Jump to content

Mazda 3 Hüsran

alptunaerr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mesela benim geçtiğimiz yaz sattığım, honda cbr 600rr motosikletim yaklaşık 170kg ve üzerindeki arrow egzostla beraber 124beygir güç üretiyordu, karşılık olarak ~3sn de 0dan 100e ulaşabiliyordu. :):D

ağırlık-beygir ilişkisi çok önemlidir vesselam. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

km hesabı ağırlıkla performans arasındaki ters orantıdan yapılıyor yani ağırlık arttıkça performans düşer, ağırlık azaldıkça performans yükselir tabii güç yani Hp yi sabit kabul ediyoruz.

Bu arada önceki mesajınızda lpg izalasyonundan bahstemişsiniz de onu yapamadım çünkü uygun malzeme bulamadım, bu aradada zaten kış aylarındaki tüketim artışının lpg yi oluşturan gazların oranlarının değişiminden kaynaklandığı söylendi bende daha fazla kurcalamadım.

İzolasyonun net olarak yakıta katkısı zaten normal kullanımla ölçülmesi zor olur... Bunun sebeplerini daha önce de yazmıştım...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya arkadaşlar sizde durumu gram hesabına getirdiniz ben birkaç yüz kg farktan bahsediyorum. :D sizde kabul edin etkisi çokm fazla sırf o yüzden firmalar ne kadar ar-ge masrafına katlanıp en hafif motor,en hafif tampon ,en hafif kaporta aksamı üretmeye çalışıyolar aslında şaka bir tarafa gramın bile hesabı yapılıyor araç üreticileri tarafından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet , ağırlık önemli, mesela ben Carting de hep avantajlı yarışırım :D

Bende bayanları niye geçemiyorum diye düşünüyordum , virajıda dıştan alıyordu benim araç :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

özel şartları katmadan  sadece şu andaki durumlarıyla parformans hesabı bu :)

ömer kardeş forumdaki  performans birincisi galiba sizsiniz. gerçi birde 3 mps var ama onun ağırlığını bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu gün lys 3 vardı bitlis te bende sınava girmiştim sınava giderken vede gelirken  minibüsler mi dersin lüks binek araçlarmı önce standart 80 ile gidiyodum bıraktım biraz ara açtılar sonra bir bastım 5500 devir 160 km bir süratle rahva düzünde önümde araç bıramadım, benim aracım şöhret bi araç , herkese çokta süratli olmadığını sölüyodum yanlarından roket gibi geçince şaş kaldılar :D tabii süratli değil derken arabama kıyıp basmadığımdan bastığım zaman racon kesiyorum :D ve bidaha sölüyorum 323 HB mi seviyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Amerika cıkıslı ben Bulgaristandan aldım. Arkadaşların hüsran dedikleri Mazda 3 u bu motor seçenekleri ile sürmüs olsalar keşke. O zaman anlarlar ne kadar değerli bir araçlarının olduğunu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşın konuda bahsetmiş olduğu, aracın motor seçeneği ile, sizin paylaştığınız aracın motor seçeneği ile bir benzerliği yok. İki farklı motoru mukayese etmek ne denli doğrudur bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1295 kg 160 hp 0/100 7-8 sn Mazda 3 2.3

Düzeltiyorum:

2009 dan sonra Amerikan versiyon Hbler 2,5 motor 169 hp olması lazım, 2.3 ler MPS onlar daha güçlü , 263 hp

2009 dan öncekiler 2,3 lt  160 ps

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir şeyide söylemeden geçemeyeceğim. Bu tür hız, kapışma,yarış, vs tarzı, bunlara özendirici ve teşvik edici mesajlara karşıyım. Forumda genç kardeşlerimiz, arkadaşlarımızda var. Kanlarının kaynadığı bir dönemde, bu tür denemelere kalkışmamaları için. Biraz daha dikkatli konular/mesajlar yazılmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...