Jump to content

Mazda 3 Marşa Basınca Gelen Metalik Ses

pancaro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2009 mazda3 touring aracımda marşa bastığım esnada yarım saniye gibi kısa süreli sürtünme sesi geliyor.motorun ilk çalışma anında gelen ince tiz bi sürtünme sesi.sorun marş dinamosundamı gergi setindemi olabilir.sanayide usta marş dinamosu dedi ama pek inandırıcı gelmedi.servis bulunduğum yere uzak.bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaş varmı.bu ses neden kaynaklanıyor olabilir.araba 85binde.motor çalıştıktan sonra ses gelmiyo.çekişte bi sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sesi ilk günden itibaren duyuyorsanız, normaldir, Mazda 3 lerde zincir var, onun ilk sürtünmesidir, hemen kesilir, zaten zamanla kulağınız da alışır... Ama yeni ortaya çıkan rahatsız edici bir ses ise sanayiye değil servise göstermekte fayda var...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç otomatikse gelen sesi biliyorum aynen tarif ettiğiniz gibi. Manuellerde o ses yok çalışırken. Merak etmeyin otomatike ilgili bir ses.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...

Merhaba arkadaşlar gecen hafta 2007 model mazda 3 sahibi oldum. Otomatik vites. Marşa basinca metallerin birbirine vurması gibi bir ses geliyor. Aracı tanımadığım icin bana ses garip geldi açıkçası tedirgin oldum. Aracı aldiktan sonra farkina vardım. Önceki sahibi servise sormuş normal demişler. Sizce bir sorun var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş ben fatketmedim ama geçen bir arkadaş söyledi bana da marşa bastığımda metal sesi geliyor diye. Yukarıda da bahsedilmiş; normal bir durum otomatik vites mazda3'lerde

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Benim araç manuel denilen sese benzer bir ses var ama hemen geçiyor.

Bir de soğukken motor ısınıncaya kadar çıt çıt çıt diye bir ses geliyor. Devam etmiyo diye göstermedim kimseye. Bazen arıza kendini gösterinceye kadar kullanmak daha mantıklı diye düşünüyorum. Belki biraz risk olabilir ama diğer türlü de usta anlayıncaya kadar gereksiz yere arabanın birkaç parçasını değiştiriyor veya işlem yapıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...