceksiniz. Asla bir daha tercih etmem (eski Megane II kullanıcısıyım). Yada yüksek paralara standart donanımda bir Jetta bir Golf alacaksınız. Kaldıki vw servis ücretleride rakiplerine göre yüksek kalmaktadır diye biliyorum.

Bunları göz önünde bulundurarak otomatik vites sevdamdan ödün vermek zorunda kaldım. Ve tercihimi Mazda'dan yana yaptım. İyikide Mazda'yı tercih etmişim, yeni aracımda otomatik vitesten çok Sanroof'u arıyorum desem yeridir. :) İnsan aracını sevip tutkuyla bağlı olduktan sonra bazı eksiklikleri görmezden gelebiliyosun.

Gelecek dönem için artık, Otomatik vites Mazda Skyactiv hayelleri başladı bende :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa, olayın Mazda'nın motoru olması ile çok alakası yok. Sonuç olarak bu motorlar benzine göre üretiliyorlar ve benzinde kullandığın sürece çoook uzun süre sorunsuz hizmet ediyorlar ama iş LPG ye gelince sağından solunda arızalar vermeye başlıyorlar.

Bunları Mazda6 aracında LPG kullanmış birisinin sözleri olarak değerlendirmeni isterim. Ben de zamanında taktırdım ve kullandım. Evet tasarruf ederken çok keyifli ama iş sağından solundan arıza vermeye başladığında keyifsiz hale gelebiliyor.

Tabii hiç bunlar başına gelmeden yaşayanlar da var ama ortada bir başka gerçek de var ki tanıdığımız servislerde bugüne kadar en az 5-6 tane 40-50.000 km LPG den giden Mazda3 lerin 1500-2000 TL masrafla motor yaptırdığı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seni şimdi daha iyi anladım. Nedenine gelince Otomatik vites sevdandan dolayı. Benim eski Honda'm otomatik vitesti. Araç ararkende Dizel ve otomatik şartı koymuştum kendime.

Lakin yakıt dizel olunca otomatik vites seçeneği birden çok azalıyor. Dediğiniz gibi ya Fransız yapımı araçlara bineceksiniz. Asla bir daha tercih etmem (eski Megane II kullanıcısıyım). Yada yüksek paralara standart donanımda bir Jetta bir Golf alacaksınız. Kaldıki vw servis ücretleride rakiplerine göre yüksek kalmaktadır diye biliyorum.

Bunları göz önünde bulundurarak otomatik vites sevdamdan ödün vermek zorunda kaldım. Ve tercihimi Mazda'dan yana yaptım. İyikide Mazda'yı tercih etmişim, yeni aracımda otomatik vitesten çok Sanroof'u arıyorum desem yeridir. :) İnsan aracını sevip tutkuyla bağlı olduktan sonra bazı eksiklikleri görmezden gelebiliyosun.

Gelecek dönem için artık, Otomatik vites Mazda Skyactiv hayelleri başladı bende :)

Çocukken bisiklet için para biriktirirdim. Şimdi CX-5 İçin :)

Eski bir pejo kullanıcısıyım bende gaflet ve dalalet içinde aldığım aracla her ay iki yada üc kere servise ugrar bir cay içerdim. Buna ragmen satarken bile ön takımı adam olmamıstı.

Bence araba kullanmak keyiftir. Eğer araç sana kullanırken keyif vermiyorsa bir anlamı yok.

Ama arabaya bindiğinde inmek gelmiyorsa içinden ve keyifliyse benim gibi üçüncü depoyu dolduruyorsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam ben EMER LPG diye yeni bir markayı taktırdım... Hemde yağlama sistemlisi..

15000 km yi geçtim herhangi bir problem yaşamadım şimdiye kadar.. Özellikle çekişi de çok iyi..

Bu markayı taktırmamın sebebi ise, Adamlar garanti veriyordu ve motorda meydana gelebilecek arızalar için 3 yıllık sigorta yaptılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Romano kullandım. Sessizdir, iyidir ama sonuç olarak LPGdir :D

Bu yorumu beyendim :)

;D

Benzin fiyatı 2.00 Liraya düşün (cem uzan lazım)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımdaki sistem 6 yıllık ve ben 4 aydır kullanıyorum şimdilik sıkıntısız... Bazı markalarda enjektörlerden çıt çıt ses geliyor çalışırken, benim sistemde böyle bir ses yok... Benzinde nasıl çalışıyorsa lpg de de aynı...

Bu bakımdan tavsiye edebilirim.

OMVL...

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son olarak Romano ve Zavoli arasındayım.

Kullananlar var mı?

Ikiside iyi marka,yeterki iyi bir ustaya denk gelmen.Obd'li sistem tercih etmelisin...

stilock/mazda3 impressive A/T

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok, obd uzerinden bilgi okuma yani aracin ecu' su ile tam senkronize olan sistem.Bu sistemde ariza lambasi olayi ( fakir,zengin karisim) kesinlikle olmuyor.motorun neye ihtiyaci var ise aninda lpg sistemi cevap veriyor.

Klasik sirali sistem enjektor lerden sadece sinyal aliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok, obd uzerinden bilgi okuma yani aracin ecu' su ile tam senkronize olan sistem.Bu sistemde ariza lambasi olayi ( fakir,zengin karisim) kesinlikle olmuyor.motorun neye ihtiyaci var ise aninda lpg sistemi cevap veriyor.

Klasik sirali sistem enjektor lerden sadece sinyal aliyor.

Bilgi için teşekkürler... Bu sistemde fiyat da fark ediyordur mutlaka...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi daha iyi anladım, iki marka veya kitin arasındaki yarıya varan fiyat farkını... Ben de; ne gerek var fazla ödemeye diyordum...

:krrsz:

Gerek varmış.

Tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...