Jump to content

Hava Filtre Borusu Tamiri (Familia)

mazda.can
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Zamanla hava filtre borusunda çatlaklar oluşabilir ,çatlak kısımdan çekilen fazlalık hava aracın yakıt değerlerini etkiler ve rölanti , çekiş gibi sıkıntılara sebep olur , resimde kendi aracım 98 familia'nın yırtık hava filtre borusuna yaptığım çalışmayı inceleyebilirsiniz .

bd4d7.jpg

bez bantla sarıp idare eden ,hasarlı kısmı kesip atıyoruz,

renault 12 ,hava filtre ara borusuna 5 tl veriyoruz.

bd4lc.jpg

dar kısmı kesip 2 ucuda dışa geçme ,veya dar kısmı içe geniş kısmı dışa geçme yapabilirsiniz. Ben hafif silikonlayıp 2 tarafıda dışa geçme şeklinde yaptım. Araçtaki görüntüsünüde ekleyebilirim.

ve sonuç..

bd4r7.jpg

familia ve lantis için uygundur ,diğer modellerde'de faydalı olacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gurme , Oğuzhan , haklısınız yenisini alıp takmak çok daha basit ,ancak ben sanayide büyüdüm birşeylere kafa yormak ,uğraşmak ve sonunda başarmak güzel bir duygu , eklediğim parça renault 12 arabasında ne iş yapıyorsa bundada aynı işi yapıyor ,alt tarafı körüklü lastik boru ,ek yerlerinde iç kısımları silikon (inşaat silikonu değil) ile sıkı sıkıya yapışmış durumda ,ki silikona hiç ihtiyacı yokken yinede içten çektim , ön tarafında siyah cırt kelepçede vevcut ,parçacıya gidip sormadım bile yenisi kaç paradır diye ,biliyorum ki bana yan sanayi bişe vermeye çalışacaklar ,sinirleneceğime kendim yaptım ,işi bilmeyen anlamaz bile. Basit parça olmasa samsun'da yoksa ist.dan getirtir aracımı riske atmam ,ancak bu parçanın işi belli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam aynı sorun benim mazda da vardı ama şu anda yan sanayi ürünle idare ediyorum adı üstünde yan sanayi işte  çok basit bimalzeme aynısı bile değil orjinalini servse sordum 150 civarı dediler  o da ellerinde yok şase no sunu verip belçikadan getirtiyoz dediler 1 hafta içinde onada güvenemedim 1 hafta içinde gelirmi diye.şimdilik bu tamir işini deniyim bu dediğin silikon sıcak silikonmu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıcak silikon ile yapmak çok zor ,ayrıca ısınınca gevşeyebilir diye düşünüyorum ,oto boya malzemeleri satan yerlerde kaportacıların kullandığı silikonlar vardır 5-6 tl ,(elinize bulaşırsa su ile zor çıkıyor ,benzin tiner gibi maddeler kolayca çıkarabiliyor) ,bu işin en kolayı körüklü boruyu yerine alıştırıp tam şeklini bulduğu zaman ek yerlerine japon yapıştırıcı damlatmaktır ,ben silikon tercih ettim. Aracımı 2-3 gündür sıkıntısız kullanıyorum ,bez bant sarılı haldeyken yine sorun yoktu ancak ,gaz verdiğimizde motorlarımız elektrik süpürgesi gibi çekiyor havayı ,hem görüntü amaçlı hemde içim rahat etsin diye bana göre en iyi çözümü ürettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrudur lakin yapılan uygulama ısıya nekadar dayanıklı o tartışılmalı!

Hava filtresine giden bir parça bu ne kadar ısı ile muhatap olabilir ki?

6 ay dayansın, 1 sene dayansın sonra bir daha yenile, yoksa orijinali için 150 tl vermeye değecek bir parça değil bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motordan çıkan ısıya elinizi yaklaştırmadınız galiba..

Haklısınız da;

O ısıya dayanmayacak plastik defolsun gitsin ne işi var motor aksamında... Renoları teneke diyerek aşağılamış olsam da; o ısıya altı ay dayanmayacak parça kullandıklarına da ihtimal vermiyorum... Gerçi belli olmaz; fransız bunlar...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer bir sorun benim aracıma da olmuş. Önceki sahibi bant sarmış. İzmir de servise gidp orjinal boruyu 130 liraya aldım. Aracın çekişi 1 vites yükseldi desem yeridir. Devamlı aynı vitesle çıktığım yolu bir üst vitesle çıktım.

Yukarıdaki uygulama sağlıklı olabilir de olmayabilir de.Ama benim gibi sık uzun yol yapan birisi için  kafanın rahat olması önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ısıya dayanklı izolasyon bantı var (koli bandı gibi) ben onunla komple sardım çok güzel oldu. Hemde çok sıkı oldu.  tavsiye ederim 5 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer bir sorun benim aracıma da olmuş. Önceki sahibi bant sarmış. İzmir de servise gidp orjinal boruyu 130 liraya aldım. Aracın çekişi 1 vites yükseldi desem yeridir. Devamlı aynı vitesle çıktığım yolu bir üst vitesle çıktım.

Yukarıdaki uygulama sağlıklı olabilir de olmayabilir de.Ama benim gibi sık uzun yol yapan birisi için  kafanın rahat olması önemli.

+ 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abartı olarak anlaşılır diye yazmamıştım ,motorun sesi bile daha tok ve güzel çıkıyor ayrıca çekişi bariz şekilde arttı ,bende sürekli uzun yol yapıyorum ustalık başarmaktır ,rezil edecek olsam kaputu açmam bile ,eski haliyle dolaşırken hep 1 soru işareti vardı ,işlem sonrası uzun yol bile yaptım ki kafam gayet rahattı ,bugün aracımı sattım biliyorum ki o parça en az 5 yıl sorun çıkarmayacak  , ısı konusuna gelirsek ,bir mazda'nın motor dairesi bir renault'un motor dairesi kadar ısınmaz ,siz hiç çamurlukları dahi elinizi yakan bir renault'a sahip oldunuz mu ? inanmayan gelsin görsün benim kapımda var ,yaz günü şehir içi trafiğe girince 30dk'da ateş gibi olur ,onun bozamadığı parçayı mazda istesede bozamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda.can  paylaşımın için tşkkr.bende yaptm ve süper oldu hatta önceki aldğm 70 tl lik yan sanayi olan parçyı çkardm tamir ettiğimi taktm tamirli haliyle bile yan sanayiden daha performanslı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biseylerle ugrasmak caba gostermek iyi bisey lakin yenisini almayi tercih ederim..

bi kac ay once basima geldi mazda 6 aracimda, boru yirtilmis ve check engine isigi yandi ayrica arac cekisten dustu gaz yemedi ben bunu sonradan farkettim ve yenisini alip takincaya kadar bant ve jelatinle sikica sardim yarilan yeri. Arac cekici felan duzeldi check engine isigi sondu, ama yenisini alip taktim sanirim daha iyi oldu, sanmam hatta farkettim gercekden.( forumda konusu var resimli)  Orjinal 130$ bu arada Tr yi bilmem de .

Ama arkadasin yaptigi da orjinal gibi olmus :) tebrik ederim ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biseylerle ugrasmak caba gostermek iyi bisey lakin yenisini almayi tercih ederim..

bi kac ay once basima geldi mazda 6 aracimda, boru yirtilmis ve check engine isigi yandi ayrica arac cekisten dustu gaz yemedi ben bunu sonradan farkettim ve yenisini alip takincaya kadar bant ve jelatinle sikica sardim yarilan yeri. Arac cekici felan duzeldi check engine isigi sondu, ama yenisini alip taktim sanirim daha iyi oldu, sanmam hatta farkettim gercekden.( forumda konusu var resimli)  Orjinal 130$ bu arada Tr yi bilmem de .

Ama arkadasin yaptigi da orjinal gibi olmus :) tebrik ederim ..

Yenisinden kastınızı orijinal olarak anlayarak şunu söylüyorum;

Dışarıda 30 Tl olan ön motor kulağının orijinali 361 Tl artı KDV artı işçilik ise ben bu fiyata nasıl motor kulağını orijinal alabilirim ??

Böyle durumlar da var.

Hayati bir parça mı? Değil,

Yırtılsa kopsa ne olur? yolda bırakmaz.

O zaman da bir küçük parçaya on kat para verilmez. Bu söylediklerim bizim ülkemiz için geçerli maalesef...

Yurt dışında özellikle sizin oralarda nasıldır bilemem?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...