Jump to content

Mazda 3 AT Fren Pedalı Bırakıldığında Gelen Ses

ReSuL
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 2010 otomatik mazda 3 kullanıyorum. Durma sonrası, vites D iken, fren pedalını bıraktığımda çok rahatsız edici bir gacırtı sesi geliyor alt taraftan. Sanki metal metale sürtüyormuş gibi. Bu sesi araç dışındayken de duyabiliyorsunuz.  Aracı aldığımdan beri bu sorunu yaşıyorum. Servise her gidişimde bunu dile getirdim, ısrarla normal olduğunu söylüyorlar. Servis müdürü aracın karaktersitiği bu gibi cümleler kullandı. Arakadaşlarımın kullandığı otomatik corolla ve civic te deneme yaptık böyle bir ses yok. Otomoatik mazda da bu normal mi? Ters giden bişeyler mi var? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O bir sorun değil :) bütün otomatik viteslerde D vitesinde araç hareket ettigi için frene tam basmadığınız yada tam bırakmadığınız durumlarda balata sesi gelir ;) korkacak bir şey yok .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Hortlatıyorum kusuruma bakmayın o bendede oluyor normal bir durum fakat anormal olan bi durum varki oda p r n d geçişlerini yaparken bazen çok nadir küt küt diye bi ses geliyor  :-[ sizce bu küt sesi neden çıkıyor normal bi durummu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

O sorunu sadece aracı durdurup kaldırdıktan sonra yaşıyordum çözümüde basit .. şanzımana yük vermemek .. !

Aracı durdururken önce D konumunda frene bas N ye al el frenini çek frenden ayağını kaldır tekrar bas P ye al böylece şanzımana yük verilmemiş oluyor ve çok rahatlıkta tık tık tık diye geçiyor  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Arkadaslar merhaba ben ilkdefa mazda kullanacağım. .2006 model triptonic dinamic araç aldım...otomatik araba daha önce kullanöadım bi kaç sorum olacak. .Frenden ayağımı kaldırdığımca garç diye bi ses geliyor rahatsız etti beni...ayrıca mazda kullanırken dikkat edilecek hısuslar nelrrdir ilk defa otomatik şanzıman kullanıyorum..Çalıştırma ve park etmedeki ufak detaylar hakkında bilgi verirseniz sevinirim ...teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar merhaba ben ilkdefa mazda kullanacağım. .2006 model triptonic dinamic araç aldım...otomatik araba daha önce kullanöadım bi kaç sorum olacak. .Frenden ayağımı kaldırdığımca garç diye bi ses geliyor rahatsız etti beni...ayrıca mazda kullanırken dikkat edilecek hısuslar nelrrdir ilk defa otomatik şanzıman kullanıyorum..Çalıştırma ve park etmedeki ufak detaylar hakkında bilgi verirseniz sevinirim ...teşekkür ederim

Otomatik vites arabayı park ederken, en son durduğunuzda ayağınızı frenden çekmeden aracı N (boş) alın, el frenini çekin ayağınızı frenden kaldırın ve aracın ağırlığı el frenine gitsin akabinde vitesi Pye alın. Eğer el frenini çekmeden direkt Pye alırsanız aracın yükü şanzıman dişlisine binecektir (özellikle yokuşlarda) buda şanzıman için çok zararlı.

Hatta aracı yokuşa park ettiğinizde el frenini çekmeden Pye alıp en son el frenini çekerseniz, aracı ilk hareket ettirmeden Dye alırken zorlanma hisseder ve ses duyarsınız.

2. Olarak araç hareket halindeyken vitesi mecbur kalmadığınız müddetçe boşa almayın (bana bir ustanın yaptığı tavsiye, sebebini tam bilmiyorum :) )

3. Olarak kırmızı ışık, uzun trafik bekleme gibi durumlarda, yani bekleyeceğiniz süre15sn ve üzeriyse aracı boşa alıp bekleyin. Çünkü vites D'de iken şanzıman dişlisi her an gitmek için zorluyor ve içerideki sıcaklık çok fazla artıyor. Bunun için beklemelerde vitesi N'ye alın

4. 60bin km'de bir şanzıman yağının değişmesi gerekme (istanbul gibi ağır şartlarda) Normal bir şehirdeyseniz 100bin km

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Garc seside yukarıda belirtildiği gibi trenlerden geliyor kaliteli bir balata ile ses biraz azaltılabilir.otomatik vites ki mazdalarda en çok dikkat edecegin yağ değişiminde ustaların dediği yagi değil kitapcikta yazan yagi koy servise bile güvenme bu konuda basima geldiği için söylüyorum ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...