Jump to content

Yeni Mazda 3 dizel touring almak üzereyim

erdincyavuz

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim...Evet,Focus'tan çok memnunum aslında..Ancak Mazda 3 için çok iyi bir teklif aldım..Touring dizel metalik araba için 50.000 TL..aracımı da 42.000 TL satmayı planlıyorumç..Mazdayı da en az 1.5-2 yıl kullanmayı planlıyorum...Daha sonra premium bir araca geçmeyi düşünüyorum...Eğer bu süre sonunda aracımı değerinde satmakta çok zorlanacaksam kararaımı tekrar gözden geçirebilirim..

Erdinç bey,

Ben de mazda 3 sedan ve dizel gözlüyorum uzundur.

Bahsettiginiz fiyat inanilmaz. Bana bu fiyati verseler anında bugün satın alırım arabayı. En son ankarada 56 bin verdiler.

51-52 ye bile baliklama atlarim. Nerden aldiniz bu fiyati  merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Hocam;ben Mazda 3'ümü aldım...Fiyat inanılmazdı...Ama benden sonra arttırdılar..52000 e bir siyah var..Arabdan memnunum yalnız ilginç olarak dikiz aynasından bir tıkırtı geliyor..elimle tutunca geçiyor..2011 dizel focustan Mazda 3 e geçiş biraz farklı oldu..direksiyon farklı..vites topuzunun  yeri ve şekli farklı...ford da yüksek hızlarda kendimi daha rahat hissediyordum..belki alışma ile ilgili bir şeydir..Bu arada müzik setinin sesini Focusun SONY sistemine göre çok kalitesiz buldum..acaba MID leri değiştirsem kalite artar mı diye düşünüyorum..Bir de 6 lı CD changera CD yükleyemedim bir türlü..LOAD a basıyorum ama yüklenmiyor acaba TOURING de 6 li CD changer mı yok? Aracı FOCUS tan daha sessiz bulduğumu da eklemeliyim..sorularınız olursa cevaplamaya hazırım 5052102881 saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erdinç bey hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız. Allah kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah. :nazar:

Focus'tan sonra bir alışma süreci yaşayacaksınızdır elbet. Yol tutuş ve konfor olarak alıştıktan sonra Focus'u aramazsınız.  Mazda 3'de de aynı Focus gibi tam bağımsız arka süspansiyon var. Dsc zaten standart donanımı Mazda'nın. Direksiyon ve vites bütün araçlarda farklılık göstermekte. Bu da sizin için bir alışma süreci.

Müzik sistemine gelince, ses kalitesi açısından Focus'ta Sony üstün olabilir. Sonuçta bir dünya markası Sony'nin ürününü kullanmış Focus. Lakin görsel açıdan da ben kendime adıma yorum yapacak olursam çok çirkin duruyor.  Niyesine gelince ön konsolla bana göre bir bütünlük sağlamıyor. Sonradan kondurma gibi çok sırıtıyor, o piyano black rengiyle.

Mazda da bu durumu, ilave woofer ve anfi ile ucuz yolu halledebilirsiniz. Bende ses kalitesi performansından memnun değilim. Benim aracımda da Necwox multimedia sistem var. Ama woofer ve anfi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, zamanla arabaya dahada alışıp seveceğinizi tahmin ediyorum. Bende ilk bir kaç hafta zorlanmıştım, aracın tepkileri ve limitlerine alışınca son derece memnun oldum. CD yüklerken LOAD'a basıp bekliyorsunuz, boş olan bölümü hazırladığında İN diye ikaz ettiğinde Cd yi yavaşça itin sorun olmaması lazım, yoksa servise sorun. Kazasız sürüşler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam;ben Mazda 3'ümü aldım...Fiyat inanılmazdı...Ama benden sonra arttırdılar..52000 e bir siyah var..Arabdan memnunum yalnız ilginç olarak dikiz aynasından bir tıkırtı geliyor..elimle tutunca geçiyor..2011 dizel focustan Mazda 3 e geçiş biraz farklı oldu..direksiyon farklı..vites topuzunun  yeri ve şekli farklı...ford da yüksek hızlarda kendimi daha rahat hissediyordum..belki alışma ile ilgili bir şeydir..Bu arada müzik setinin sesini Focusun SONY sistemine göre çok kalitesiz buldum..acaba MID leri değiştirsem kalite artar mı diye düşünüyorum..Bir de 6 lı CD changera CD yükleyemedim bir türlü..LOAD a basıyorum ama yüklenmiyor acaba TOURING de 6 li CD changer mı yok? Aracı FOCUS tan daha sessiz bulduğumu da eklemeliyim..sorularınız olursa cevaplamaya hazırım 5052102881 saygılarımla..

Touring de 6'lı CD changer yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan Bey ve cevap yazan tüm arkadaşlar;iyi dilekleriniz için teşekkürler...6-lı CD changer olmmadığını anladım.Dikiz aynasındaki ses de kayboldu.Sağ arkadan gelen çok hafif bir tıkırtı dışında sorun yok..Biliyorsunuz arabada park sensörü yok..Hangi park sensörünü taktırmalıyım?Burada (Rize) Mazda servisi yok..özel bir serviste taktıracağım..Taktırdıktan sonra kabinde ses/tıkırtı vb olur mu? bu arabada en çok şikayet edilenin bu olduğunu anladım.Tavsiye edeceğiniz bir sensör var mıdır? Saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı alırken cenmax marka hediye etmişlerdi. 3 yılı geçti bir sorun çıkartmadı.

Tıkırtıların kaynağı için ise araç içine veya bagaja koyduğunuz bir şey olabilir. Bir de bunları çıkartarak denemekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracımı yaklaşık 1.5 sene önce aldım ve çok memnunum. Necvox multimedia sistemi taktırdım ve bütün hoparlörleri tweeter lar dahil Alpin ile değiştirdim. Bagaja da ufak bir woofer ile gerçekten çok kaliteli bir ses elde ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracımı yaklaşık 1.5 sene önce aldım ve çok memnunum. Necvox multimedia sistemi taktırdım ve bütün hoparlörleri tweeter lar dahil Alpin ile değiştirdim. Bagaja da ufak bir woofer ile gerçekten çok kaliteli bir ses elde ettim.

Bende de Necvox multimedia sistem var. Ama mevcut kolonlarla kullandığım için ses kalitesi ve performansı açısından hiç memnun değilim. O yüzden bende amfi ve woofer düşünüyorum ses kalitesini arttırabilmek için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Ben aracıma Cenmax 4305 model 8' li park sensörü taktırdım. Çok memnunum tavsiye ederim.

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/cenmax-pm4305-on-arka-park-sensoru-new-64284049

Ayrıca benzinli Mazda 3 HB Impressive AT' nin fiyatı şu anda Ordu bayiinde 48.000 TL. Çok iyi fiyat.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-3-hb-impresive-at-105304583/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim merak ettiğim Mazda'daki stok 4 hoparlörü (tweeterlar kalabilir) örneğin Alpin'lerle değiştirsem ses kalitesinde gerçekten bir artış olur mu? Sesi son seviyeye getirdiğimde ciddi distorsiyon var çünkü..Bu daha çok mevcut CD okuyucunun kalitesiz bir çıkışı olduğunu düşünüdürüyor bana..Arabayı satmayı düşündüğüm için (yakın zamanda değil) NECVOX gibi yatırıma girmek istemiyorum..Kaldı ki arkadaşımın Captivasına aldığımız Necvox'un ses kalitesi de beni tatmin etmemişti..Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim merak ettiğim Mazda'daki stok 4 hoparlörü (tweeterlar kalabilir) örneğin Alpin'lerle değiştirsem ses kalitesinde gerçekten bir artış olur mu? Sesi son seviyeye getirdiğimde ciddi distorsiyon var çünkü..Bu daha çok mevcut CD okuyucunun kalitesiz bir çıkışı olduğunu düşünüdürüyor bana..Arabayı satmayı düşündüğüm için (yakın zamanda değil) NECVOX gibi yatırıma girmek istemiyorum..Kaldı ki arkadaşımın Captivasına aldığımız Necvox'un ses kalitesi de beni tatmin etmemişti..Saygılarımla...

İster Necvox olsun, ister başka bir marka olsun. Eğer kolonlar yetersiz ise ne marka olursa olsun kaliteli ses alamazsınız. İlave amfi, kolon ve woofer takmadan mümkün değil diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar, Mazda 3 impressive otomatik için navigasyonlu 52000, nav.sız 50800 fiyat aldım. Sizce nasıl?birde mazda 3 le ilgili bir yenilik olacak mı bu yakında? Yani otomatik dizel modeli gelecek mi ya da skyaktive motorun gelmesi yakın mı . cevaplar için şimdiden teşekkürler.( bu arada aracım 2009 touring 43.000 km. manuel olduğu için deiştiricem inş.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani biraz daha bekleyeyim mi sizce? şimdiden teşekkürler cevaplar için...

2009 model 43 Bin Km'de Gül gibi Mazda 3 Otomobiliniz var. Km'si daha çok düşük, Allah kaza bela vermediği sürece daha çok uzun süreli kullanırsınız. Mazda 3 Skyactive modeller gelecek elbet ama ne zaman gelir süre kesin değil. Bu süreç 2-3 yıl olsada bence beklemeye değer. Bende de 2011 Mazda 3 Touring var, ve Skyactive motoru bekliyorum. Ama 2015-2016 arası planlarımda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam sağol ilgin için. Skyactive gelecek ama ne kadara gelecek o da var. bir de benim değiştirmekteki amacım otm. vitese geçmek. ama haksız mısın haklısın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, Mazda 3 impressive otomatik için navigasyonlu 52000, nav.sız 50800 fiyat aldım. Sizce nasıl?birde mazda 3 le ilgili bir yenilik olacak mı bu yakında? Yani otomatik dizel modeli gelecek mi ya da skyaktive motorun gelmesi yakın mı . cevaplar için şimdiden teşekkürler.( bu arada aracım 2009 touring 43.000 km. manuel olduğu için deiştiricem inş.)

Geçen hafta sonu gazetede benim de aracımı aldığım Ordu bayisinin ilanı vardı. HB impressive AT 46.900 TL yazıyordu. Ben aracımı alırken 48.000 TL' ye bırakmışlardı imressive modelini. Otomatik istemediğimden ve bütçem elvermediğinden touring satın almıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...