Jump to content

Lpg Montajı Sonrası Bagaja Sünger Uygulaması (Sevecen Çanta)

alpercoskun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bende mdf den yaptırdım. ses olur diyordum ama ayakları güzel ayarlamışlar çok şükür ses gelmiyor..kolay bi yöntem aslında kılıfa göre kesti usta mdf yi..ama çıkartamıyorum tek sorun bu :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ben de bugün siteler de püyol diye biryerden 32 desibel sünger alıp kestirdim. Gayet şıl oldu sese de faydası olur sanırım. Süngerin kalınlığı 6 cm civarı, uc kısıma gelen yerler yükseldiği için, maket bıçağıyla fazlalığı aldım, o sırada aklıma tornovida pense el feneri vb. Malzemeler için onları gömecek ufak bölmeler geldi. Ama vakit yok bilahare o işi boş bir zamana bıraktım.Ancak beni düşündüren konu o sünger bir tutuşursa onu söndürecek babayiğit nerde? Tehlikeli gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bugün siteler de püyol diye biryerden 32 desibel sünger alıp kestirdim. Gayet şıl oldu sese de faydası olur sanırım. Süngerin kalınlığı 6 cm civarı, uc kısıma gelen yerler yükseldiği için, maket bıçağıyla fazlalığı aldım, o sırada aklıma tornovida pense el feneri vb. Malzemeler için onları gömecek ufak bölmeler geldi. Ama vakit yok bilahare o işi boş bir zamana bıraktım.Ancak beni düşündüren konu o sünger bir tutuşursa onu söndürecek babayiğit nerde? Tehlikeli gibi geldi bana.

Yanma konusunu hiç düşünmemiştim... Allah korusun !! Ateşle barut misali olur maazallah...

Bir de; sünger ölüçüsü metreküp'tür, desibel değil... Desibel ses titreşimleri ölçer bildiğim kadarıyla.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet desibel ses ile ilgili. Yanlış olmuş yazdığım, püyol da ki arkadaş öyle telafuz etti, sanırım süngerin sertliğini belirtmek istediği.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

ben de bu gün siyah strafor kesip koydum.. ancak pek tatmin olmadım, taş yünü yapmayı düşünüyorum hem sese hem ısıya dayanıklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

s

ben de bu gün siyah strafor kesip koydum.. ancak pek tatmin olmadım, taş yünü yapmayı düşünüyorum hem sese hem ısıya dayanıklı.

Strafor ben de vardı lpg montajı yaptırdığım yerde takmışlar. Çok ses yapıyordu, ayrıca ufalanıp kırılıyor bagajı batırıyordu, söküp attım. Taş yünü iyi bir çözüm olarak gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu kaplama vede tampon yapma konusunda önerim  , kampçıların vede ordu mesuplarının kullandığı, yere serip üstünde uyudukları ismi bazen MAT bazen KOMPET olarak geçen sağlam 1,2 cm kalınlığındaki malzemeyi kullanmanızdır. 50cm * 200cm sinin fiyatı 10-15 tl arası ,çok sağlam bir malzeme, netten satış sitelerinde bir sürü var. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Diğer arkadaşlar ne yapıyor acaba bu konuda? Ben de bu hafta hayırlısıyla LPG'ye geçiyorum, süngerle olayı çözmeyi düşünüyordum ama süngerin statik olayı aklıma gelmemişti. Foamboard denilen maddeyi ilk kez duydum iyi midir bu iş için? Fiyatı gayet uygun birşey, ses problemi olmuyorsa üstüne yük konduğunda içine göçmüyorsa yapılabilir gibi. Siz ne dersiniz?

http://www.koctas.com.tr/izolasyon-malzemeleri/duz-foamboard/63/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben gittim gri renkli straforlardan aldım 3 parça resimdekilerden, ölçtüm biçtim maket bıçağı ile kestim gayet güzel oldu. Ses falanda olmadı hiç ama statik olayı biraz kafamı karıştırdı. Yanmaz strafor diye aradım çok bişey bulamadım, sadece "alev yürümeyen strafor" olduğunu öğrendim isminin. Ankarada leroy merlin diye bi yapı market var koçtaş tarzında ordan almıştım straforları. Diğer foambord da satılıyo zaten bu gibi marketlerde. Gidip bence çok para vermeye gerek yok. Kalınlığı 5 cm diye hatırlıyorum,  ben iki parçasını kullandım, toplamda da 15 TL vermemişimdir. Yani hiç gerek yok 100 tl gibi para vermeye ama siz bilirsiniz yine de..

post-7644-141695294896_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Perşembe günü LPG için gidiyoruz, ustaya sordum biz hallediyoruz onu dedi. Eğer güzel olmazsa söküp foamboardu denemeyi düşünüyorum.

Bir de bizim araçta çok güzel bir bagaj havuzu var, sanırım onu kullanamayacağım artık bagaj yükseldiği için. LPG'si olup bagaj havuzu kullanan var mı? Kenarlarını kessem olur gibi geliyor ama bilemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Perşembe günü LPG için gidiyoruz, ustaya sordum biz hallediyoruz onu dedi. Eğer güzel olmazsa söküp foamboardu denemeyi düşünüyorum.

Bir de bizim araçta çok güzel bir bagaj havuzu var, sanırım onu kullanamayacağım artık bagaj yükseldiği için. LPG'si olup bagaj havuzu kullanan var mı? Kenarlarını kessem olur gibi geliyor ama bilemedim.

Lpg için Faruk beye gidiyorsan sorun olmaz diye biliyorum...  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Faruk Bey'e gidiyorum abi :) Perşembe'ye randevu aldık, hayırlısı :)

Doğru tercih, Allah mahcup etmesin... Mavi Mazdasında OMVL marka lpg kiti olan polisin selamı var dersen o bilir... Şimdi buralardan çooook uzaklarda diye eklemeyi unutma ki; melankolik olsun...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru tercih, Allah mahcup etmesin... Mavi Mazdasında OMVL marka lpg kiti olan polisin selamı var dersen o bilir... Şimdi buralardan çooook uzaklarda diye eklemeyi unutma ki; melankolik olsun...

:D

Abi bugün taktırdık, arkaya yapılan uygulama pek iyi olmadı, hem yükseklik ayarı iyi olmadı hem de kırdım bir parçasını burası niye aşağıda diye bastırırken :D Şu foamboard'dan kendim kessem daha iyi birşeyler yapabilirim gibi.

Plastik bagaj  havuzu olmaz diyordum ama fena durmadı en fazla kenarındaki fazlalıkları kesip kullanılabilir. ama önce orayı düzlemem lazım. Stepnenin üstündeki kapakları ufak bir çantaya koyup arabaya aldım, kapağı ve stepneyi depoya attım :D Şu lastik şişiren şişelerden var ne kadar etkili bilemiyorum tabi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bugün taktırdık, arkaya yapılan uygulama pek iyi olmadı, hem yükseklik ayarı iyi olmadı hem de kırdım bir parçasını burası niye aşağıda diye bastırırken :D Şu foamboard'dan kendim kessem daha iyi birşeyler yapabilirim gibi.

Plastik bagaj  havuzu olmaz diyordum ama fena durmadı en fazla kenarındaki fazlalıkları kesip kullanılabilir. ama önce orayı düzlemem lazım. Stepnenin üstündeki kapakları ufak bir çantaya koyup arabaya aldım, kapağı ve stepneyi depoya attım :D Şu lastik şişiren şişelerden var ne kadar etkili bilemiyorum tabi. :)

Dostum hayırlı olsun. Rahatlama olmuştur artık. Ne marka taktırıcam? Nerde taktırcam yok manifold derken sen de lpgli oldun. Güzel günlerde sorunsuz kullanırsın inş. Faruk bey bahsedildiği kadar var mıymış? Bana ilk 3 depoyu fullememem 50 tlx 3 kezden sonra fullememi önermişlerdi. Vsr yi açtırdın mı? Tank 42 lt 36-38 lt en çok önermişlerdi. %20 si dolmayacakmış. Bir de o şişe dediğin galiba lastik tamir kiti :) lastik patlarsa sibobtan sıkıyorsun o deliği bulup içten geçici bir yama yapıyor diye biliyorum...fotolarını bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz rahatlama oldu tabi. Gönül ister ki hiç gerek kalmasın, böyle güzel arabalara işlem yapmayalım ama şu  5 lira benzinle mecbur kaldık. Ben gözümü skyactive'e diktim, 2018 hedefi koydum, eğer master vs. olmazsa ve çalıştığım yerden şirket arabası vermezlerse gözüm bu arabalarda :) Bugün bir 2013 mazda 6 gördük, ateş kırmızısı, o kadar çok hayran kaldık ki adama nazar değdi az daha kaza yapıyordu :D:nazar:

Faruk Bey'in aslında araçla pek ilgisi yok, sadece bilgisayardan ayarını yapıyor. 3 usta var ikisi bizim araçla ilgilendi, ben birini pek beğenmedim, ters ters davrandı, ön tarafa vida düşürmüş, görmesek öyle gideceğiz. Göstergeyi ters takmış, sabitlememiş vs. Ramazan diye birşey demedik ama netice belli bir ücret karşılığında hizmet alınıyor, işletmede müşteriye böyle bir muamele hoş değil. Genç ustalardan biriyle iyi muhabbet ettik, sağolsun yardımcı oldu. İstersen göstergeyi söküp, tekrar takalım dedi ama tek ışığın alta gelmesi iyi oldu, normal oturuşta göremiyorum çünkü göstergeyi sol taraftaki göze taktırdım. Biraz sola eğilip bakmam lazım.

VSR konusunu bilmiyorum, aç demedim, Faruk Bey açtıysa açmıştır :) Yani kablolar borular vs. daha gizli yapılabilirdi, yapanlar da varmış zaten, Faruk Bey kendisi de dedi, gizli tesisat yapılan araçları en son bakıma alıyoruz, zor oluyor diye. En çok hoşuma giden dolum yerinin hiç gözükmemesi. Eğilip bakıyorum ama göremiyorum, ancak aynayla bakmak lazım.

Abi tankın 50 LT olması lazım, zaten eğer 42 litrenin %80'i 33,6 litre. 37-38 litreden fazla almıyor tank full yazıyor pompanın üstündeki ekranda zaten. Bana fullememe konusunda bişey demediler ben de fulledim. hatta iki kez fulledim  :krrsz:

Evet abi lastik tamir kiti. Aracı neredeyse tamamiyle şehir içi kullanıyorum, şehir dışına çıkarken stepne mi alırım ama :) Bu şişedeki sıvı da ufak tefek delikleri tamir eder, zaten yarılırsa yapacak birşey yok, ya bir tanıdığı ya da çekiciyi arayacağız  ;D

Fotoğraf atarım ama önce bir yıkatayım, çamur, toprak :D Bilmiyorum belki ilk aracım diye ama seviyorum bu arabayı, LPG'de gelince yakıtta da düzeyli bir ilişkimiz oldu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bu simit tüpün kaç litre olduğunu ben de anlamadım. Brc de usta 47 lt takan çırak 42 lt dedi evraklara da bakmadım. Ama % 20 sinin gaz konulmaması, hava ile dolu kalmasını söylemişti usta. Ben nekadar gaz alayım dediğimde ilk 3 ünde 50 tl lik al tank içindeki hava boşalsın gibi birşey söyledi. Sonra fulle dedi. Hep aynı gazdan al 36-38 lt den fazla alma dedi. Depo kapağının gözükmemesi güzel ancak pompacıların bazen tam  kapatmadığını ve ordan toz toprak alabileceğini söyledi.

Stepneyi ben de eve koydum s arası yanıma alacağım  :)

Vsr de belli devirin üstünde sibop hasarından korumak için motora  benzin gönderilmesi olayı mesela 4500 devirde %20 benzin+%80 lpg yakması gibi. Bu yüzdeler ve devir aralığı ayarlanabilmekte. Ancak benim usta devamlı çok devirli kullanmıyorsan gerek yok açmaya dedi. Yakıt sarfiyatı artarak maksimum tasarruf yapamazsınız dedi. At için %40, manuel için en fazla %45 tasaruf yapılabiliyor dedi. Yani 50 kuruş değil 30 kuruş gibi.

Tekrar hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şimdi sorum ustaya 4000 devir sonrası, %80-20 ayarlamış. Ancak yavaş yavaş devir geçişi olursa açılmaz, agresif kullanımda gaza abanarak geçerseniz çalışır dedi. Ben biraz da benzin yakmışımdır, denedim performansını çünkü :) Zaten tam ölçüm anca 1000 km ayarından sonra olur, biraz da şehir içi kullanım da deneyeceğim şimdi, zaten hayatım FSM'nin üstünde bir oraya bir buraya geçtiği için 4000 deviri geçmem pek mümkün olmuyor :)

Fullemede sakınca yok dedi. Bence siz de VSR'yi 4000-4500'e açtırın, zaten agresif kullanım yapmıyorsanız nadir çalışır, sarfiyat yapmaz :) Olurda basmanız gerekirse biraz benzin atarak motor ömrünü uzatır.

Ben şehir içinde 54-55 kuruş benzin yakıyordum, 33 kuruş gaza tekabül ediyor o zaman. Hiç fena değil, 10000 km'de 2000 lira eder :) En azından arabaya binerken içim gitmez eskisi kadar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...