Jump to content

Allah Yardımcıları Olsun...

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 42
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Gökhan

5

• mtutun

8

• gulceece

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Evet arkadaşlar haklısınız.yeni bir mazdacı olarak 2008 vw caddy satılığa çıkarıyorum.62,000 km de hata boya yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya bu şanzıman arızalarını okuyunca hayretler içinde kaldım ben 1991 model oto vites mazda kullanıyorum şükürler olsun bir sorun yaşamadım henüz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya bu şanzıman arızalarını okuyunca hayretler içinde kaldım ben 1991 model oto vites mazda kullanıyorum şükürler olsun bir sorun yaşamadım henüz. :)

Bugün konvansiyonel otomatik şanzıman kullanan hiçbir markada kolay kolay problem yok zaten. Mesele devşirme olanlarda :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet'cim aşağıya kopyaladım;

Bir yerde sen DSG sormuştun, Yılmaz. Bunu DSG olarak değil de, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman olarak izah edeyim. Bildiğin gibi, Avrupalılar tam bir verimlilik ve tüketim hastasıdır. Bu sebeple de otomatiği pek sevmez, Dünya otomatiğe gittiği halde, düz de ısrar ederler. İşte Avrupalı tüketicinin isteklerine cevap vermek için geliştirilmiş bir şanzıman türüdür otomatikleştirilmiş manuel. Yukarıda sürücü kabininde otomatik, yani şehiriçi trafiğinde konforlu, aşağıda ise direk güç aktarmalı, güçten çalmayan, tüketimi arttırmayan manuel.

Bu şanzımanda bildiğin debriyaj sistemi var ve vitesler değişirken bildiğin debriyaja basılıyor. Ancak bunu sen değil de, çeşitli sensör ve donanım sayesinde araç kendi yapıyor. VW'nin ilk modellerinde volanla ilgili bir sorun olduğunu ben de duydum. Ancak bu değil benim bahsettiğim. Volan problemi teknik bir imalat sorunu ve çözülmüş olması gerekir. Gelelim benim dediğim konuya. Sen dur-kalk tarafikde ilerlerken, her durduğunda ayağını debriyaja basılı mı bekletiyorsun? Hayır, neden? Debriyajının ömrünü uzatmak için. Çünkü önünü görüyorsun, önündeki aracın önünde yer alan otomobiller hareketlenince vitese takıyorsun, durunca tekrar debriyajı bırakıp, boşa alıyorsun. Peki DSG senin önündeki aracın ne zaman hareket edeceğini bilerek mi kontrol ediliyor? Hayır! DSG yönetimi sen şanzımanı D'de tuttuğun sürece aracı kalkışa hazır tutuyor hem konfor, hem güvenlik açısından. Aslında diğer tork konvertörlü otomatik şamzımanlar da aynısını yapıyor. Ancak onlarda debriyaj olmadığından ve tüm aktarma sistemi yağ içinde çalıştığından dolayı ve yağ da ısıyı izole etme kabiliyetinde olduğundan dolayı bu durum söz konusu edilecek bir zarar vermiyor. Yani özetle aracını tam otomatik şanzımanlar gibi dur-kalk trafiğinde sürekli D'de tutarsan aracın sürekli debriyaja basılı bekliyor. Bundan sonrasını zaten anlatmama gerek yok, düz vites kullanıcılarının hepsi ne olacağını ve olduğunu tahmin eder.

Bir de gelelim yokuşta durma ve kalkma olayına. Tecrübeli sürücüler otomobillerinin debriyaj kavrama noktasını bilir. Bir yokuşta kalkış yaparken, debriyajı hızla kavrama noktasına getirir, orada az tutup, araç hızını alır, almaz debriyajı bırakır. Çünkü debriyaj sisteminin tamamının en fazla yıprandığı anlardan biridir yokuşta kalkış yapmak. Tecrübesiz sürücüler ne yapar? Bu süratte işlemden çekindikleri için el frenini çeker ve aynen düz yolda kalkarmış temposunda kalkış yaparlar. Tabiki de debriyajı daha fazla yıpratırlar. Otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar yokuşlarda sürekli acemi kalkışı yapar. Yani hill holder denen bir elektronik sistem siz durunca freni aktive eder, siz ayağınızı frenden çektikten bir süre sonraya kadar halen frenlemeye devam eder. Böylece aracın geri kayması engellenir. Ancak debriyaj da, tecrübeli bir sürücünün elindeki düz vites aracınkinden daha fazla yıpranır. Bu tür şanzımanlarda yoğun (köprü trafiği gibi) dur kalk tarfıkde, özellikle de eğimli dur-kalk trafikde, aşırı ısınma ciddi bir problemdir. Ve hatta zaman zaman kendini korumak için şanzımanın geçici olarak kendini kilitlediği fail-safe durumları dahi olabiliyor.

Bu bir dizayn hatası değil. Bugünkü teknoloji ile bu tür şanzımanların yapabileceği bu. DSG de bu şanzımanların en başarılı örneklerinden birisi. Ancak yukarıdaki teknik gerçekler. Bir de Emre'nin dediği gibi Türkiye'nin gerçekleri var. bence bu şanzımanlar bizim yollarımızın durumu, trafiğimizin durumu ve sürücülerimizin aldığı ürünü ne kadar öğrenmeye çalıştığı gibi durumlarla uyuşmuyor. Örneğin Honda Civic HB kasada benzer bir şanzıman getirdi, 3 yıl dayandı tekrar klasik tork konvertörlü şanzımana geçti. Toyota Corolla'da getirdi bir ara, derhal klasik tork konvertörlü şanzımana geçti.

Avrupalı'ya sen ekonomik bir ürün ver, merak etme, o nasıl kullanacağını öğrenir ve kullanır. Biz de ekonomi severiz ama otomatik şanzımanda önce konfor gelir bizim için. Özellikle de bayan sürücüler için. Otomatiklerin ciddi miktarının bayan sürücülerimizde olduğunu unutmayın. Mesela ben şu günkü teknoloji ile kendime DSG alabilirim, ama eşime almam...

Herhangi bir VW servisine sorduğunda, iyi de yoğun trafiğe girince ne yapacağım? diye, cevap tek olacakdır; Şanzımanın, özellikle de debriyaj setinin ömrünü uzatmak istiyorsan, yoğun dur kalk trafikde şanzımanı düz gibi, N'ye alacaksın, yürürken 1'e takacaksın derler. Nereden biliyorum? Ben kendim yaşamadım, VW forumlarında şanzımanları ile sorun yaşayarak servise gidenlere verilen cevabın bu olduğunu okumuştum. DSG ile ilgili problemler diye arasan, o forumlardan da bilgilenebilirsin. Ya da ilk VW servisine gittiğinde ustana danışmanı tavsiye ederim. Ciddiye al, çünkü bakımları çok pahalı bir şanzıman.

mustafa abi; link açılmıyor, bi ilgilensen de okusak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emin misin? Benim çok tecrübem var bu konuda...

....... markasının ve de kardeşinin otomatik şanzımanlı araç üretmesini yasaklarım ben olsam!

Bugün konvansiyonel otomatik şanzıman kullanan hiçbir markada kolay kolay problem yok zaten. Mesele devşirme olanlarda :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar haklısınız.yeni bir mazdacı olarak 2008 vw caddy satılığa çıkarıyorum.62,000 km de hata boya yok.

Satılık bölümüne konu açmalısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emin misin? Benim çok tecrübem var bu konuda...

....... markasının ve de kardeşinin otomatik şanzımanlı araç üretmesini yasaklarım ben olsam!

citroen ve pejo mu bu kardeşler acaba :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

(Satılık bölümüne konu açmalısınız)

selam muhabbet olsun diye yazdım.

ama en kısa zamanda satmayı düşünüyorum.

şimdilik erken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şaka mı?

Bende VW Kedi arayan arkadaşımı aradım, bak burada satılık var diye. :(

Demekki, her kişinin burada her yazdığına güvenip iş yapmamak gerekirmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birazda şeytanın avukatlığını yapayım. Linç etmeden önce bir düşünüp fikirlerinizi almak isterim.

Burada otomatik şanzımanların, özellikle DSG'nin arızaları konuşuluyor. Ha keza Renonun EDC'sinin de sık arıza yaptığı konuşuluyor, başka forumlarda.

Yalnız merak ediyorum, Bu konuda da gördüğünüz üzere, dizel 3'lerin baskılarında sıklaşan oranda arıza tespit edilmeye başlanılıyor. Sizce; "tüm 3'lerin baskıları sakattır?" Diyebilir miyiz? Sonuçta bu arızalar üretilen tüm araçları bağlamıyor.

Bir otomatik, özellikle dizel otomatik meraklısı ben ve benim gibi olanların bu sorusunu buradan tartışmak için bu soruyu sormak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gökhan, ben de gerçekten adaletsiz olmayı ve hele de sudan sebeplerle yaygara çıkarılmasına karşı olan bir insanım. Öncelikle bunu belirteyim.

Lütfen Türkçe olarak VW DSG problemleri yazarak ve daha sonra da VW DSG problems olarak ara google'da. Karşına çıkan arızaların miktarı ve sürekli aynı sebeplerden kaynaklanması bize gösterecek ki, bu olay basit ve kabul edilebilir arıza yüzdesinin çok üzerine çıkmıştır.

Sadece Çin'de 500.000 aracın aynı probleme sahip olduğu yazıyor bir yurt dışı sitede. VW bu sorunu gidermek için bir yazılım güncellemesi yayınlamış ve bu güncellemelerden sonra kullanıcıların problemleri daha da artınca, servislerine acilen bu yazılım yüklemeyi bırakmalarını yazmış. Ben bunları ingilizce olarak, yurt dışı siteden okudum.

VW Toyota ve diğerleri gibi, araçlarını geri çağırmamak ve müşterilerini bilgilendirmemek, aksine arızanın çıkmasını beklemek ile eleştiriliyor. Benzer hatalar Türkiye dahil, her ülkede mecut olduğu için, bunun ülke şartlarından kaynaklandığını da söyleyemeyiz. Hakeza TSI motorların turbo arızaları...

Şimdi VW satışlarının çok büyük yüzdesi filo kiralama ile Doğuş'un ticari kabiliyeti, prestiji ile satılıyor. Araç altında kiralık olan da ne olduğu ile çok ilgilenmiyor doğrusu. Ancak bu araçlar bir şekilde kiralama optimum yaşının dışına çıkarak, 2.,3.,4. sahiplerin ellerine geçecek. Yaşları 10,15,20 olacak. Bu sitede kaç tane 10,15,20 ve üstü Mazda kullanıcısı var ve ne kadar mutlular. Peki bu kadar hassas olan ve arıza istatistikleri bu kadar yüksek olan, tamirleri de bu kadar pahalı olan bu araçlar ne olacak? Şu anda en yaşlı DSG şanzıman 6, TSI motor 4 yaşında yanlış değilsem.

Ben merakla bekliyorum. Das Auto! mu, Das Problem! mi olacak...

Birazda şeytanın avukatlığını yapayım. Linç etmeden önce bir düşünüp fikirlerinizi almak isterim.

Burada otomatik şanzımanların, özellikle DSG'nin arızaları konuşuluyor. Ha keza Renonun EDC'sinin de sık arıza yaptığı konuşuluyor, başka forumlarda.

Yalnız merak ediyorum, Bu konuda da gördüğünüz üzere, dizel 3'lerin baskılarında sıklaşan oranda arıza tespit edilmeye başlanılıyor. Sizce; "tüm 3'lerin baskıları sakattır?" Diyebilir miyiz? Sonuçta bu arızalar üretilen tüm araçları bağlamıyor.

Bir otomatik, özellikle dizel otomatik meraklısı ben ve benim gibi olanların bu sorusunu buradan tartışmak için bu soruyu sormak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada senin araç EDC mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada senin araç EDC mi?

Yok değil. İlk firsatta niyetim almak(tı).

.... Yaşları 10,15,20 olacak. Bu sitede kaç tane 10,15,20 ve üstü Mazda kullanıcısı var ve ne kadar mutlular. Peki bu kadar hassas olan ve arıza istatistikleri bu kadar yüksek olan, tamirleri de bu kadar pahalı olan bu araçlar ne olacak? Şu anda en yaşlı DSG şanzıman 6, TSI motor 4 yaşında yanlış değilsem....

Bu veriler, beni ikna ediyor gibi geldi. Çünkü 6 yaşına sorunsuz gel(e)bilen bir DSG'li araba parmakla gösteriliyorsa dediğin çok mantıklı.

Peki sayıları gittikçe artan baskı sorunlu dizel 3'ler için ne diyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzlediğim kadarıyla bu bir sorun ama henüz süregen demek için yeterli yüzdeye ulaşmamış. Güzel olansa, Mazda'nın garanti konusunda sıkıntı çıkarmayıp, müşteriyi öncelikli düşünmesi. Çünkü balata, baskı balata sarf olan malzemeler grubundadır ve garantileri çok sınırlıdır. Ancak ilk kullanımlar esnasında çok bariz bir fabrikasyon hata varsa, genelde garanti işlemi yapılır. Öyle parçalar ki, 150.000 kullanabileceğiniz gibi, ilk 300-500 km de hasarlayabilirsiniz bile. Aynen lastikler ve silecek süpürgeleri gibi...

Birçok üreticide 40-50 bin km'ye gelmiş baskı balatanın garantiye sokulması sorun olurdu... Japon üreticinin dizel tecrübesinin az olduğu ve dizel motorları Ford'dan aldığı düşünülürse, ilk yıllarda böyle sıkıntılar doğaldır. Bilmiyorum, belki komple debriyaj setini de Ford'dan alıyor olabilir.  Ellerinde bu yüksek torku kaldıracak bir debriyaj sistemi olmayabilir kendilerine ait.

Yine de sıfır hatalı bir insan yapımı ürün yoktur. Önemli olan hata oranı yüzdesi ve üreticinin dürüstçe hatasına sahip çıkmasıdır. Japonlar bu konuda gerçekten çok ilerideler. Benim Subaru Outback'te 5 yılda periyodik bakım haricinde çıkan tek sorun, 3. yıl sonlarında aşırı artan fren sesiydi. Subaru ön fren diskleri vve balatalarını garantiden değiştirdi, araç 3 yaşında ve 25.000 km civarındaydı. Hadi alın bakalım Avrupalı bir üreticiden...

İyi dedin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...