Jump to content

Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?

lord_phoenix
 Paylaş

Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?  

54 oy

1. 1. Mazda 3 Hangi LPG Kitini Kullanıyorsunuz ?

• BRC
      36
    • Atiker
      8
    • Lovato
      5
    • KME
      1
    • Aldesa
      1
    • Romano
      5

Tavsiye Edilen Mesajlar

yed'in de bahsettiği gibi, 2006 model Mazda 3 HB Dynamic 1.6 Otomatik Vites aracımda Prins LPG kitini kullanmaktayım. Açıkça söylemek gerekirse 1 yılı aşkın süredir araçta fark edilir bir performans kaybı yaşamadım. Ayrıca uzun yolda da kısa yolda da klima açıkken de kullandım ve bir sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Dün veli abi'nin önerdiği bir yere gidip fiyat aldım.

atiker obdl-1150 tl

prins-2000 tl

mtm-2000 tl

Taksitli olunca fiyat biraz daha artıyor.fiyatlar yüksek mi? hangisini tercih etmeyelim? görüşleriniz neler arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün veli abi'nin önerdiği bir yere gidip fiyat aldım.

atiker obdl-1150 tl

prins-2000 tl

mtm-2000 tl

Taksitli olunca fiyat biraz daha artıyor.fiyatlar yüksek mi? hangisini tercih etmeyelim? görüşleriniz neler arkadaşlar.

Gittiğin usta işinin uzmanı gibi bir şey, hangi kiti seçersen seç seni yolda bırakmayacak bir işçilik ve destek alırsın... (tabi beni yanıltmazlarsa, çünki hiç bir şeyin garantisi yok bu ülkede)

;)

Prins'te biraz daha servise yolun az düşer, Atiker ise biraz daha kılçık bir ürün grubu, havadan sudan nem kapan bir yapısı var ve ayar konusunda stabil olmayabiliyor, tabi bu biraz da şans işi, Denizli'de olduğun sürece montaj yaptırmış olduğun servis sana destek olacaktır.

Yarı yarıya yakın fiyat farkı olunca, insan biraz düşünmek istiyor tabi...

Şahsen ben olsaydım, Atiker montajı yaptırırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Babamda arkadaşından zavoli-1650 tl fiyatı almış.aslında prins istiyorum ama taksitle 2200 oluyor fiyatı malum yarı yarıya fark var.

Başka servislerden fiyat ve fikir alabilirsin, kafana neresi uyuyorsa montajı oraya yaptır... Şimdiden hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Babamda arkadaşından zavoli-1650 tl fiyatı almış.aslında prins istiyorum ama taksitle 2200 oluyor fiyatı malum yarı yarıya fark var.

zavoliye o parayı vereceğine bir ara ankaraya geldiğinde 1.600 tl'ye brc plug & drive taktırayım sana hanımdan memleketlim  ;D ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zavoliye o parayı vereceğine bir ara ankaraya geldiğinde 1.600 tl'ye brc plug & drive taktırayım sana hanımdan memleketlim  ;D ;D

Vaaay enişte bey, çok mantıklı bir tavsiye...

:D

Evet o fiyatlara BRC daha uygun olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bir de "paraya kıydım Landi Renzo taktırdım " diyenler var, o nasıl bir marka bilen var mı?

Lpg olayında markadan ziyade ustalık ön planda, usta iyiyse ve sorunlarına çözüm üretebiliyorsa markanın çok önemi yok... Ancak; piyasa şartlarına göre çeşitli markalar ve fiyatları var, güvenilir bir usta olduktan sonra çok paraya kıymaya da gerek yok bence...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zavolli 10000 km sorunsuz  memnunum bodrum- manisa turgutlu  2.41 lpg 4 kişi 300 km 18.5 kuruş hesapladım klima full açık ( inşallah nazar değmez )

(Tabi yanlışım varsa düzeltirsiniz)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Değerli dostlar bu konuyu açmadan önce lpg ye ait forumda ki birçok yazıyı okudum (keşke fazla okumasaydım iyice kafam karıştı :) 

Mazda 3 otomatik aracını LPG li kullan dostlar sizden ricam kullandığınız kiti, memnuniyetinizi ve maliyetini belirtmeniz, çok yakın bir zamanda mazda 3 A/T sahibi olacağım (İNŞALLAH) ve hemen LPG uygulamak istiyorum.

İstanbul da yaşıyorum aile büyüklerim de Ankara da; Bu sebeple iki şehirde de olabilir LPG için kit ve usta tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Saygılar..

(Not: Eğer benzer konu var ise ve gözümden kaçtıysa affola.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaris aracımda Ankara Şaşmazlar sanayi sitesinde Quatro Garage Bekir ustaya taktırmıştım atiker obd sistemimi, çok memnun kalmıştım 26bin km boyunca kullandım, bakım dışında hiç bir olumsuzluk yaşamadım. 1200 tl ye taktırmıştım 2 sene evvel. 

şimdiki mazdam da düzcede prins silverline takılmış, memnun muyum bilmiyorum, ayarı sıkıntılı olarak düşünüyorum. Taktıracak olsaydım iyi bir ustada atiker obd taktırırdım.

Kesinlikle çeşitli koşullarda yol testi yapan bir yere montaj yaptırın. Yol ayarı mazdalarımız için en önemli şey. ayrıca 4000-4500 devir sonrasında benzine geçecek şekilde ayarlatıp sakin kullanırsanız uzun yıllar sıkıntı yaşamazsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Landi Renzo sübap yağlamalı bir sistem var bende. Hem performanstan hem tüketimden çok memnunum.

Ankara-İzmir sabit 120 ile gittim. Yokuşlarda da mümkün olduğunca 120yi korumak için gazladım. Şehir geçişlerinde yavaşladım sadece.

100 kmde 8,9lt gaz yaktı. Yol bilgisayarında da 8,4 gösteriyordu. Depoyu doldurduğum fiyata göre kmde 18,6 kuruş yalmış ki dizel Octavia'dan daha az yakmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani benim bu LPG işindin anladığım Piyasada çok farklı sistemler var prensipte hepsi benzer mantıkla çalışıyor sadece odb li veya yağlamalı veya belli bir devirden sonra benzin çekmesi gibi özelikleri mevcut. Marka hiç önemli değil önemli olan düzgün çalışan bir kit ve işin ehli bir usta. sonrasında çıkacak problemlerden haberdar olan.

Bu bilgiler ışığında markayı değil de markaların sunmuş olduğu özelliklerin (subap yağlamalı veya benzin çeken veya obd vb) hangilerinin olmazsa olmaz olduklarını araştırmak gerek.

Bu konuda iyi bilgisi olan bir arkadaşımız veya abimiz varsa ve ayrıntılı olarak (anlayabileceğimiz şekilde :) yazabilirse belki karar verecek arkadaşlara da yardımcı olur benim gibi.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...