Jump to content

Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?

lord_phoenix
 Paylaş

Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?  

54 oy

1. 1. Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?

• BRC
      36
    • Atiker
      8
    • Lovato
      5
    • KME
      1
    • Aldesa
      1
    • Romano
      5

Tavsiye Edilen Mesajlar

Prins taktıralı 2 hafta oldu. yakıtta şu an için beklentilerime yakın bir tasarruf sözkonusu.  performans konusunda ise, eğer benzinde 97 oktan ile 95 oktan arasındaki performansı göz önüne alırsak, lpg'de 95 oktan benzindeki gibi performans var diyebiliriz. aracın içerisinden ses farkı hissedilmiyor, ama dışarıda bariz dizel sesi oluştu:)

dün, ayara gittiğimde, içeride bir mazda 6 vardı. daha önce de mazda 3'te 40000 km. falan lpgli kullanmış, herhangi bir sorun yaşamadım diyor. mazda 6'sında da 10000 km.dir kullanıyormuş. Romano kullanıyormuş, sessizliği nedeniyle bu markayı tercih etmiş, memnunmuş.

Bütün yollar Romano ya cıkıyor :)

ustadım yakıt degerlerini yazabilirmisin ?

Benzinde su kadara su km lpg de su kadara sukadar diye tşkler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam, benzinde iken 50 tl. ile 150 km. gidiyordum, şimdi ilk depo gazda 85 tl. ile 400 km. gittim. buna benzin ve lpg dahil. ileride muhtemelen biraz daha düşecektir. şunu da söylemek isterim, arabayı çok sert kullanmam, o yüzden yakıt değerlerim genelde iyidir.

Bu arada Romanoyu kullanan arkadaş, en iyisini taktırmışsın da dedi:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam, benzinde iken 50 tl. ile 150 km. gidiyordum, şimdi ilk depo gazda 85 tl. ile 400 km. gittim. buna benzin ve lpg dahil. ileride muhtemelen biraz daha düşecektir. şunu da söylemek isterim, arabayı çok sert kullanmam, o yüzden yakıt değerlerim genelde iyidir.

Bu arada Romanoyu kullanan arkadaş, en iyisini taktırmışsın da dedi:)

Valla ustadım 120 gecmem cok, sertte kullanmam ama 50 liraya 150 km gidemedim.

Gerci senin araba manual buyuk olasılıkla, verdiğin degerlere gore ortalama 150 200 km bir fark tatmin edici :) ayın 5inde buyuk ihtimalle romano taktırıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese selam. Ben lpg kitlerini araştırırken önceleri markalara bakardım. Daha sonra montajı yapan yerin çok daha önemli olduğunu görünce en çok içime sinen yere gittim. İzmir'de Olgun lpg ile anlaştım ve aklımda önceleri olmamasına rağmen landirenzo+flash lube  taktırdım. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntım olmadı. Tavsiye edebilirim, temiz bir yer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 yıla yaklaştım ve 50.000 km Yi doldurdum. Prins LPG + valve care  . İyiki de taktırmışım diyenlerdenim. HEr gittiğim km indirimli olarak geliyor bana.

ve 2009 da 1900 liraya kiti 250€ ya valve care 'i taktırmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en son 6 ay kadar önce servise uğrayıp hata falan varmı diye bilgisayara bağlatmıştım. Bi sorun hata çıkmamıştı. bu aralar yine bir gidip bağlatmayı düşünüyorum.

bu arada kompresyon testini bizim mazda servislerindemi yaptırabiliyorum.?????

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Romano LPG Sistemi Mavi Ayda Montajı Dün yapıldı. Su anda yakıt degerleri veremiyorum.

Dediğim gibi bütün herseyi burdan duyuracağım.

Simdilik arac biraz su eksilti. Bi anlamı varmı bilmiyorum ama tekrar inceleyeceğim olmadı Mavi ay yolları tastan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, Cumartesi uzun bir yol yaptım (Maltepe - Şile) dönerken sirkelemeler ve rolatide sebepsiz değişimlerden sonra, rolantide stop etti. Mavi aya doğru giderken, Tem Samandıra Çıkışında yolda kaldım.  ;D Aracın egzosundan beyaz dumanlar çıkıyordu ( pat pat diye) tabi direk bir korku başlatı, belirtiler motoru yediğimize işaret ediyordu. Maviayı aradım anlattım durumu sağolsunlar geldiler hemen, bağlantılarda bir sorun oluşmuş düzelttiler şimdi sorun yok.

Araç 50 TL Lpg ile ( 2.20 LT fiyatı) şu nada 200 Km yaptı daha da yapacak gibi... Gelişmeleri bildiriyor olacağız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha ilk günden mi başladı sorunlar ? Umarım ilk ve son olur.

Umarım,

Yanlız yolda kalınca ilk aklaıma gelen sen oldun :) ( yapma etme taktırma )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle bir şey olmasını istemem, sonuçta bir dolu masraf yaptın, inşallah sorunsuz binersin. Ben sadece bildiğimi söyleyerek görevimi yerine getirmeye çalıştım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, 400-500 Km yaptık haliye biraz yakıt degeri de olustu....

50 TL LPG = 220 Km yol yaptık

30 TL LPG = 110 Km ( baya haşin kullanım) Yol yaptık.

Genel olarak memnunum bagajı su sunger olayı ile hallettik yanlız benim ki baya yüksek oldu. ama alıstım.

Aslında olası sorunların hepsini çözerimde ir sıkıntı var onu nasıl çözerim bilmiyorum.

Arabama LPG taktıktan sonra ractan sogudum sradan bir araba gibi geliyor bana artık.

Sanırım piskolojik (olmadık yerlerinden ses geliyormus gibi hissediyorum vs. :)) umarım gecer....:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100TL ( aldıgım Shell LPG 2.15TL. Şimdi ucuzladı 1.97ye düştü ) gaz ile 490KM yol gittim(şehir içi-eryamanda).araç bilgisayarında oratalamam 9.6 gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su anda 60 TL LPG tankını doldurmus bulunmaktayım.

Toplamda 320 KM yol yaptım.

Su aralar biraz sirkeleme yapıyor sanırım bujilerden bu aksam degistirecegim bakalım nasıl oalcak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu devinim hiç bitmeyecek :) Burak demişti dersin :D

Sormayın yahu, Performans tatminkar olmaktan cıktı yokuslarda kaplumbağa gibiyim.

Bakalım buna Mavi ay nediyecek aksam ordayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...